EF SET Lytning

EFSET-lyttedelen tager 25 minutter ved standard EFSET English Certificate-testen og 1 time ved EFSET PLUS. I begge tilfælde er lyttedelen som helhed tidsbestemt, men de enkelte opgaver er ikke, så deltagerne kan tage så lang tid, som de har brug for til at besvare spørgsmål om en opgave, men de får så mindre tid til at færdiggøre de efterfølgende opgaver.

Teststruktur

EFSET-lyttedelen består af en række indspillede tekster læst op af amerikanske, britiske og australske engelsktalende med et eller flere forståelsesspørgsmål om hver tekst. Fordi EFSET-lyttedelen er tilpasningsdygtig, afhænger optagelængden og sværhedsgraden af de stillede spørgsmål af, hvor godt testdeltageren klarer sig i lytteprøven generelt. Den første EFSET-lytteprompt har en sværhedsgrad på mellemniveau, og derefter bliver den følgende prompt sværere eller nemmere afhængig af, om testdeltageren besvarer den første prompt korrekt. Hver testdeltager vil svare på ca. 50 spørgsmål i EFSET-lyttedelen, men antallet af præsenterede lytteprompts vil variere. Optagelserne i EFSET-lyttedelen er på mellem 20 sekunder og 5 minutter, og testdeltageren kan lytte til hver optagelse to gange.

Strategi

Testtageren har så så lang tid, som han har brug for til at besvare spørgsmålene om den enkelte optagelse, inden han går videre til den næste, men han har dog begrænset tid til at færdiggøre alle opgaverne i lyttedelen. Testdeltagerne kan ikke gå tilbage, når de tager EFSET, så det er vigtigt at afslutte med hver lytteprompt helt, inden man går videre til den næste. Fordi EFSET ikke bestemmer testdeltagernes tempo, er det vigtigt for dig at holde styr på tiden og sætte dit tempo for at færdiggøre hele lyttedelen.

Pointgivning

EFSET-lyttedelen vægtes ligeligt mellem læsedelen ved beregning af den samlede EFSET-pointscore. Du modtager en lyttescore på mellem 0 og 100 efter gennemførelse af EFSET sammen med en læsescore på samme skala og en samlet score, der er gennemsnittet af de to.