Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at elske Brisbane

10 grunde til at elske Brisbane

Det er en australsk by, som du bare må besøge – og det er ikke Sydney. Brisbane, hovedstaden i strandlige Queensland, er en storby af perfekt størrelse, som rummer en masse. Her kan du se, hvorfor du vil elske det.

1. Den afslappende kultur

De fleste australiere vil sige, at deres by er et afslappet sted at bo, men ”Brissie” er virkelig afslappet. Stol på os! Måske er det fordi, det ligger så tæt på stranden og nationalparker, eller fordi vejret næsten kun er solrigt. Hvad end den hemmelige ingrediens er, så har Brisbane den. Hvis du vil lære engelsk et sted med en seriøst stressfri livsstil, er denne by en perfekt mulighed.

2. Floden

Den snoede Brisbane River strækker sig til mange af dens ydre forstæder, og er særlig smuk på dens vej gennem bymidten. Her slanger den sig forbi lokale seværdigheder – såsom strande og parkområder på South Bank, City Botanic Gardens og de røde Kangaroo Point klipper. City Cats katamaraner sejler langs vandet og forbinder disse destinationer (og mange flere) med indre bys universitetscampusser og forstæder.

3. Bymidten

Efter skolen kan du gå over til West End for at få hipster kaffe og cafékultur, slappe af i Musgrave Park eller South Bank, eller kryds Victoria Bridge til bymidten. Mens du er der, kan du shoppe i Queen Street Mall, spise picnic i den flotte 20 hektar store City Botanic Garden, hvor planter møder nyslåede græsplæner, eller følg den nærliggende cykelsti til Eagle Street Pier, hvor restauranter og barer kommer til live om aftenen.

Kan du lide kunst og optrædener? Brisbanes centrum er hjem for en masse gallerier, museer og scener, såsom Gallery of Modern Art, Performing Arts Complex, Queensland Museum og Metro Arts Centre. Alle med et pakket program året rundt.

4. New Farm Park

Lige ved floden, finder du New Farm Park, som her: 37 hektar picnic- og parkområder, som samtidig er Brisbanes ældste og største. Den er fyldt med haver, legepladser og årtier gamle snoede Moreton Bay figentræer. New Farm Park er et perfekt sted til at bruge weekenden eller en solrig eftermiddag. Den er også nabo til Powerhouse, som er et særklasses underholdningssted.

5. Verdensklasse strande i nord og syd

Fra Brisbane kan du tage sydpå til Gold Coast eller nordpå til Sunshine Coast. Deres navne siger det hele: de to kystlinjer har nogle af de smukkeste strande, du nogensinde kommer til at besøge. Og der er én lige til dig, hvad end din ideelle stranddag indeholder body boarding, at bygge kæmpe sandslotte eller spise kæmpe isvafler til solnedgangen.

6. Kort pakkeliste

Takket være det varme vejr og den blå himmel, behøver du ikke have meget med til Brisbane! Det er nemlig rigtigt: intet skiudstyr, store sweatre, skiundertøj, støvler eller flere jakker. Bare togs og tongs (det er badetøj og klipklappere for jer, der ikke er vant til australsk slang endnu!), bomulds t-shirts, shorts, jeans, en solkjole og en solhat.

7. Forlystelsesparker

Rutsjebaneelskere kan se frem til en godbid syd for Brisbane. Dreamworld, Movieworld, Seaworld, WhiteWaterWorld og Wet n Wild Water World er en samling af forlystelsesparker, der ligger en lille tur op ad Gold Coast. Med hårrejsende spænding og nogle lidt mere rolige muligheder for de mindre vovede, er de klare favoritter til en weekendtur.

8. Nationalparker i massevis

Tænk på naturlige vidundere fyldt med eukalyptusskove, laguner, vandrestier, bække, vilde blomster og campingområder. Tamborine, Lamington, Mt Barney og D’Aguilar Nationalparker er populære hos de lokale og besøgende. Snup en bil og brug en weekend på at vandre, campe, tage på køreture med flotte udsigter og smag på nogle af de landlige caféer på ruten.

9. Aussie dyr

Udforsk Australia Zoo – Steve Irwins arv – fuldt med både australske og internationale dyr. I Brisbanes grønne forstæder vil du også kunne se himlen kommer til livs om aftenen, når indfødte cockatoos, kookaburras, galahs og frugt flagermus vågner op for at vende hjem.

10. Udendørslivet

Bestig Kangaroo Point Cliffs, vandre op ad Glasshouse Mountains, surf, camper på Stradbroke Island og udforsk regionens mange nationalparker. Der er vitterligt ingen ende på udendørsaktiviteterne, når Brisbane er din base.

Bliv lige så forelsket i Brisbane, som vi er - tag på sprogkursus!Bestil din gratis brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser