Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Derfor vil et studieophold i Sydney ændre dit liv

Derfor vil et studieophold i Sydney ændre dit liv

Byen kendt for sol, surfing og strandfester: Sydney, Australien. Hvis du ikke har været der endnu, bør denne havneby være øverst på din liste. Byen er god, hvis du vil arbejde eller lege turist, men den bedste måde at opleve den afslappede livsstil i Sydney på, er at bo og studere der. Men vi advarer dig, det kan ændre dit liv – her er 7 grunde hvorfor.

1. Strandtid!

Kender du det når du ikke kan beslutte om du skal tage en surftur før eller efter din forelæsning? Nej? Måske skulle du prøve Sydney. Australiere elske at surfe og bruge tid på stranden, og bare i Sydney er der over 100 strande at vælge imellem. Er du lidt af en surfernørd? Få kilometer fra Sydney finder du bølger i verdensklasse på strande som Bondi, Brone og Coogee. Hvis du drømmer om at se den perfekte solnedgang, så tag til Cronulla Beach, hvor du kan slentre flere kilometer langs vandkanten. Den vigtigste regel i Sydney er aldrig at forlade huset uden bikini eller badeshorts – man ved jo aldrig hvornår en spontan strandfest skulle opstå…

2. Var der nogen der sagde kaffe?

Australiere elsker kaffe. Nej, vent – det er en underdrivelse. Australiere er BESAT af kaffe. I Sydney er kaffe en livsstil, og netop derfor er Sydney’s gader fyldt med caféer – især i Surry Hills, Darlinghurst, Newtown, Chippendale og Brickfields-distrikterne. Der åbner nye caféer hver uge, så det er nærmest umuligt ikke at finde mindst én god café i dit område, hvor du kan læse eller hænge ud med dine venner.

3. Vitamin D boost

Sydney har noget af det bedste vejr i verden. De milde vintre og 340 soldage om året gør denne by til en attraktiv destination for sol-elskere – hele året rundt. Husk solcremen!

4. Sydney og mangfoldighed

Bare rolig – du bliver ikke den første, der forelsker sig i Sydney. Når du går rundt i byen, vil du hurtigt kunne fornemme de forskellige kulturer fra hele verden. Folk fra Italien, Kina, Irland, Libanon, Grækenland, Indien og Tyskland bor i Sydney’s farverige gader. De lokale elsker at fejre mangfoldigheden igennem uendelige festivaller og fester, såsom Chinese New Year (#CNYSYD) og Indian Spring festival (Vasant Panchami).

5. LGBTQ kultur

Det er ikke kun den internationale mangfoldighed der præger Sydney’s gader, byen har også den største homoseksuelle befolkning i Australien. Hele Oxford Street er dedikeret til LGBTQ-kulturen, sammen med den årlige Sydney Gay and Lesbian Mardi Gras parade – en fest i alle regnbuens farver.

6. Gode udflugtsmuligheder

Er du bange for at kede dig på stranden? Intet problem. Du kan leje en bil og på få timer tage på hiking i Blue Mountains, Jervis Bay, Port Stephens eller the Royal National Park. Tag et smut forbi Hunter Valley, hvis du er til vinsmagning. Den verdenskendte vingård er perfekt til at smage og lære alt om vin.

7. Jul på stranden

Det er måske lidt mærkeligt at fejre jul midt i sommerferien, specielt hvis du er vant til varm kakao foran brændeovnen på denne årstid. Men det er faktisk slet ikke så dårligt at fejre jul under solen, med en kold drink i hånden og barbecue på stranden. Australiere ved, hvordan man fejre ”Chrissie”, og hvem ved? Måske tager du en tradition eller to med hjem?

Mangler du flere grunde til at tage til Sydney? Så læs mere her 👈

 

Vil du studere i Australien?Lær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser