GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 bedste vinterbyer i verden

De 10 bedste vinterbyer i verden

Vinteren er ofte udsat for en del bagtalen og brok. Vi kan vel alle blive enige om, at de varme og solrige sommerdage er dejlige, men bare fordi vinterdagene er kortere, aftenerne mørkere og temperaturerne koldere, betyder det ikke, at de kolde måneder ikke kan være fantastiske.

Her er 10 byer, der er levende bevis på, at vinteren kan være helt vidunderlig.

1. New York, USA

Nogle mennesker påstår, at New York er bedre, jo koldere det er: folk pynter skamløst op, skøjebanerne dukker frem i bybilledet, og selvom dette syn i sig selv er Disneys Juleshow værdigt, så er udsigten fra Empire State Building endnu mere magisk, når byen er dækket af sne. Plus, det er lavsæson i The Big Apple, så (bortset fra selvfølgelig ugerne omkring jul) er vintermånederne herligt ryddet for de store turistflokke, og fortovene, butikkerne og attraktionerne er mindre crowdede – eller i hvert fald så lidt, som det ellers kan blive i New York .

2. Berlin, Tyskland

Med utallige julemarkeder fyldt med gluhwein, og en duft af peberkager og sydende frankfurtere overalt, så har din vinterferie aldrig været så dejlig. Men selv efter december er den tyske hovedstad virkelig et besøg værd i vintermånederne. Når himlen åbner sig og det sner, bliver Tiergarten som et magisk vintereventyr og berlinerne organiserer faktisk store sneboldskampe i parkerne – komplet med livemusik og DJ set!

3. London, Storbritannien

Der er noget fantastisk britisk over at slentre gennem Hyde Park, mens græsset knaser sprødt af frost under dine fødder, og du kan se dit åndedrag i luften foran dig. Overstrøet med ikoniske seværdigheder og shopping i verdensklasse, så er London spektakulær året rundt. Men gennem vinteren vil du opleve hvordan blødt, ravfarvet lys strømmer ud fra små kaffebarer, pubs og hyggelige restauranter, og du kan se uld-indsvøbte folk daske rundt og forsvinde ind i disse charmerende lune huler, som du aldrig ville få øje på om sommeren.

4. Sydney, Australien

Hvis du ikke kan få nok af sommersolen eller bare er inkarneret vinter-hader, hvorfor så blive på den nordlige halvkugle mens vinteren huserer? Undgå kuldechokket ved at stikke Down Under og brug din ferie i Sydney – en by, som kan prale af en gennemsnitstemperatur på hele 27 grader! Du kan vælge mellem at opfriske din tan på stranden, lære at blive profesionel surfer, eller tjekke de lokale seværdigheder og nattelivet ud. Og det bedste af det hele? Der vil ikke være brug for en frakke – så længe du husker at pakke klip-klapperne!

5. Chamonix, Frankrig

For mange mennesker hører vinter og ski uløseligt sammen. For – lad os være helt ærlige – det bedste ved frosne regndråber, der falder fra himlen er at suse ned af et snedækket bjerg i godt selskab, efterfulgt af en god kop varm chokolade til at tø fingrene op på. Omgivelserne er fantastiske; held og lykke med at holde øjnene på pisterne med den panoramiske udsigt over de franske alper – inklusiv det mageløse Mont Blanc. Selv når du har plantet dine fødder solid på den flade jord, vil Chamonix få dig til at gennemse din kamerarulle om og om igen.

6. Prag, Tjekkiet

Her skal du pakke frakken med, for Prag er ikke ligefrem kendt for varmt vejr i vintermånederne, men byen er til gengæld berømt for dens charme og festlige stemning under forskellige højtider. Byen med de tusind spir rejser sig fra den frosne jord og byder på en storslået silhouet med masser af karismatisk barok-arkitektur. Der er også mange festivaler om vinteren: julemarkeder pryder gaderne i december, til nytår åbner himlen sig i et spektakulært festfyrværkeri, og i løbet af februar og marts siger Tjekkerne farvel til vinteren med det farvelige og mystiske Karneval.

7. Reykavik, Island

Du skal pakke mere end frakken nu! Jeg taler om handsker, hjemmestrikkede uldne sweatre, og de tykke sokker, som du offentligt har erklæret, at du aldrig ville have på, men i hemmelighed elsker fordi de er så dejligt varme. Og husk badetøjet. Hov? Nej, det er ikke en fejl: når du har pakket dig godt ind for at komme ud og udforske de vanvittigt smukke vulkanske landskaber, spruttende gejsere og vidstrakte gletsjere som Island byder på, så vil du trænge til et dyp i øens varme kilder og geotermiske bade, før du begynder at kigge på det største lysshow i verden: Nordlyset.

8. Havana, Cuba

I Europa ville du nok ikke turde dyppe dig i havet på denne tid af året, men at hoppe i din bikini på den tropiske kyst i Caribien, er det noget helt andet. Bryd vanerne og udforsk Havanas billedskønne brostensgader, der er flankeret af veteranbiler, spis frisk fisk og skaldyr under palmerne på stranden, og dans natten væk på en lokal salsa-klub. Derefter kan du bytte skituren ud med dykning på den cubanske kyst og udforske den farvelige undervandsverden og de smukke koralreve som omgiver øen. Åh, du smukke vinter.

9. Dublin, Irland

Ærlig talt, så har Irland aldrig været kendt som et land med mildt og lunt klima eller strålende solskin, men vinteren kan ikke slå hul på den smittende irske ånd: irerne holder til frostgraderne dels gennem mange års hærdning, dels ved at slutte sig til vennerne på hyggelige, varme værtshuse og caféer langs små og store gader. Her kan du få varmen med en pint eller noget god gammel livemusik. En syngende irer, en guitar og et godt publikum kan jage enhver kulde væk.

10. San Diego, USA

Du forbinder nok ikke julen med surfing, paddleboarding eller golf, men det betyder ikke, at det ikke kan gå hånd i hånd – det ved du, hvis du har været i San Diego. Det er lettere at finde din helt egen private strandplet, når resten af verden er gået i hi for vineren eller er taget op i bjergene for en traditionel snefyldt vinterferie. Hvorfor bekymre sig om vinteren eller bruge den gemt væk bag lag på lag af strik, når du kan tage i retning mod solen og simpelthen bare slappe af i varmen?

Vil du udforske en ny by og et nyt sprog?Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op