TOEIC Læsning

TOEIC-læseforståelsestesten er anden halvdel af TOEIC lytte- og læsetesten. TOEIC-læsedelen varer 75 minutter (længere end lyttetesten) og består af 100 multiple choice-spørgsmål (det samme antal som lytteprøven). Den laveste pointscore for læsedelen er på 5 point og den højeste på 495 point. TOEIC-læseresultaterne kan kortlægges efter CEFR-niveauerne fra A1 til C1, men ikke til niveau C2. Da dette er anden halvdel af testen, er det vigtigt at være koncentreret.

TOEIC-læsetesten kan ikke tages uden også at tage TOEIC-lyttetesten under den samme testsession. TOEIC tale- og skrivetesten er to separate dele og kan tages under samme testsession eller under separate testsessioner.

Teststruktur

Ligesom lytteprøven består TOEIC-læsestesten af 3 dele. De fleste studerende synes, at den anden del er den nemmeste, men du kan gennemføre de 3 dele i den rækkefølge, du vælger, og fordele din tid på den måde, du ønsker:

Del 1 af TOEIC-læsetesten beder eleverne om at udfylde de tomme felter i 30 ufuldstændige sætninger. Sætningerne er trykt i dit testhæfte sammen med 4 mulige måder at færdiggøre hver sætning på. Mange TOEIC-forberedelsesspecialister anbefaler at gå hurtigt gennem del 1 af TOEIC-læsetesten og besvare de spørgsmål, der synes nemme for dig, og derefter vende tilbage til dem, du sprang over for at reflektere mere over svarene.

Del 2 af TOEIC-læsetesten består af 4 tekster, hvor der manlger 4 ord i hver. For hvert manglende ord har du valget mellem 4 ord, du kan udfylde på den tomme plads. Dette udgør i alt 16 spørgsmål i del 2. Mange studerende synes, at denne del er den nemmeste af de fire dele af TOEIC-læstesten.

Del 3 af TOEIC-læsetesten har to underafsnit. Den første beder de studerende besvare 29 spørgsmål om læseforståelses. Du skal læse 10 tekster og besvare 2 til 4 spørgsmål om hver enkelt. Igen har hvert spørgsmål 4 svarmuligheder, hvoraf du skal vælge 1. Mange studerende finder denne del svær, fordi teksterne kan være forholdsvis lange. Evnen til at læse og forstå hurtigt er afgørende for succes i denne del af TOEIC læsetesten. Husk, at du kan læse spørgsmålene og svarene først, inden du læser teksten, for at søge efter svarene, mens du læser.

I det andet underafsnit får du sæt med to tekster til at læse efterfulgt af 5 spørgsmål, der refererer til begge tekster. Dette underafsnit af TOEIC læsetesten består af 10 tekster (5 par) med 5 spørgsmål om hvert par, i alt 25 spørgsmål.

Strategi

I alle dele af TOEIC-læsetesten er det vigtigt ikke at spilde tiden. Blanke svar i TOEIC-læsetesten tælles som forkerte svar, så det er altid bedre at gætte, selvom du ikke er sikker på svaret. Du kan være heldig og få svaret rigtigt. Som med enhver multiple choice-test forbedrer du dine chancer for at gætte korrekt ud fra de resterende svar, hvis du kan fjerne 1 eller 2 svar, som du er sikker på, er forkerte.