Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Kaffe verden rundt: Hvad skal jeg bestille hvor?

Kaffe verden rundt: Hvad skal jeg bestille hvor?

De allerbedste dage starter med en brandvarm kop kaffe. Især når man er i en ny by eller i et nyt land. Heldigvis har kaffe i alverdens afskygninger taget verden med storm, og nu kan du finde lækre kaffetyper overalt, hvilket (i hvert fald teoretisk set) vil sikre dig, at du får nogle fantastiske dage, lige meget hvor du er. Med så mange forskellige bønner og mælkevalg kan det dog være super svært at beslutte sig for, hvilken type man gerne vil have – men det er jo her, at vores kæmpe kaffeguide til aldrig at vælge den forkerte slags kaffe kommer ind i billedet.

Paris – café au lait

Selv navnet på den koffeinholdige drik i Kærlighedens By lyder elegant og romantisk. Lige meget hvor meget sightseeing, du har foran dig, bør du virkelig tage dig tid til at hygge dig en eftermiddag med en café au lait. (På dansk betyder det faktisk bare kaffe med mælk, men det lyder jo ikke særlig romantisk, vel?) Så slå dig ned på et Insta-værdigt kaffested med un café i hånden. Og hvis du oven i købet topper den med en masse farverige macarons, bliver billedet bare helt perfekt.

Seattle – house blend

The Emerald City er hjemsted for den originale Starbucks. Tænk bare – uden Seattle ville en af verdens største successer aldrig have blevet sådan en pinligt stor del af dit liv. Hvordan ville du overleve hvert efterår uden dine litervis af latte? Hvad ville Instagram være fyldt af? Åh, ååååh.

Du er der for at hylde det ikoniske grønne (og faktisk oprindeligt brune) logo. Så bare stol på de charmerende baristaer (selvom de sikkert staver dit navn forkert), slå dig ned med et varmt krus i hånden, og nyd månedens house blend.

Barcelona – tallat

Der er en masse hippe og trendy kaffesteder, der popper op i Barcelona, hvilket er supergodt, når du har brug for en pause fra al din sightseeing. Hvem kan ikke lide at kigge på mennesker med en kaffe i hånden? Den kaffe, du skal prøve, er en tallat, hvilket er en catalansk version af en cortado. Et shot espresso med en lille klat skummet mælk. Du vil kun få omkring en fingerspids mælk, så hvis du bedre kan lide en mere cremet kaffeoplevelse, bør du i stedet bestille en café con leche, som er lige dele espresso og mælk.

Costa Rica – freshly ground

Costa Rica er det helt rigtige sted at være, hvis du kan lide frisk kaffe. Tag på så mange grønne kaffeplantager som muligt for at få en smagsprøve på de søde brune bønner, der har vokset et par meter væk. Kaffen, der er produceret og eksporteret her, er elsket verden over, så bare forestil dig, hvor meget bedre den faktisk smager, når den så endda er nyhøstet, ristet og groet i nærheden.

Singapore – kopi luwak

Er du overbevist om, at du er en kaffe-feinschmecker? Tror du, at du kan skille friske bønner fra filterkaffen og din Arabica fra din Robusta? Der er én slags kaffe, der skal krydse din vej, før du kan tage kronen på hovedet, danse rundt og kalde dig kongen af kaffe – Kopi Luwak.

Som en hyldest til junglekaffeplanter i Indonesien og Malaysia er kopi luwak rig og aromatisk – uden den bitterhed, som de fleste blends ellers har. Det kommer nemlig alt sammen an på processen, fordi de allerede er delvist bearbejdede (aka ædt og skidt ud) af en junglekat først. Det er da meget sjovt, er det ikke? (I tilfælde af at du ikke synes, at kat-fortærret kaffe lyder superlækkert, kan vi også anbefale teh tarik – pulled tea, som er en fornøjelse at se blive klargjort. Ikke mindst, fordi der ikke er noget lort involveret).

New York – iced caramel frappuccino

Hvorfor? Fordi Instagram og Iced Caramel Frappuccinos går hånd i hånd som en stærkt vanedannende kombination. Hvor meget mere forklaring har du egentlig brug for? Lad kombinationen af sukker og kaffe (to himmelske eksistenser i sig selv) blandes i en perfekt harmoni og køle dig ned på en varm sommerdag i New York. Tilføj noget flødeskum og forbered dig på at posere, snappe og dele #allforthegram

Rom – espresso

Der er noget underligt rart ved at drikke et shot stærk kaffe fra en lille dukkehuskop. Især hvis espressoen bliver nydt på en stol ude i solen på en lækker café. Det er ikke bare et hurtigt stop mellem attraktionerne, men faktisk en oplevelse i sig selv. Selvom et hint af koffein efter at have set Colosseum dog naturligvis også gør det nemmere at trave turen videre mod Vatikanet. Ah, la vita è bella.

Tokyo – green tea latte

Den foretrukne kaffe i Tokyo er lige som byen selv – underlig og tosset, men alligevel umådeligt skøn. Faktisk er det slet ikke kaffe. Green tea latte er alt, hvad de fleste kaffedrikkere sværger til: I stedet for at fylde et krus med kaffe er tebladene blendet sammen med mælk og får en farlig grøn farve. Men der er én meget vigtig grund til, at Tokyo-borgere er forelskede i den (spoiler alert!): Den er faktisk megalækker!

London – black americano

Alle er altid på farten i London. Derfor har du brug for koffein for at kunne følge med i den høje fart, hvor den kendte Americano vil være det bedste valg. Og den skal selvfølgelig være sort. For her er der ingen, der spilder tid på mælk.

Sydney – flat white

Overraskende nok bruger aussies ikke hver eneste dag på at drikke kandevis af Foster’s beer. De er faktisk rigtig glade for kaffe. Selvom Sydney for det meste har skyhøje temperaturer, er en kop varm kaffe stadig en del af australiernes daglige rutine. Bestil en flat white, hvis du vil starte dagen på den mest australske måde. Det er et eller to shots espresso og lidt skummet mælk. Ingen sirup, ingen forstyrrelser.

Stay caffeinated, my friends!

Billeder af Iain Farrell, Flickr / Creative Commons

Drik kaffe på en rejse med EFLær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser