TOEIC Tale

TOEIC-taletesten er den første halvdel af TOEIC Tale- og Skrivetesten. TOEIC taletesten er 20 minutter lang og er sammensat af 11 taleeksempler. Det talende segment har en lav score på 0 point og en høj score på 200 point. TOEIC-taletesten kan tages med eller uden TOEIC-skrivetesten under samme testsession.  TOEIC Lytte- og Læsetesten er separat og kan tages under den samme testsession, under en anden testsession eller slet ikke.

Du tager TOEIC-taletesten på en computer, ikke sammen med en person. Du vil læse eller høre prompts, hvorefter skal du registrere dit svar. Dine optagelser gemmes og omsættes til ETS for bedømmelse. Din TOEIC-talescore vil være baseret på, hvor godt du demonstrerer engelsk flydende og nøjagtigheden i dine svar på opgaverne.

Teststruktur

TOEIC-taletesten består af 6 spørgsmålstyper i en fast rækkefølge. Du skal udføre taletesten i rækkefølgen fra 1 til 6, og du kan ikke stoppe testen eller gå tilbage til et spørgsmål, når du er færdig med det:

Del 1 af TOEIC-taletesten beder eleverne om at læse to tekster. Du vil se hver tekst på skrift, og du skal læse den højt. Du har 45 sekunder til at forberede dig og derefter 45 sekunder til at læse hver tekst. Du får point mellem 0 og 3 på hver tekst, du læser, baseret på din udtale, intonation og tryk. Dette er spørgsmål 1 og 2.

Del 2 af TOEIC-taletesten viser dig et billede, som du skal beskrive højt. Du har 30 sekunder til at forberede dig og derefter 45 sekunder til at beskrive billedet detaljeret. Du får point mellem 0 og 3 for denne taleopgave baseret på din udtale, intonation og tryk, men også din engelske grammatik og ordforråd. Dette er spørgsmål 3.

Del 3 af TOEIC-taletesten beder eleverne om at besvare 3 spørgsmål af dagligdags karakter. For eksempel "Er der et sted, du tager regelmæssigt hen på ferie?" Du har 15 sekunder til hvert af de to første spørgsmål og 30 sekunder til det tredje spørgsmål. Du har ikke nogen forberedelsestid. Din pointscore for hvert af dine svar er igen på en skala fra 0 til 3. Dette er spørgsmål 4, 5 og 6.

Del 4 af TOEIC-taletesten svarer til del 3, bortset fra at den studerende i del 4 får nogle baggrundsoplysninger og skal besvare 3 spørgsmål om emnet. For eksempel kan du se en plakat til en begivenhed og blive spurgt, hvornår begivenheden finder sted, eller hvem der skal tale. Baggrundsoplysningerne forbliver synlige, mens du besvarer spørgsmålene. Du har 30 sekunder til at læse baggrundsoplysningerne, derefter 15 sekunder til hver til at besvare de to første spørgsmål og 30 sekunder til at besvare det sidste spørgsmål. Din pointscore på hvert spørgsmål er på en skala fra 0 til 3. Dette er spørgsmål 7, 8 og 9.

Del 5 af TOEIC-taletesten beder dig om at lytte til en optaget besked, der forklarer et problem, og derefter foreslå en løsning på problemet. Efter optagelsen, der fortæller dig om problemet, er slut, har du 30 sekunder til at forberede dit svar og derefter 60 sekunder til at tale og forklare din løsning. Det er vigtigt, at du gør det klart, at du har forstået problemet fuldt ud, når du foreslår din løsning. Din pointscore for denne del af taletesten er på en skala fra 0 til 5. Dette er spørgsmål 10.

Del 6 af TOEIC-taletesten beder dig om at lytte til en kort optagelse om et velkendt emne og derefter udtrykke din mening om dette emne. Du har 15 sekunder til at forberede dit svar og 60 sekunder til at tale. Din score for denne taleprompt er også på en skala fra 0 til 5. Dette er spørgsmål 11.

Strategi

Hvis du ikke besvarer et af spørgsmålene i TOEIC-taledelen, eller hvis du svarer på dit eget sprog, tæller det som et nul, så det er altid bedre at sige noget på engelsk, selvom du ikke er sikker på svaret eller dit svar kan være ufuldstændigt. Du formår muligvis stadig at få et point eller to. Husk at tale så roligt og tydeligt som muligt og at besvare hvert spørgsmål fuldstændigt. Den person, der vurderer din TOEIC-taletest, er ikke i rummet sammen med dig, så bevægelser og ansigtsudtryk kan ikke hjælpe med at forklare din mening.