Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Sådan føler du dig som en lokal fra dag ét

Sådan føler du dig som en lokal fra dag ét

Det er nemt at føle sig alene, forvirret og endda en smule bange, når man flytter til en ny by. Det tager noget tid at skabe nye rutiner, rytmer, og at kende alle finurlighederne ved dit nye hjem. Men du kommer til at føle dig mere hjemme, hurtigere end du tror med disse tips. Her kan du se, hvordan du lever som en lokal og kommer til at føle dig hjemme fra dag ét.

Tag nogle få ting med hjemmefra

Vær sikker på at pakke nogle ting med hjemmefra, som får dit værelse til at føles som ”hjemme”, lige så snart du pakker ud. Selv simple ting som et gammel sengesæt eller et lys, du elsker, kan få det til at føles hyggeligere. Og hvis du dekorerer dine vægge med billeder af venner og familie føles ”hjemme” ikke så langt væk. Følelsen af at føle sig hjemme i en ny by starter med at føle sig hjemme i sit nye hjem.

Tal sproget

Interagér med alle på deres modersmål fra dag ét – selv hvis dine evner er begrænsede. Det er måske en smule svært til at starte med, men du vil få mere og mere erfaring, blive mere sikker i sproget, og få afprøvet dine sprogkundskaber hver eneste dag. Da folk som regel sætter stor pris på, når nytilkomne taler deres sprog, vil de også være mere positive overfor dig, og vil hjælpe dig med at føle dig som en del af deres samfund fra første dag.

Mestre slanget

Alle steder du tager hen, vil der være slangudtryk, som du ikke kender fra klasseværelset. Hvad end du drikker af en ”cuppa” (kop te) i London, eller får en ”stubby” (lille kold øl) i Sydney, så lyt til hvilke udtryk andre omkring dig bruger, og gør dem til en del af dit eget ordforråd. Det bliver naturligt at bruge hurtigere, end du tror, og du vil hurtigt blive opfattet som en lokal.

Gør som de lokale

Kører alle rundt på cykel i din nye by? Få en cykel! Er metroen eller toget den mest populære måde at komme rundt på? Få styr på dit transportkort hurtigt, så du nemt kan udforske og pendle sammen med andre mennesker i din nye by. Intet vil få dig til at føle mere som en lokal, end når du oplever morgenmyldretiden med alle andre!

Spis, hvor de spiser

Når du leder efter nye steder at spise, eller søger efter trendy caféer, som serverer en varm latte, ligesom du kan lide den, så kig dér, hvor de lokale hænger ud. Undgå de store kæder, som du kan få derhjemme, og udforsk i stedet sidegader og mere stille steder i byen for at have størst chance for at finde en gemt perle. Væk fra de travle gader vil du oftest finde lokale kaffebarer og familieejede restauranter – der er intet bedre, end at spise et sted, der har fodret byen i generationer.

Udforsk, og vær en turist

Glem ikke at udforske byen som en turist også. Når du først ankommer, så find det gamle turistkort frem, og udforsk byens mest ikoniske og berømte steder. At bruge dagen på at se museer, parker og populære shopping steder vil give dig en perfekt platform for at lære din by at kende endnu bedre. Når du har set ”must see”-stederne, kan du nemlig begive dig ud og udforske byen endnu mere.

Kend din valuta

Penge får verden til at løbe rundt, så én af de første ting på din ”to do”-liste er at få styr på bank- og pengesituationen.

  • Trin 1: Ankom med kontanter i den lokale valuta for at sikre, at du ikke kommer til at stå i en ”Nå, tager I ikke kort her?” situation.
  • Trin 2: Kom forberedt med enten et forudbetalt rejsekort eller kreditkort hjemmefra, som giver dig mulighed for at lave transaktioner og hæve fra hæveautomater.
  • Trin 3: Når du har en registreret adresse, eller du har fået et job, så overvej at åbne en konto i en lokal bank i landets valuta, så du slipper for udlandsgebyrer på dine betalinger og overførsler.

Det er lige så vigtigt at vide noget om drikkepenge-kulturen i dit nye land: Skal man give drikkepenge, og hvis man skal, hvor meget skal man så give? Husk, at i USA for eksempel, er det en del af enhver servicesituation at give gode drikkepenge.

Få lokale venner

Dine naboer eller mennesker du møder på den lokale café eller på arbejdet, har nok boet i byen eller landet hele deres liv. At gøre sig umage med at blive venner med de lokale vil ikke kun få dig til at føle dig mere hjemme, men det åbner også en masse døre: De har helt sikkert en masse pro-tips, hemmelige hæng ud steder og lokale anbefalinger lige fra hvor man skal spise, til hvor man skal købe sit tøj. Ved at få en masse lokal viden, vil du komme til at føle dig som en lokal hurtigere, end du tror.

Invitér gæster

Ved at vide, at du i løbet af få uger vil få familie og venner på weekendbesøg, giver det dig en tryghed ved at vide, at jeres nylige ”farvel” kun er for en kort stund. Snart vil du se dem igen, og her vil du introducere den til alle de steder, du elsker i din nye hjemby. At se byen gennem friske øjne, når du er deres turguide, vil også få dig til at indse, hvor meget du egentlig kender til byen og dens lokale seværdigheder, og du begynder at føle dig hjemme.

Studér i udlandet med EFLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser