GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sydney, Brisbane eller Perth: Hvilken australsk by er den rigtige for dig?

Sydney, Brisbane eller Perth: Hvilken australsk by er den rigtige for dig?

En ting, folk ofte undervurderer ved Australien, er landets enorme størrelse. Hele Europa kunne være i Australien to gange, og det tager tre dage at køre tværs over hele landet. Så når du begiver dig ud på et australsk eventyr, skal du sørge for, at du elsker det sted, hvor du skal tilbringe det meste af din tid!

Sydney, Brisbane og Perth er alle utroligt pulserende, moderne byer med uberørte hvide sandstrande og fantastiske naturlandskaber og natteliv at udforske. Så det er ikke nemt at vælge, hvilken by man skal bosætte sig i.

Læs videre for at finde ud af, hvad der gør hver af disse tre australske destinationer så specielle, og hvilken der lyder som den helt rigtige for dig.

Sydney

Lad os starte med den største, Sydney. Den tager pusten fra dig med sin glitrende havn, arkitektoniske mesterværker, bløde sandstrande og frodige parkområder. Sydney er ikke Australiens hovedstad (den titel tilhører Canberra), men det er landets største og mest ikoniske by. Sydney er mangfoldig, international og inkluderende, og den elsker at fejre begivenheder såsom Sydney Festival, Vivid og Mardi Gras.

Udsigten

Der er masser af udsigtspunkter rundt omkring i byen, hvor du kan tage dit nye profilbillede. Dit første glimt af Sydneys glitrende havn, den imponerende Sydney Harbour Bridge og Sydney Operahusets berømte sejl vil tage pusten fra dig. Hvis du har set Sydneys imponerende fyrværkeri nytårsaften på tv, vil det være endnu mere specielt at se det i virkeligheden nytårsaften.

Hvis du har et lille budget, kan du nyde udsigten ved at slentre rundt i Darling Harbour og Circular Quay, eller gå ombord på en offentlig færge og sejle rundt i havnen for et par dollars. Bestigningen af Sydney Harbour Bridge er en helt unik oplevelse, som vil belønne de modigste rejsende med den mest utrolige udsigt over hele Sydney.

Sport

Sportselskere kan se en kamp på et af de mange stadioner, hvor der regelmæssigt afholdes AFL-, rugby-, cricket- eller fodboldkampe, eller deltage i ikoniske begivenheder som Sydney Marathon eller City2Surf fun runs. Sydneyboerne er kendt for deres aktive livsstil, og du vil altid se folk ude at jogge, cykle, surfe, skateboarde og svømme året rundt. Du kan også lære en ny færdighed som kajakroning, stand up paddleboarding eller dykning fra et af de mange udlejningssteder ved havnen.

Hvis du virkelig vil føle dig som en lokal, kan du sværge troskab til et af de lokale AFL-hold, Sydney Swans eller Greater Western Sydney Giants, når du hepper på dem på SCG.

Strande

Sydneys milde vejr inviterer dig til at bruge din tid på at nyde naturen, med somre på gennemsnitligt 26°C og vintre på omkring 17°C. Og da hver forstad har sin egen fantastiske sandbue, er Sydney en drømmedestination for strandelskere. De berømte backpackerparadiser Bondi Beach og Manly Beach tilbyder vidtstrakte kyststrækninger og surfskoler for kommende surfere, men de tiltrækker også enorme menneskemængder. Så undgå menneskemængderne og udforsk de mange klippefyldte bugter og vige som Tamarama Beach og Rose Bay.

Den populære vandresti mellem Bondi Beach og Bronte Beach har udsigt over dramatiske klipper og byder på en utrolig udsigt over de charmerende kystforstæder. Hvis du er så heldig at være der i slutningen af oktober, må du ikke gå glip af Sculptures by the Sea, verdens største skulpturudstilling, der er gratis for offentligheden.

Brisbane

Brisbane ligger nord for Sydney på østkysten og er en afslappet by med gennemsnitligt 283 solskinsdage om året. Med en befolkning på lidt over 2,2 millioner er den mindre end halvt så stor som Sydney. Byen er dog i gang med noget af en genoplivning, da flere og flere mennesker tager nordpå for at nyde det perfekte vejr og det langsommere tempo i livet.

Brisbane River

Fra udendørs indkøbscentre til vandrestier langs floden og byens strand - Brisbane er en by, der lever udenfor. Brisbane-floden flyder gennem byen, hvilket giver en episk udsigt og masser af fede steder til socialt samvær. En spadseretur langs floden er en god måde at opleve de mange barer, restauranter og parker, der ligger langs flodbredden, eller hvil benene og sejl op og ned ad floden med den offentlige City Cat-færge. For kunst og komedieshows kan du tage til Brisbane Powerhouse eller tjekke West End Fire Festival, der afholdes hver måned under fuldmåne.

Når det er tid til at køle af, kan du tage til Streets Beach på South Bank, en indbydende menneskeskabt svømmelagune med udsigt over floden. Det er det perfekte sted at slappe af efter en lang dag med undervisning.

Oplevelser

Spændingssøgende kan få blodet til at pumpe i de mange forlystelsesparker omkring Brisbane - Dreamworld, Movie World, SeaWorld og Wet & Wild. Dreamworld er berømt for sine spændende rutsjebaner, The Giant Drop og Tower of Terror. Du kan også se de fastboende tigre på Tiger Island og køle af i vandrutsjebanerne i WhiteWater World. Ved siden af er Movie World hjemsted for stuntshows, parader, rutsjebaner og alle dine yndlingsfigurer fra Looney Tunes, superhelte og superskurke fra DC-universet.

Australsk dyreliv

Brisbane er hjemsted for mange vilde koalaer, kænguruer og havdyr, så hvis du har drømt om at kæle med en koala, er du kommet til den rigtige by.

Se kænguruer og wallabies hoppe frit rundt på Stradbroke Island, mens en tur langs stierne i Brisbane Koala Bushlands næsten garanterer, at du får øje på en af disse nuttede dyr højt oppe i træerne. Lone Pine Koala Sanctuary er stedet at tage hen, hvis du vil have et billede, hvor du kæler med en koala, mens Steve Irwin's Australia Zoo ikke kun er hjemsted for krokodiller, men hundredvis af arter af australsk dyreliv.

Perth

Perth er den største by på Australiens vestkyst og udstråler kølighed og ro. Perth er hovedstad i Western Australia, en stat, der er så stor, at hvis den var et land, ville den være den 10. største nation på planeten. Hvis du vælger at studere i Perth, vil du være omgivet af et ungt, internationalt publikum, der ved, hvordan man arbejder hårdt og leger vildt.

Solnedgange

Der er intet som en solnedgang i Perth. Med 19 uberørte strande langs byens kystlinje er der ingen mangel på udsigtspunkter, hvor man kan se solen dykke ned i Det Indiske Ocean. Intet kan sammenlignes med det ekstraordinære syn af solen, der forsvinder under horisonten, bøjer lysspektret, mens den går ned, og efterlader himlen i en funklende nuance af pink, rød og orange.

Den centrale Cottesloe-strand og Scarborough-stranden er populære steder med lange, brede, rene sandstrækninger og glasklart vand, der vil friste dig til en aftendukkert.

Fremantle

Fremantle, kun 20 km mod syd, er som Perths trendy lillebror. Havnebyen har en livlig charme, centreret omkring det populære bryggeri Little Creatures og det historiske Fremantle Market. Det tidligere fængsel er også et besøg værd for at lære om Fremantles tragiske historie.

Fra Fremantle kan du nemt hoppe på en færge til Rottnest Island, eller "Rotto", som den kaldes lokalt. Dette bilfrie paradis uden for nettet udforskes bedst på cykel, og der er masser af steder, hvor man kan leje en, når man ankommer. Hvis du er heldig, kan du måske få taget en selfie med de søde quokkaer, der bor her.

Kings Park

Kings Park er en af de største byparker i verden, og de frodige omgivelser er et fantastisk sted at fordybe sig i naturen. Gå langs Federation Walkway, en glashimmelbro gennem en baldakin af velduftende eukalyptustræer, eller bestig det spiralformede DNA-tårn for at nå et af byens bedste udsigtspunkter.

Er du klar til at gå på opdagelse i Australien?Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op