GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Brighton

10 grunde til at elske Brighton

Brighton er fyldt med den slags sjov og ballade, som kan forveksles med sindssyge. Den er kendt blandt mange som byen, hvor ”alt er tilladt” på grund af dens åbenhed og liberale tilgang til livet, og som ’London by the Sea’ på grund af den diversitet, den tilbyder (på en mindre og mere overskuelig måde). Brighton er et perfekt sted at bruge en uge eller to på at udforske det bedste af moderne Storbritannien og byliv. Her er vores top 10 grunde til at elske Brighton – og til at blive helt forelsket i dens skøre charme.

1. Glædelig diversitet

Byens fejring af diversitet og ligestilling gør det umuligt at føle sig udenfor, og de fleste kan ikke lade vær med at blive en del af det sjove lokalmiljø. Hver august bliver Brighton hjem for den største Pride parade i Storbritannien. Brighton Pride er ikke bare en parade gennem bymidten, men også en festival i Preston Park og flere fester på lokaler klubber. Der er også et stort internationalt studiemiljø, som arrangerer events og kampagner hele året rundt, så hvis du har planer om at studere her, vil du helst sikkert have nok at se til.

2. Imponerende arkitektur

Brighton blev kendt som ’London by the Sea’, fordi Prins Regent George IV kom dertil fra London i 1700-tallet og byggede hans fritidspalads – en bygning, der kun er bygget til hans ferier. Den udsmykkede arkitektur på hans Royal Pavillon giver Brighton en form for storhed, der ikke er ofte set i britiske kystbyer. Gemt bag nutidens moderne bygninger, er der også flere kirker og herregårde, som har været der siden middelalderen, da byen var en fiskerby der hed Brightelmstone.

3. Masser af sjov

Da Brighton er fyldt med spændende mennesker fra hele verden, er der også en masse forskellige aktiviteter. Du kan leje en Brighton Beach Bike og cykle langs kysten, tage billeder på toppen af Brighton Weel eller, mere usædvanlige, kombinér latteryoga med din kærlighed for chokolade. Eller hvad med en comedy aften på Komedia? Eller lyt til nørdede foredrag til Nerd Nite? Og hvis intet af dette er noget for dig, siger rygterne, at der er nok pubs i Brighton til alle dage på året. Det burde holde dig beskæftiget.

4. Festivaler, festivaler og flere festivaler

Det sjove stopper ikke ved comedy aftener, cykelture og ture på pubben. Brighton er også kendt for dens ekseptionelle mængde af festivaler og events. Ikke alene er Brighton Festival en fejring af stort set alt (kunst, musik, teater, film, debatter…) der er også Brighton Fringe litterære festival, festivalen for transkønnet Pride ved Pink Fringe og det tre dage lange musikevent ved Great Escape Festival. Og glem ikke showsne ved Brighton Dome for kulturelskere og den årlige Paddle Round the Pier for vandsportsentusiaster.

5. Flotte vandreture

Når du er færdig med at feste, danse og synge kan du tage en gåtur langs kysten til Palace Pier eller se solnedgangen. Eller, hvis du har brug for en hel dag til at komme dig, har byen mange små gader og stræder, du kan udforske, og en masse kaffebutikker hvor du kan slå fødderne op. Du finder de mest skøre gader ved The Laines, en masse lokale tecaféer.

6. Madhimlen

Fish’n’chips er fast inventar her, men det er velsmagende vegansk og vegetarisk mad også. International mad er også repræsenteret, specielt indisk mad. Restauranten The Chili Pickle tilbyder en masse forskellig mad, og endda take-away. Mulighederne for mad er uendelige, og du her vil du blive forkælet med alle de forskellige valg.

7. Alternative butikker

Brighton er det perfekte sted at købe en gave, de kun findes én af. Hvis du tager til Brightons Kensington Gardens (og lad vær med at forveksle det med London’s Kensington Gardens, det er en længere togtur…), vil du finde en butik fyldt med skønne ting – det er Snoopers Paradise. Antikforhandlere og vintagejægere vil have det som børn i en slikbutik her. Her vil du finde genbrugsfund og den perfekte gave til din ultra-hippe ven. Du kan også tage til Kemptown for at kigge på klassiske vinylpader på loppemarkedet eller gå gennem tidløs mode i de mange butikker rundt omkring i byen.

8. Kunst – alle steder

Kreative typer vil elske at gå rundt i Brightons gader; kunst kan ikke undgås her. Det fylder alle gadehjørner, hvilket gør gåturen til både farverig og inspirerende (og helt sikkert Instagram-værdigt). Du vil se alt fra Banksys berømte ’Kissing Policemen’ til mindre kendte værker af den lokale kunstner Snub. For dem, som er til en anden slags kunst, er der Brighton Museum & Art Gallery, som huser en Fine Art samling fra det 15. til det 20. århundrede, en Applied Science og Design samling fra det 17. århundrede og frem til i dag og en World Art samling med over 15.000 objekter.

9. Unikke turistattraktioner

Når du har set de mere kendte turistattraktioner som Royal Pavillon og Palace Pier, er det tid til at besøge nogle af Brightons mere skøre aktiviteter. Tag på en spøgelsesgåtur gennem gaderne The Lanes; brug en dag i de 200 år gamle politiceller under byens rådhus; besøg den ukonventionelle Brighton Earthship bygning, som er lavet af gamle dæk og genbrugsmaterialer; eller tag på en ’Only in Brighton’ gåtur for at høre de mange skøre historier om byens og dens lokale. Du kan endda se hints af byen Victorianske fortid på undergrundsturen Brighton Sewer Tour…

10. Skøre traditioner

Brighton huser en nudist cykeltur såvel som ’The Burning of the Clocks’, en lanterneparade og bål for vintersolhverv. Nogle deltagere iklæder sig uransigter for at markere tidens gang. Og julemorgen er det ikke ualmindeligt at finde flere svømmende julemænd i havet samt flere mærkeligt klæde karaktere på stranden.

Studér engelsk med os i BrightonLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op