GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan lever du som en lokal i Sydney

Sådan lever du som en lokal i Sydney

Ikke nok med at Sydney er beliggende ved vandet, så kombinerer Sydney også mad, natur, sjove weekendture og intens fordybelse i engelsk i en meget attraktiv pakke. At bo og studere i Sydney er en oplevelse ud over det sædvanlige. Vil du blende ind sammen med de lokale? Så har du her vores seks bedste tips til at leve som en ægte Sydney(genser?!).

1. Vælg din favoritstrand

Den første regel når det kommer til Sydney og strandlivet er, at du ikke må nøjes med Bondi Beach. I Sydney bliver du for alvor forkælet, når det drejer sig om sol, sand og surfing. Det kræver, at du tester et par forskellige strande før du finder den, som matcher din stil – og det er jo ikke det værste at bruge sin tid på.

Vil du høre vores favorit strandspots? Tag færgen fra Circular Quay over kajen til den smukke to kilometer lange Manly Beach, den er genial for svømmere og surfere. Herfra er der en kort gåtur til Shelly Beach – en anden favorit i Sydney – specielt populær til snorkling. Hvis du leder efter noget mere familievenligt, skal du gå efter Bronte Beach, her finder du både pool og møntopererende grill (ja, de findes!). Nielsen Park er en anden afslappende mulighed for svømmere, som gerne vil undgå de store bølger. Parkens stier, historiske bygninger, og hyggelige hjørner til picnic, gør den også idéel til dagsture.

2. Udforsk New South Wales

Glem ikke at udforske resten af staten. Tæt på Sydney, kalder the Blue Mountains på friluftsmennesker. Blue Mountains er kendt for ”the Three Sisters”, men der er rig mulighed for at rapelle, klatre, cykle mountainbike og hike mens du nyder naturen.

Kan du lide vin? Den idéelle weekendtur er i Hunter Valley, hvor vinmarker, flot natur, utrolig mad og alle slags kunsthåndværk venter på dig. New South Wales giver både mulighed for at udforske den ægte australske outback (Broken Hill, Lightning Ridge, Mildura) og lege i sneen (Jindabyne, Thredbo, Perisher Valley).

3. Kend dit slang

Australiere – aussies – forkorter deres ord ved enhver lejlighed. Det kan være underholdende, men man skal også vænne sig til det. Et par termer du helt sikkert vil høre i Oz er muso (musician), garbo (garbage collector), postie (postman/woman), journo (journalist), pollie (politician), coldie (cold beer), bikkie (biscuit/cookie), brekkie (breakfast), veggo (vegetarian), cuppa (cup of tea), avo (avocado), chook (chicken), snag (sausage), cab sav (cabernet sauvignon), arvo (afternoon), trackies (tracksuit pants), and uey (uvending), og langt flere. Hvem ved, måske bliver dit navn også forkortet. Så, “get amongst it” (som dine nye Sydney venner vil sige) og giv aussie slang et forsøg.

4. Lev livet koffeinrigt

Det er ikke nogen hemmelighed, at australiere elsker kaffe. Kaffebutikker med australsk stil ses også mere rundt i verden. Men i Oz kommer du ikke langt med et simpelt ”Jeg vil gerne be om en kop kaffe”. Hvis du elsker kaffe, skal du tage din research alvorligt og teste udvalget før du beslutter dig for din favorit. The flat white er Australiens signatur kaffe, men du skal stadig prøve en long black, short black, long mac og en short mac. Er du forvirret? Bare rolig. Baristaerne i Australien har styr på deres kaffe, og skal nok være behjælpelig med at finde den perfekte kop kaffe til dig.

5. Spis, spis, spis

Australien er det eneste land, som spiser begge deres nationaldyr – kænguruen og emuen – altså hvis du er til kød. Udover traditionel, lokal mad, er Sydney også langt fremme, når det kommer til international mad. Hvis du er til spansk og latinamerikansk mad, skal du mod Liverpool Street; italiensk, så skal du mod Leichhardt; de vietnamesiske madspots ligger i Marrickville eller John Street i Cabramatta; til sidst skal du selvfølgelig til Chinatown, hvis du er til koreansk, japansk eller mongolsk mad.

Weekend brunch kan betegnes som en nationalsport i Australien, venner mødes på cafeer både sent om morgenen, men også tidligt på aftenen. Der er fyldt op med surdejsbrød, avokado, æg, pandekager, bacon, kage, frugt (og selvfølgelig, kaffe!), en brunch i Sydney vil holde dig kørende hele dagen.

6. Cheer for the Blues

En anden populær sport – efter brunch, selvfølgelig – er Rugby Leage. Det er det årlige State of Origin mesterskab, hvor New South Wales (også kendt som “Cockroaches”) spiller mod Queensland Maroons (kendt som the “Cane Toads”), hvor det er bedst ud af tre. Bor du i Sydney? Tillykke: Du er automatisk Blues fan! Fejr dit nyfundne fællesskab ved at se kampen på en pub eller arranger en grillaften med Origin tema – hvor du selvfølgelig er klædt i blå!

Strande, brunch og the Blues – livet i Sydney lyder ret godt, ikke? Vi lyver ikke når vi siger, at livet i Sydney er rigtig godt.

Læs danske Ghitas fortælling fra sit sprogkursus i Sydney her.

Vil du også leve som en lokal i Sydney?Læs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op