TOEIC Pointgivning

Dit mulige TOEIC-resultat afhænger af, hvilken af testene du tager. Den mere almindelige TOEIC læse- og lyttetest bedømmes på en skala fra 10 til 990 med samme vægt på hver af de to dele af testen. Hvis du har taget TOEIC tale- og skrivetesten, bedømmes denne på en skala fra 10 til 400, igen med hver halvdel vægtet ligeligt. Du kan forvente at skulle vente 7 til 15 dage på at modtage dit TOEIC-resultat efter testdatoen.

Benchmark for pointgivning

Hvis du har taget TOEIC for at ansøge om et job, som mange gør, bliver du, når du har fået dine resultater, nødt til at beslutte, om dit TOEIC-resultat vil styrke dit CV eller ikke. Hvis du tilføjer et TOEIC-resultat med lavt pointscore til dit CV, der vil gøre din ansøgning svagere, så vil det i så fald være bedre ikke at tilføje et TOEIC-resultat.

Så hvad tæller som en "høt" TOEIC-pointscore? Det afhænger meget af det land, hvor du ansøger om et job, og jobkravene. De fleste tager TOEIC lytte- og læsetesten i professionelt øjemed. Et TOEIC-resultat på 900 eller derover er et godt resultat i næsten alle tilfælde og for næsten alle job. Som en tommelfingerregel skal du medtage en TOEIC på 900 point eller mere på dit CV. En TOEIC på 900 eller derover er kvalificeret som det højeste færdighedsniveau for professionel engelsk af TOEIC-testproducenterne.

Andre tilfælde

Hvis du ansøger til et job, der ikke kræver engelsk, er et TOEIC-resultat på over 785 værd at angive på dit CV. Det viser, at du kan bruge engelsk på arbejdspladsen og får din ansøgning til at skille sig ud. Men hvis jobbet kræver flydende engelsk, skal du ikke angive et TOEIC-resultat på under 900. I så tilfælde er det bedre ikke at medtage dit TOEIC-resultat overhovedet, da et resultat mellem 785 og 900 point vil svække din ansøgning. Hvis dit TOEIC-resultat er under 785, skal du ikke medtage det i dit CV.

Det er mindre almindeligt at tage TOEIC tale- og skrivetesten af professionelle årsager, men hvis du gør det, giver et TOEIC-resultat på 360 point eller højere i denne test dig den højeste færdighed. Ethvert resultat på mere end 360 skal helt sikkert medtages på dit CV, men sørg for at specificere, at det er i TOEIC tale- og skrivetesten, ikke for læse- og lytteversionen, for 360 ville være et lavt resultat i den version af TOEIC.