Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 gemte perler i Brisbane

10 gemte perler i Brisbane

Du kunne godt bruge TripAdvisors ’must-do’ liste som din guide, når du planlægger din tid i Brisbane, men du vil få en meget mere sjov og autentisk oplevelse, hvis du viger lidt væk fra turistfælderne. Lev som en lokal og smag på mad fra nogle af de mindre kendte (men super lækre) food trucks, drik en latte på en hemmelig café og tag til nogle af de mest cool events, som smukke Brissie har at tilbyde, med vores guide til de bedste gemte perler i Brisbane.

1. Spil Quidditch

Den her regnede du ikke med, vel? Brisbane er faktisk hjem for en meget aktiv Quidditch gruppe! QUT Lycans Quidditch Club er åben for folk i alle aldre og har ugentlig træning, sociale begivenheder, turneringer og endda et julebal. Gruppen mødes i byens Botaniske Have, så vælg din kost, nup en Tromler og hold øje med det Gyldne Lyn.

2. Wandering Cooks

Tag ned til South Brisbane for at opleve byens mest spændende, revolutionerende kulinariske bevægelse. Wandering Cooks er en samling af lokale, eksperimenterende kokke og landmænd, som fejrer og støtter etniske start-ups og fantastisk håndværk. Street food køkkenerne er åbne alle dage, og byder på en masse forskellige små madbutikker, som serverer alt fra asiatisk og mellemøstligt-inspireret mad til økologisk müesli og plantebaserede retter.

3. John Mills Himself

Det lyder måske ikke som én af Brisbanes mest trendy (og gemte) café-barer til at starte med, men dette gemte sted er fantastisk til at sikre dit koffeinboost om morgenen og snakke med venner over et glas vin om aftenen. Selvom den har to indgange, kan John Mills Himself være lidt svær at finde nogle gange, men dem, der holder ud, bliver også belønnet. Her er lokale kaffeblandinger bedst ledsaget af en friskbagt kage.

4. Undergrundsteater

Seks meter under jorden – under Albert Park – blev Spring Hill Reservoirs bygget i det sene 1800-tal, og var oprindeligt hjem for hovedforsyningen af vand til byen. Efter 80 år var de sat ud af brug og drænet for vand. Men i 2014, efter en renovation, blev disse store undergrundspladser genåbnet. Takket være deres fantastiske akustik, er Spring Hill Reservoirs nu et af Brisbanes mest unikke teatre, operaer og et sted for sceneopførelser. Kulturelskere: gå ikke glip af en forestilling på dette fantastiske sted!

5. The Pancake Manor

Siden 1979 har The Pancake Manor serveret alles yndlings morgenmadsprodukt i én af byens mest smukke historiske bygninger. Det var engang bedre kendt som St Lukes Katedral, og det elegante murværk, høje buer og gamle træbjælker i loftet får dette charmerende spisested til at skille sig ud fra alle de andre brunchsteder i byen. De serverer endda en række glutenfri og veganske pandekager sammen med alle slagt toppings – selvfølgelig – alt fra frisk frugt og chokoladesauce til bacon og æg. Ræk mig siruppen!

6. North Stradbroke Island

En kort færgetur fra Brisbane ligger North Stradbroke Island (af de lokale kendt som ’Straddie’). Det er det perfekte sted til en dags- eller weekendtur, når man bor i byen. Det varme vand, som omringer øen, er hjem for en spændende række dyreliv, hvilket gør det til et samlepunkt for dykkere og dem, der kan lide at snorkle. I vintermånederne kan man ofte spotte hvaler og delfiner på en bådtur. Øen er også hjem for en rig, unormal historie.

7. The Blue Room Cinebar

The Blue Room Cinebar tilbyder Brisbanenitter en super cool biografoplevelse. Her behøver du ikke smugle slik og chokolade ind i biograferne; her er der en bar og restaurant, som rent faktisk opfordrer dig til at bestille mad og drikke lige til dit sæde. Nyd de seneste storfilm med en varm pizza eller en kold øl efterfulgt af en varm chokolade brownie eller en isdessert.

8. Spring Hill Baths

Hvis du leder efter et sted at køle ned i byen, er disse historiske bade stedet for et dyp. Spring Hill Baths, som er bygget i 1886, er ét af de ældste bade på den sydlige halvkugle. Denne charmerende, lukkede pool er selvfølgelig blevet renoveret siden det oprindeligt blev åbnet, men er stadig omringet af traditionelle Victorianske omklædningsrum med farverige døre.

9. Tan Thanh Vietnamese

Tan Thanh, som efter sigende serverer noget af det mest autentiske vietnamesiske mad i Brisbane til rimelige priser, er stedet for dit pho fix. En sand favorit hos lokale med deres hurtige betjening og skønne supper. Du kan finde denne lille restaurant i Inala forstaden – kun et stenkast fra områdets asiatiske supermarkeder og livlige markeder, som boomer med specialimporterede ingredienser.

10. West End Fire Festival

Medbring et picnictæppe og tag til Orleigh Park for at fejre fuldmånens ankomst med den månedlige West End Fire Festival. Denne gratis aften, som er drevet af lokalsamfundet, er fyldt med lækkert mad fra lokale food trucks og underholdning fra fyrværkeri, trommecirkler og elektronisk musik.

Tag selv på oplevelse i skønne Brisbane! Bestil en gratis brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser