TOEFL ETS

TOEFL ejes af Educational Testing Service (ETS), en enorm amerikansk non-profit organisation med base i Princeton, New Jersey, med mange profitable datterselskaber i andre lande. Gebyret for TOEFL går i vid udstrækning til ETS, og det er ETS, der bedømmer TOEFL iBT ved hjælp af software til multiple choice-spørgsmål og et stort teams af censorer til de skriftlige og talte. Testcentret, hvor du tager din TOEFL-test, opbevarer resten af testgebyret til gengæld for at sikre sikkerhed og korrekt testadministration. Ingen på dit testcenter bedømmer din TOEFL-test.

Historie

TOEFL blev ikke udviklet af ETS oprindeligt. Den blev skabt i begyndelsen af 1960'erne på Stanford University for at løse problemet med at vurdere engelskkundskaber hos udenlandske universitetsstuderende, der ansøgte om at studere i USA. ETS tilsluttede sig College Board i 1965 for at administrere TOEFL i fællesskab, og siden 1973 har ETS administreret TOEFL uafhængigt.

Andre tests

TOEFL er ikke den eneste test, der drives af ETS. ETS er også organisationen bag TOEIC (for forretningsengelsk, hovedsageligt i Asien), SAT (for amerikanske gymnasieelever), GRE (for amerikanske universitetsstuderende) og mange andre amerikanske statseksamener for grundskoleelever. ETS er en enorm organisation og anslås at administrere over 50 millioner tests om året på verdensplan. ETSs TOEFL tages af mere end 35 millioner mennesker.