Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 ting du bør vide, inden du flytter til New York

10 ting du bør vide, inden du flytter til New York

”You talkin’ to me?” Hvis du drømmer om at flytte til New York City, så ja, vi snakker til dig! Vi ved, at det kan være skræmmende at flytte til et nyt sted, specielt hvis den nye by er én af de travleste og mest berømte steder i verden. For at gøre springet nemmere deler vi vores top ti over ting, du burde vide, inden du flytter til New York.

1. Bedste apps til livet i New York City

Når det kommer til at leve det bedste liv i en storby, kan din telefon (og et par apps) være din bedste ven. Seamless gør, at du kan få restaurantmad lige til døren, ILOVENY kommer fra New York Tourism Board og er fuldt med events og pop-up forslag, og TodayTIX giver dig billige billetter til dagens Broadway shows, så du kan få en godt tilbud.

2. Subway’en er et mærkeligt sted

Det er en meget nem måde at komme rundt på, men der kan være mange mennesker og det kan være svedigt, og du vil se alle mulige ting i subway’en: Fra en fyldt togvogn med folk i flotte kjoler til folks kæledyr af alle former og størrelser og endda en impulsiv musikoptræden. Du skal dog aldrig sætte dig i en tom togvogn – den kan være tom på grund af bræk, eller fordi airconditioningen er i stykker.

3. New Yorkers ELSKER cirkulær mad

Jeg snakker om bagels og donuts. Med antallet af bagerier i byen kunne du bogstavelig talt bo i en ring af donuts. Forestil dig: kanel og rosin bagels til din morgenkaffe; en birkes bagel til frokost; en klassisk New York-style bagel fyldt med smøreost som din eftermiddagssnack. Og så som en sød snack kan du få én af de mange lækre donuts, som bliver solgt over alt i byen. Fra triple chocolate fudge til peanutbutter eller ahornsirup og bacon (JA TAK, bacon!).

4. Find et sted at bo

Stort set alle i New York deler en lejlighed, fordi det er alt for dyrt at bo alene – specielt hvis du er studerende. Websites som Craigslist eller RoomieMatch kan hjælpe dig med at finde et værelse i et delt hus, men det firma eller skole, som du rejser med, kan også hjælpe dig med at finde et sted at bo, før du starter dit job eller studie.

5. At komme rundt

Ingen kører rent faktisk i New York, og taxaer er dyre og sidder tit fast i trafikken, så den nemmeste måde at komme rundt på, er ved at købe et Metrocard fra din nærmeste station og tage subway’en i stedet. Nogle tog kører færre gange i weekenden, og det er også meget populært at gå rundt. Invester i et par gode sneaks, for at gøre din transport behagelig; kilometerne kan godt løbe op, når du udforsker byen. Husk, at byen er arrangeret i blokke; avenue blocks er længere en street blocks, så husk det, når din ven siger ”It’s only three blocks away!” (det er kun tre blokke væk).

6. Spis på budget

Ligesom at leje noget, rejse rundt og trække vejret (stort set)… kan det også være dyrt at spise i The Big Apple. Men der er måder at stoppe sulten på, uden at tømme dit dankort. På hjørnet af mange gader er der boder med frisk frugt og andet mad, som oftest er et billigere alternativ til de mange supermarkeder og restauranter. Der er også mange pizzasteder, som sælger deres lækre pizzaer stykvis, og du kan holde øje med hjemmesider som TimeOut, som finder gode tilbud til dig. Husk, at i New York afspejler priserne på menukortet ikke den endelig pris, da du skal huske servicegebyret på 10-20%, som enten bliver tilføjet til regningen automatisk, eller som du er forventet at betale i ’drikkepenge’.

7. Sundhedssystemet

Sundhedssystemet i USA er ikke gratis for alle, og det kan være ret dyrt, hvis du ikke er forsikret. Forhåbentlig får du ikke brug for det, men det er en god idé at have styr på det, inden du ankommer. For at få gode råd til den bedste sundhedsforsikring, bør du snakke med firmaet eller skolen, du rejser med.

8. Hold kontakten

Mange parker, inklusiv Central Park, har gratis Wi-Fi, så du kan tjekke dine e-mails eller poste et billede på Instagramon the go. Hvis du vil have mere fleksibilitet uden internationale data roaming gebyrer, kan du købe et lokalt SIM-kort; AT&T og T-Mobile USA har SIM-kort, som du kan sætte i enhver telefon, hvis den ikke er SIM-låst.

9. Der er ikke noget, der hedder ’personal space’

Mindst én gang om dagen vil en fremmed bumpe ind i dig på gaden, og chancen er, at du vil nyde mere en én tur i subway’en alt for tæt på en anden pendlers armhule. Tag det ikke personligt. Det er en travl og tætbefolket by, så folk er blevet vant til at leve i hinandens lommer – bogstavelig talt. Og uanet hvad, så er øjenkontakt et no-go – New Yorkers er meget venlige, men de kan godt lide at være for sig selv, når de pendler.

10. Visum

Det kan være en lang proces at navigere i USA’s visumsystem. Som studerende er det bedst at starte med at snakke med det firma eller skole, som arrangerer din rejse. I mange lande skal du forbi din lokale amerikanske ambassade med ID, dokumenter og udskrift fra skolen for at kunne få visum.

 

Er du blevet lidt vild med New York? Læs også 10 grunde til at elske New York her.

Tag til New York med EFLæs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser