IELTS Resultat

IELTS-resultater bedømmes på en skala fra 0 til 9 med halve point, hvilket betyder, at du kan få en pointscore på 4 eller måske 7,5, men ikke en score på 7,25. Dit IELTS-resultat er gennemsnittet af de fire IELTS-delresultater, som også er på en 9-punkts skala. Dette betyder, at hver af de fire færdigheder - læsning, skrivning, tale og lytning - har samme vægt. Hvis gennemsnittet af dine fire del resultater slutter med ,25, rundes dit samlede resultat ned. Hvis gennemsnittet af dine fire delresultater slutter med ,75, rundes dit samlede resultat op.

Svar på test

Dit IELTS-resultat vil have dine pointscorer for hver af de fire dele, samt din samlede pointscore. IELTS-resultaterne er gyldige i 2 år fra testdatoen. Dit IELTS-resultat vil blive sendt til dig 13 dage efter, at du er færdig med at tage IELTS. Dette betyder, at hvis du tager taledelen senere end resten af din IELTS, kan du forvente at få dit resultat 13 dage efter, at du har taget din taletets.

Benchmark for pointgivning

IELTS-resultater kortlægges i forhold til den fælles europæiske referenceramme. Den gennemsnitlige pointscore for IELTS er omkring 6, hvilket svarer til B2-niveau på CEFR, ellers kendt som en kompetent bruger. For optagelse på universitetet vil det krævede IELTS-resultat variere mellem universiteter og uddannelser. Et IELTS-resultat på 6,5 er tilstrækkeligt til optagelse på mange universiteter i Storbritannien, og et resultat på 7,0 er tilstrækkeligt for mange universiteter i USA, selvom mange universiteter også vil have et minimumskrav til hver af de fire testede færdigheder.

IELTS-resultater på 4,0 eller derover samlet og i hver af de fire færdigheder kræves for at mange typer visum for at immigrere til Storbritannien. Nogle britiske visumtyper og næsten alle visa til Australien, Canada og New Zealand har højere krav til IELTS-resultaterne. Det er bedst at tjekke direkte med immigrationsmyndighederne for at få de nyeste oplysninger om visumkrav, da de ændres regelmæssigt.