Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 gemte perler i Sydney

10 gemte perler i Sydney

At bo i Sydney, handler ikke kun om at besøge Sydneys Operahus eller begynde at diskutere om hvilken strand, der er bedst – Bondi eller Manly. Tag til nogen af Sydneys mest unikke steder, hvor du kan få slikket noget sol, søge ly i en tropisk oase og bare have en fest på en af byens fedeste madsteder med vores guide til de 10 bedste gemte perler i Sydney.

1. Sydney Harbour Bridge Pylon Lookout

Spring køen over ved den populære Sydney Harbour Bridge Climb. Kør over til Sydney Harbour Bridge Pylon Lookout. Tag de 200 trin op til Pylon Lookout, som er 87 meter over havets overflade, nyd det stortset samme fugleperspektiv over Sydney Harbour og til kun en brøkdel af prisen. Stop ved de tre udstillinger inde i tårnet, mens du klatrer for at lære konstruktionen af broen, et af Australiens mest kendte vartegn.

2. Wendys Secret Garden

Da hendes mand døde, brugte Wendy Whiteley al sin energi på at genoprette et overvokset, brugt jernbaneland i Lavender Bay. Hun omdannede stedet fra et forladt skraldested til en fantastisk skjult oase. Eksotiske planter blomstrer side om side her, og træer dækker over de snoede stier. Gå en tur gennem de mange skjulte kroge rundt omkring i haven, hvor statuer, springvand og buster deler haven med de besøgende.

3. The Forgotten Songs

Den her er til dit Instagram feed. Gemt væk på Angel Place står 50 elegante metal fuglehuse af forskellige former og figurer, som er hængt op over en gyde. Hvert fuglehus repræsenterer en oprindelig fugleart, som levede i området, før europæiske bosættere ankom. Deres kald og sange spilles ovenfra. Det var egentligt designet som et midlertidigt kunstværk, men den blev så populær at det nu er blevet permanent.

4. Maccallum Pool

Alle kender til havpoolen ved den berømte Bondi Beach, men Sydney er hjemsted for nogle andre mindre kendte svømmepladser. Gå til Cremorne Point og tag en dukkert i det turkisblå vand i Maccallum Pool. Med udsigt over selve havnen, træer der giver skygge, omgivet af et stakit og tømmerdæk (ideelt til solbadning), er denne eksklusive pool lige så naturskøn, som den er afsides.

5. Tramsheds

Foodies: Spring ikke over et besøg i Tramsheds. Over i Glebe er Tramsheds et ombygget gammelt sporvognsdepot, der nu sprækker af moderne og innovative restauranter og caféer, som hver har spisesteder med lokale råvarer og hjemmelavede retter. Der er så mange valg, bare en tur til Tramsheds vil ikke være nok! Hold øje med begivenheder, herunder vinsmagninger, trivia aftener og madlavningskurser.

6. Shark Island

Som en del af Sydney Harbour National Park, ligger lille og smukke Shark Island midt i hjertet af Sydney Harbour. Denne naturlige perle i lommestørrelse er kun en kort bådtur (eller kajak, hvis du er til det) fra fastlandet og tilbyder byboere unikke grillpladser, sandstrande og spektakulære bugter at svømme i – alt sammen med udsigt over den berømte havn.

7. Collins Flat Beach

For en stille sandstrækning, som du ikke behøver at tage en båd til, skal du tage til Collins Flat Beach ikke langt fra den populære Manly Beach. Det skjulte, billedperfekte sted er beskyttet af træer og klipper og har en blid, naturlig havn, ideel til en svømmetur fri for andre mennesker. Bare lidt længere omkring kysten finder du også den lige så smukke Store Beach, Quarantine Beach og Little Manly Beach.

8. Glebe Markets

Hver lørdag glæder kunderne sig over mangfoldigheden af unikt vintagetøj, håndlavet og upcycled håndværk og skræddersyede smykker, som der bliver tilbudt her. Og selvom du ikke finder noget at købe, er Glebe Markets et godt sted, som du kan udforske, og hvor du kan opsuge atmosfæren i weekenden, prøv noget lokalt street good og nyd live musik.

9. The Barber Shop Cocktail Bar

Dette sted er en farvorit blandt de lokale, der kender dets hemmelighed. The Barber Shop er et sted for trendy haircuts og friske barberinger om dagen. Den skjulte cocktailbar bag salonen er vært for over 700 forskellige gins og en række håndværksøl – perfekt til en aften med vennerne.

10. Royal National Park

Royal National Park strækker sig over 16 tusind hektar syd for byen, beskytter en smuk kyststrækning og indre busk og er elsket af både surfere, bushwalkers og picnickers. Hvis du vil undslippe byens travlhed i en dag eller to, er dette stedet for dig. Mellem maj og oktober kan du tage på en turbåd eller klatre op til toppen af sandstenskrinterne og se efter hvaler, når de svømmer gennem Sydneys varme farvande.

Oplev selv alt det skønne ved Sydney på et sprogkursus.Læs mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser