IELTS forberedelse

Der er mange måder at gribe IETLS-forberedelse an på, og hver studerendes situation er anderledes. Afhængig af dine nuværende færdigheder og hvilke IELTS-resultater, du sigter mod, kan du vælge dine studiemetoder for at få den rigtige slags IELTS-forberedelse uden at spilde tid.

Mange IELTS-forberedelsesstrategier er de samme som dem, du vil bruge til at forberede dig til enhver anden engelsktest. Alt, hvad du gør for at forbedre dit engelsk, hvis du foretager konkrete forbedringer, vil også forberede dig på IELTS. Fordi IELTS tester læse-, tale-, lytte- og skrivefærdigheder, skal du først identificere, hvilke færdigheder du skal fokusere på. Hvis du har problemer med at læse akademiske tekster på engelsk, skal du forbedre dit ordforråd og øve dig på at forstå denne type tekster. Hvis du har problemer med at tale engelsk, skal du finde en samtalepartner. Uanset hvilke færdigheder du beslutter at fokusere på, er regelmæssig øvelse den eneste måde at forbedre dit IELTS-resultat på.

IELTS forberedende prøve

At tage en IELTS-forberedende prøve giver dig din nuværende samlede IELTS-pointscore, men også en score for hver af de fire  færdigheder, der bliver testet. De enkelte delresultater giver dig en idé om, hvilke færdigheder du skal arbejde på, og din samlede pointscore fortæller dig, hvor meget arbejde der er i det.

Mange studerende starter med at tage en IELTS-forberedende prøve først uden forberedelse, og når de har fået deres resultater, kan de beslutte, hvilken forberedelse de har brug for. Du kan købe officielt bedømte IELTS-forberedende prøver fra Cambridge English. Disse giver dig en fornemmelse af IELTS-spørgsmålstyperne og teststrukturen. Hvis du gør det, skal du sørge for at købe den IELTS-forberedende prøve, der svarer til den type IELTS, du vil tage, enten Academic eller General Training.

Du kan også tage EFSET English Certificate gratis, som er struktureret anderledes end IELTS, men som giver dig en idé om dit IELTS-resultat i lytte- og læsedelene. Endelig kan du købe en testforberedelsesbog, der indeholder IELTS-forberedende prøver med svarene på testspørgsmålene. Disse er hovedsageligt nyttige til at lytte og læse, selvom du muligvis også kan bedømme dine egne skriveprompts nogenlunde.

Uanset hvilken IELTS-forberedende prøve du vælger, er det vigtigt at tage testen under de bedst mulige forhold. Afsæt tid nok til at færdiggøre alt på en gang, sid et sted, hvor du ikke bliver distraheret, og snyd ikke ved hjælp af en ordbog eller andre værktøjer. Husk, at IELTS-forberedende prøver ikke er så stressende som den rigtige IELTS, du møder på testdagen. Ideelt set vil du gå ind til den ægte IELTS med en lille forskel i dine resultater, da du sandsynligvis ikke klarer dig lige så godt, som da du øvede.

IELTS kurser

Der er også IELTS-forberedelseskurser, hvis du har brug for et specifikt resultat til din visum- eller universitetsansøgning. Disse er dyrere end at studere alene (eller slet ikke studere), men de er også meget mere effektive til at forbedre dine IELTS-point. Mange studerende begynder at forberede sig på IELTS alene, måske med en bog eller undersøge online, så tager de den rigtige IELTS og finder ud af, hvor svært det er. Et IELTS-forberedelseskursus kan gøre en stor forskel i at gøre dig klar til testen.

Et godt IELTS-forberedelseskursus vil omfatte detaljerede testspecifikke råd om, hvordan man griber de forskellige spørgsmålstyper an, hvordan man sætter et tempo for ikke at spilde tid, hvordan man strukturerer sine essays, og hvordan man tager noter under lytningssegmenterne. Forberedelseskurser omfatter normalt også en eller flere tidsbestemte IELTS-forberedende prøver med en reel bedømmelse. Lærere på IELTS-forberedelseskurser har masser af erfaring med testen og kan hjælpe hver enkelt elev med at maksimere sin pointscore.

Der findes mange typer IELTS-forberedelseskursus. De tre hovedtyper er online IELTS-forberedelseskurser, IELTS-forberedelseskurser på en skole i nærheden af, hvor du bor, samt IELTS-forberedelseskurser i udlandet. Husk, at de fleste IELTS-forberedelseskurser varer 2 eller 3 måneder. Et meget kortere kursus vil ikke være effektiv til at forbedre din IELTS-score. Hvis du har brug for et specifikt IELTS-resultat for din visum- eller universitetsansøgning, skal du planlægge i overensstemmelse hermed.

Hvordan EF kan hjælpe dig

EF tilbyder intensive IELTS-forberedelseskurser flere steder, der starter på forskellige tidspunkter i løbet af året. Et IELTS-forberedelseskursus giver dig masser af øvelse i IELTS samt solid generel træning i engelsk. Få mere at vide om vores IELTS-forberedelseskurser i udlandet.