Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at elske Perth

10 grunde til at elske Perth

Perth er berømt for at være den mest isolerede hovedstad i verden (det er hovedstaden i delstaten Western Australien). Perth har meget mere at byde på end dens fjerne beliggenhed. Fra vingårde, strande og uforglemmelig Aussie slang. Her er vores grunde til at elske Perth.

1. Slang

Aussies elsker at forkorte ord, altså hvor det nu er muligt (yep, Australiere = Aussies). Når du er i Perth, så vil du høre lokalbefolkningen snakke om brekkie (breakfast = morgenmad), avos (avokado), the arvo (eftermiddag), bikkies (biscuits = kiks), veggos (vegetarer), snags (sausagges = pølser) og coldies (kolde øl). Dog bliver ikke alt forkortet.

Nogle andre mindeværdige slang termer er slacker (doven person), schmick (stilfuld), galah (fjollet person), to cark it (at bryde/ dø), og det meget beskrivende go off like a frog in a sock (to lose your temper = man bliver sur). Her er vores hurtige guide til Aussie slang.

2. Omringet af natur

Perth er bestemt ikke en sprudlende storby. Den grønne atmosfære bugner med parker som Hyde Park, Kings Park, Sir James Mitchell Park, Harold Boas Gardens, Stirling Garden og andre med udsigt over byen, møntdrevne grille, botaniske haver, børneområder, enorme Moreton Bay Fig træer, der giver skygge og plads til at strække sig ud og helt glemme, at du er i en storby.

3. Svanefloden

Denne smukke og simple flod giver en imponerende kontrast til byens skyline, samt stier med dobbeltbrug hvor man kan gå, cykle eller skate rundt om flodkredsløbet. Foretrækker du at være i vandet? Svanefloden er også perfekt til kajakroning, kitesurfing, eller du kan læne dig tilbage og sejle forbi på et charter krydstogt, færgetur eller sejlbåd.

4. Fremantle

For en afslappet dagstur i weekenden er der denne havneby, som kun ligger 30 minutter fra Perth. Der er markeder, gadeoptræden, musik, gallerier, kunst, boutiques, madbiler, genbrugsbutikker, strande og kaffecaféer, så du kan få din koffein hver dag. (Selvfølgelig, på grund af Australiens forkortede slang kaldes Fremantle oftes Freo!).

5. Strande i massevis

Med mere solskin end nogen anden australsk hovedstad, ligger Perth øverst på listen over steder for strandelskere. Cottesloe er byens mest berømte strand, men en tur til Perth vil ikke være perfekt uden at finde din egen favorit strand. Prøv Vera Vera, Brighton, Mettams Pool, Green Pool og Yallingup eller Leighton Beach i Fremantle. Med sikre svømmeområder, bugter til kajaksejlads, picnicområder, rockpools, vil én af Perths strande bestemt stjæle dit hjerte.

6. Det er en gemt perle (og billigere!)

Fordi det er så langt fra Sydney med de godt trætte turiststier i det sydøstlige Australien, føles Perth frisk og unik som destination, og så er den langt billigere. Det er også tættere på Europa og Mellemøsten, hvilket gør flyvning lidt mindre smertefuldt og billigere for mange. Det siger sig selv, at det selvfølgelig har alle de fantstiske ting, du håber på at opleve i Australien: solskin, strande, natur, god mad, god kaffe og venlige lokale.

7. Sunset city

Du vil føle dig tusind gange #blessed i lyset af Perths solnedgange. Du har hurtigt en favoritstrand, hvor du kan se dette show af lys. Dog er der også andre steder, du kan tage hen i Perth for at se solnedgang, f.eks. Bold Park, Park Street Gooseberry Hill og Swan River foreshore.

8. Madscene

Det er ikke underligt at Perths restaurant- og madscene trives. Med havet lige ved døren med frisk fisk og skaldyr, er middelhavsklimaet perfekt til at dyrke farverige, varierede produkter. Faktisk har Perth flere restauranter per indbygger, end Australiens andre hovedstæder og er fyldt med barer i europæisk stil og hul-i-væg-spisesteder, der tiltrækker baristaer, mixologer og kokke til byen.

9. Vinregioner lige uden for døren

Perth er lige udenfor to af Australiens mest berømte vinregioner. Kun 25 minutter væk tilbyder Swan Valley vingårde af kolonial arkitektur, markeder med friske produkter, antikvitetsforretninger og møder med vilde dyr. Imidlertid kan den vigtigste weekend getaway findes i Margaret River regionen, hvor kælderdøre, kunsthåndværkede mikrobryggerier og destillerier, gourmet mad og top surfing pletter rulles ind i en ’umulig at modstå’-pakke.

10. Indian Ocean Drive

Grib nogle kammerater og tag på en biltur. Først igennem kystbyen Cervantes, derefter forbi de finurlige Pinnacles klippeformationer, gennem søløvehimlen Jurien Bay og videre til havnebyen Geralton. Mens vejen officielt ender dér, er det værd at køre en omvej til Kalbarri Nationalpark for at få dit fix af skovvandring, abseiling, kajakroning og ridning!

Bliv forelsket i Perth med EFBestil din gratis brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser