TOEIC Skrivning

TOEIC-skrivetesten er anden halvdel af TOEIC tale- og skrivetesten. TOEIC-skrivetesten varer 1 time og består af 8 skriveprompts. Den laveste pointscore for skrivedelen er på 0 point og den højeste på 200 point. TOEIC-skrivetesten kan ikke tages uden også at tage TOEIC-taletesten under den samme testsession. TOEIC lytte- og læsetesten er separat og kan tages under samme testsession eller under en anden testsession.

Du tager TOEIC-skriveprøven på en computer og ikke på papir. Du læser vejledningen, hvorefter skal du skrive dit svar. Dine svar gemmes og omsættes til ETS for bedømmelse. Din TOEIC-pointscore vil være baseret på, hvor præcist og akkarat du bruger skriftlig engelsk til at kommunikere.

Teststruktur

TOEIC-skrivetesten består af 3 dele, som du skal gennemføre i følgende rækkefølge:

Del 1 af TOEIC-skrivetesten beder eleverne om at se på et billede og derefter skrive en sætning baseret på det pågældende billede, der bruger to ord eller sætninger, der gives af TOEIC-testproducenterne. Der er 5 billeder, hver med 2 givne ord. Du har 8 minutter til at skrive alle 5 sætninger og kan hoppe frem og tilbage i denne del af TOEIC-skrivedelen i løbet af de 8 minutter. Du får point mellem 0 og 3 for hver sætning baseret på grammatisk nøjagtighed og brug af de givne ord. Dette er spørgsmål 1 til 5.

Del 2 af TOEIC-skrivetesten præsenterer eleverne for en e-mail, som de skal skrive et svar på. Der er to opgaver af denne type, og du har 10 minutter til hver. Instruktionerne beder dig om, at dit svar opfylder visse kriterier, for eksempel kan de bede dig om, at du skal stille mindst to spørgsmål. Det er vigtigt at læse og følge disse instruktioner. Du kan ikke gå tilbage til den første skriveopgave, når du er gået videre til den anden. Dine point vil være på en skala fra 0 til 4 for hvert spørgsmål og vil ikke kun være baseret på kvaliteten af dit engelsk men også på organiseringen af beskeden. Dette er spørgsmål 6 og 7.

Del 3 af TOEIC-skrivetesten beder dig om at skrive et meningsessay om et givent emne. Emnet kræver ingen specialviden. Du har 30 minutter til at forberede, skrive og revidere dit essay. Dine point i essayet gives på en skala fra 0 til 5 baseret på klarheden i dit argument, din engelske grammatik og ordforråd og strukturen i dit essay. Dette er spørgsmål 8.

Strategi

Hvis du ikke besvarer et af spørgsmålene i TOEIC-skrivedelen, eller hvis du svarer på dit eget sprog, tæller det som et nul, så det er altid bedre at skrive noget på engelsk, selvom du ikke er sikker på svaret eller dit svar kan være ufuldstændigt. Du formår muligvis stadig at få et point eller to. Husk, at du bliver nødt til at kunne skrive dine svar på engelsk i TOEIC-skrivetesten, så det er vigtigt at lære at skrive hurtigt på et QWERTY-tastatur for at undgå at spilde tiden.