IELTS Academic

IELTS Academic test er en af de to versioner af IELTS, og den er langt den mest populære version. Den er primært beregnet til studerende, der ansøger om optagelse på et universit i Storbritannien, selvom mange universiteter uden for Storbritannien også accepterer IELTS Academic resultater som bevis for engelskfærdigheder. IELTS Academic kan også bruges som bevis for engelskfærdigheder til visum- og emigrationsformål i Storbritannien og andre lande.

Teststruktur

IELTS Academic varer i alt 2 timer og 45 minutter med fire færdigheder, der bliver testet: læsning, skrivning, lytning og tale. De skriftlige dele af testen er forskellige for IELTS Academic og IELTS General Training testene, med mere vægt på akademiske emner i universitetsmæssig sammenhæng. De talte dele af de to tests er identiske og beskæftiger sig med dagligdagsemner og -situationer.

Pointgivning

IELTS Academic bedømmes med point på en skala fra 0 til 9, og der er ingen bestået eller ikke-bestået bedømmelse. IELTS Academic resultaterne er gyldige i 2 år.