TOEIC Lytning

TOEIC-lytteforståelsestesten er den første halvdel af TOEIC lytte- og læsetesten. TOEIC-lyttedelen varer 45 minutter og består af 100 multiple choice-spørgsmål.Den laveste pointscore for lyttedelen er på 5 point og den højeste på 495 point. TOEIC-lyttepointgivningen kan kortlægges efter CEFR-niveauerne fra A1 til C1, men ikke til niveau C2. TOEIC-lyttedelen kan ikke tages uden også at tage TOEIC-læsedelen under den samme testsession. TOEIC tale- og skrivetesten er separat og kan tages under den samme testsession eller under en anden testsession.

Teststruktur

TOEIC-lytteprøven består af 4 dele. De fleste studerende synes den første del er lettere end den sidste del:

Del 1 af TOEIC-lytteprøven beder eleverne om at matche 6 optagne beskrivelser af billeder til de 6 billeder, de beskriver. Denne del varer cirka 10 minutter. Billederne er trykt i dit testhæfte, men beskrivelserne er ikke. De er kun optaget.

Del 2 af TOEIC-lytteprøven beder eleverne om at lytte til meget korte spørgsmål eller udsagn og vælge et passende svar eller reaktion til hver enkelt. Der er 25 optagelser og 25 spørgsmål i denne del. Spørgsmålene og de mulige svar er ikke trykt i dit testhæfte. De er kun optaget.

Del 3 af TOEIC-lytteprøven beder eleverne om at lytte til 13 dialoger og besvare 3 spørgsmål om hver, i alt 39 spørgsmål. Både dialogerne og spørgsmålene om dialogerne er optagede. Spørgsmålene er også trykt i dit testhæfte sammen med de 4 mulige svar. Du har cirka 8 sekunder til at vælge dit svar, før det næste dialogspørgsmål bliver stillet.

Del 4 af TOEIC-lytteprøven beder eleverne om at lytte til 10 korte monologer (en taler) og besvare 3 spørgsmål om hver enkelt. Dette er igen i alt 30 spørgsmål. Som i del 3 er spørgsmålene både optaget og skrevet i dit testhæfte. Monologerne er kun optaget. De 4 mulige svar på hvert spørgsmål er kun trykt i dit testhæfte.

Strategi

I alle dele af TOEIC-lytttesten afspilles optagelserne kun én gang. Når den er startet, afspilles optagelsen uden pauser eller gentagelser. På grund af denne pålagte rytme er det vigtigt at lytte nøje til hver optagelse, vælge det bedste svar, du kan, og derefter gå videre. Bliv ikke hængende ved at tænke på et tidligere spørgsmål og gå glip af den næste optagelse.

Det er ikke tilladt at tage noter under lytteprøven. Blanke svar i TOEIC-lytttesten tælles som forkerte svar, så det er altid bedre at gætte, når du ikke er sikker på svaret. Optagelserne i TOEIC-lytttesten kan være med amerikansk, britisk, canadisk eller australsk accent.