Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at elske Sydney

10 grunde til at elske Sydney

Der er helt sikkert noget ved Sydney. Selvom andre byer måske har den samme vibe, ved du, når du er i Sydney, at den by bare er speciel. Med havluft, forrygende kaffe, naturvidundere, dyreliv og vinlandskaber – her er 10 grunde (blandt mange flere!) til at elske Sydney.

1. Se på hvaler

Besøge en by hvor du kan se på hvaler? Ja tak! I vinterhalvåret er der gang i pukkelhvalmigrationen, og der er større chancer for at se en af disse uforglemmelige skabninger. De bedste steder at spotte hvaler er North Head lookout, South Head, Shark Island og Hornby Lighthouse tæt på Watsons Bar.

2. Paradis for teaterelskere

Sydneys underholdningskalender er blandt Australiens bedste. Fra professionelt til amatørteater – der er stykker hver måned året rundt. Sydney Theatre Company, Belvoir St Theatre, Griffin Theatre og Bell Shakespeare er blandt byen mest velkendte større grupper. De er støttet af flere amatørteatre og producere, hvis arbejde vil give dig noget at tale om i lang tid.

3. Havnen

Hvad kan vi sige? Sydney Harbour er utrolig smuk. Den størrelse og mængde af bugter, grotter og strande ændrer dens udseende og følelse i takt med, at du udforsker. En mindeværdig måde at opleve havnen på, er at krydse den i en af byens mange færger. Vi elsker turen med Manly Ferry – en 15 minutters tur på tværs af havnen over til nabolaget med samme navn.

4. Taronga Zoo

Når nu vi snakker om Sydney Harbour, hvorfor så ikke tage færgen til Taronga Zoo? Den ligger højt i naturlige omgivelse overfor Circular Quay. Udover dens fantastiske dyrekonservatorie og velfærdsprogrammer, er Toronga Zoo også en af verdens mest spektakulært beliggende zoologiske haver med endeløse hjørner, hvor man kan nyde udsigten over havnen og nyde en picnic.

5. Naturlige havpools

Sydneys strande virker til at være besatte af stenpools og endda naturlige saltvandspool i naturlig størrelse, som er skåret ind i deres klippevæge. Disse giver en afslappende glød til stranden og tiltrækker svømmere i alle aldre.

6. Fugleliv

Australske byer kan være larmende for besøgende, specielt dem fra lande med, lad os sige, et mindre skørtdyreliv end Australiens. Sydney vil ikke skuffe på fuglekigs-fronten, med et kor af fugle, der optræder hele dagen lang. Lyt efter, og du vil i løbet af ingen tid høre (og se) cockatoos, lorikeets, kookaburras, rosellas og ibises; de sidste vil ikke synge en sang for dig, men derimod stjæle din frokost i parken, hvis du ikke passer på!

7. Eventyr

Sydney er en by fyldt med gemte (og ikke så gemte) eventyr. Du kan vælge mellem BridgeClimb på toppen af Sydney Harbour Bridge 134 meter over vandet, jet boating i havnen, hoppe over til Treetop Adventure Park for at opleve 100+ rebeventyr højt oppe, besøge iFly Downunder vertikale tunnel (ligesom skydiving men indendørs) og meget mere. Foretrækker du vandet? Sydney har også steder, du kan parasaile, whitewater rafte, dykke og canyone. Puha!

8. Kaffeparadis

Australsk kaffesprog behøver ikke en introduktion (og det vil du hurtigt forstå efter at være landet på de australske kyster). Når du har lært benævnelsen for din favorit kaffe, vil du opdage, hvordan Sydney gør det bedre for hver kop. Til at starte med kan du prøve flat white, short black og long blacks på en koffeinrig tur til skøre boghandlere, caféer og museer i Surry Hills, Leichhardt, Newtown, Coogee, Paddington, Glebe og Darlinghurst.

9. Vin og sne

Lange weekender er lette at fylde ud i Sydney. Byen er bekvemt placeret tæt på vinregionerne Hunter Valley, Southern Highlands, Orange og Mudgee, som har en overflod af kælderdøre, smukke B&B’s og gourmet middage. Ikke fan af vin? Tro det eller ej, du kan stå på snowboard i Australien! Perisher Blue (det størst skiresort på den sydlige halvkugle) og Thredbo (Australiens mest populære) er lige udenfor Sydney.

10. Mad

International mad har virkelig fundet vej til Sydney. Spis dig gennem verden, lige fra Latinamerika (på Liverpool Street) til Italien (i Leichhardt), Vietnam (i Marrickville) eller Libanon (i Granville). Brunch er endnu en underkategori til Sydneys madscene, som fortjener at blive nævnt: avocado stablet ovenpå surdej, æg præcis som du vil have dem, luftige pandekager, champignoner, gedeost, kager, frugt og den australske kaffe. Helt perfekt.

Oplev flotte Sydney med EFLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser