TOEFL Lytning

TOEFL lyttedelen er anden del af TOEFL iBT testen og den første del af TOEFL Essentials testen. Den har ca. samme længde som TOEFL læsedelen.

Teststruktur

TOEFL lyttedelen består af seks optagelser med spørgsmål om hver enkelt. Optagelserne er 3-4 akademiske oplæg af 3-5 minutters varighed med 6 spørgsmål til hvert oplæg, samt 2-3 optagelser af elev- eller lærersamtaler af 2-3 minutters varighed med 5 spørgsmål til hver samtale. TOEFL lyttedelen varer mellem 41 og 57 minutter.

TOEFL Essentials lyttedelen er sammensat af 30 til 45 spørgsmål om optagelser af fire forskellige typer. To typer optagelser er samtaler mellem engelsktalende (almindelig engelsk), og to typer optagelser er akademiske i fokus. Lyttedelen af TOEFL Essentials varer 21 til 34 minutter.

Studerende kan kun lytte til hver optagelse én gang og kan ikke gå frem eller tilbage under lytteprøven. Under TOEFL-lyttedelen har du lov til at tage noter, og du kan henvise til dine noter, når du besvarer spørgsmålene. Dine noter samles i slutningen af TOEFL-lyttedelen for at forhindre snyd.

Spørgsmålstyper

Spørgsmålene til TOEFL-lytteprøven evaluerer forståelse, men også informationssyntese og evnen til at drage konklusioner af det, du har hørt. Det er almindeligt, at spørgsmål adresserer talerens holdning, tro eller motivation i talen.

Optagelserne, der anvendes i TOEFL-lyttedelen, har primært akademisk indhold, hvor talerne har en amerikansk accent. Der er dog altid mindst en optagelse med en anden accent, enten britisk, australsk eller newzealandsk. TOEFL Essentials indeholder også generelle engelske samtaler.

Der kan være yderligere spørgsmål inkluderet i TOEFL-lyttedelen, der ikke tælles med i dit TOEFL-resultat. Disse spørgsmål bruges af ETS, producenterne af testen, til at kalibrere TOEFL. Hvis du finder ud af, at din TOEFL-lyttedel er længere end forventet, er det sandsynligvis derfor. Du kan dog ikke vide, hvilke af spørgsmålene der ikke tælles med, så det er vigtigt at gøre dit bedste i alle spørgsmålene.

Pointgivning

TOEFL lyttedelen scorer fra 0 til 30. En god score i TOEFL lyttedelen er alt, som er 22 eller højere, og en god score i Essentials lyttedelen er 9 eller derover.

Når du har gennemført TOEFL iBT-lyttedelen, får du en pause på 10 minutter. Tillykke, du er nu halvvejs med din TOEFL-test! Den næste del af TOEFL iBT er taledelen.