GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 bedste TV-serier at lære engelsk med

De 10 bedste TV-serier at lære engelsk med

Vi har allesammen hørt om kendte, som Mila Kunis, der har lært engelsk bare ved at se britiske og amerikanske TV-serier. Selvom der med garanti skal være et lille geni gemt i dig, hvis du skal lære et nyt sprog ved kun at læse undertekster, så kan TV-serier hjælpe dig godt på vej med alt fra slang til den rette accent, hvis du allerede er ved at lære engelsk.

Her er mine bud på 10 af de bedste serier at lære engelsk med.

1. FRIENDS

De fleste af os blev nok oprigtigt kede af det, da Friends stoppede i 2004 efter 10 år på skærmen. Det er måske verdens bedst kendte amerikanske komedieserie, og det forstår jeg godt – serien er et lækkert mix af sarkasme, humor og vigtig information om, hvad man IKKE skal gøre, når man holder pause med kæresten.

Seriens bedste replik**:** “Oh. My. Gooooooooood!”

2. GAME OF THRONES

Selvom fantasy, middelalderlige kampe og drager ikke lige er din kop te, bliver du nødt til at se denne serie. Serien har, bogstaveligt talt, alt hvad du har brug for: sværd, zombier, kærlighed, monstre, nøgenhed og fashionable britiske accenter. Så der er virkelig meget at elske!

Seriens bedste replik: “You know nothing, Jon Snow.”

3. KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS

Familien alle elsker at grine af (og nødvendigvis ikke fordi de er sjove), er tilfældigvis også en rigtig god kilde til at blive bekendt med moderne engelsk slang – altså når du altså ikke forsøger at følge med i, hvilke nye håndtasker og eller biler de har købt for nyligt. KUWTK har flere sæsoner hvor du kan følge deres liv og måske lærer lidt engelsk af at se det.

Seriens bedste replik :“Like, literally.”

4. SEX AND THE CITY

Ud af de mange amerikanske tv-serier, er Sex And The City en af de bedste. Enhver der har haft lyst til, at bo i New York bliver nødt til at se denne romantiske komedieserie om fire veninder og de absurde situationer, de ofte havner i (som regel super sjove, andre gange triste). Udover at kunne hjælpe dig på vej med amerikanske udtryk, kan serien også hjælpe dig med at tilfredsstille din indre fashionista og vise dig, hvor alle de gode brunch steder ligger på Manhattan.

Seriens bedste replik: “I couldn’t help wondering to myself…

5. HOUSE OF CARDS

Overvejer du at gøre karriere i USA? Med denne politiske thrillerserie kan du lære det komplicerede forretningssprog, du skal bruge, for at kunne begå dig i forretningsverdenen over there. Det lyder måske underligt til at begynde med, men før du ved af det, er du den eneste til festen, der ved hvordan det amerikanske retssystem fungerer, og det er altså ret sejt.

Seriens bedste replik: “Friends make the worst enemies.”

6. SHERLOCK

Sherlock Holmes blev cool igen, da denne britiske serie startede tilbage i 2010. Det hjælper også lidt at Benedict Cumberbatch, der nu er super kendt i hele verden, har en af hovedrollerne i serien. Serien er virkelig god, hvis du gerne vil være romanforfatter eller en genial, hemmelig agent.

Seriens bedste replik**:** Everybody shut up!

7. THE SIMPSONS

Der er flere amerikanske tv-serier du kan blive bedre til engelsk. Men der er ikke rigtig noget, der slår The Simpsons, når det kommer til at slappe af på den sjove måde. Sproget er ukompliceret og let at relatere til, også selvom man ikke forstår de interne vittigheder (bare rolig, det er heller ikke altid, jeg forstår dem). Derudover er serien er 28 år gammel, så du løber ikke tør for afsnit lige foreløbigt.

Seriens bedste replik: “Doh!

8. HOME AND AWAY

Denne australske serie har alt, man kunne forestille sig en kystby i Sydney ville have: sol, hav, sand, surfing og usandsynligt flotte mennesker. De er seriøst allesammen smukke! Når du er færdig med at savle over skuespillerne, kan du lære noget australsk slang.

Seriens bedste replik: “How’re you going?

9. SUMMER HEIGHTS HIGH

Hjernen bag denne tv-serie er den australske komiker Chris Lilley. Her spiller han en masse forskellige roller. Et par af mine favoritter er den hylemorsomme dramalærer Mr. G, den forkælede skolepige Ja’mie, og den rebelske dreng fra en stillehavsø, Jonah. Denne serie får mig til at ønske, at mine skoledage var sjovere, og ikke kun handlede om de tåkrummende, pinlige ting, jeg gjorde.

Seriens bedste replik: “Welcome to the magical world of drama!

10. SHORTLAND STREET

Vil du forbedre din New Zealandske accent? Så er denne hospitalsserie, der foregår i Auckland, lige sagen. Personerne i serien er en blanding af forskellige personer, og inkluderer Maori skuespillere og kendte Hollywoodstjerner. Du kan også imponere dine venner med din kendskab til lægevidenskaben, også selvom det garanteret er lidt mere kompliceret i den virkelige verden.

Seriens bedste replik: “You’re not in Guatemala now, Dr. Ropata!

Bliv bedre til engelsk med EF!Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op