Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 ting du bør vide, inden du flytter til Perth

10 ting du bør vide, inden du flytter til Perth

Perth er ved at vokse op og bliver ved med at fortrylle rejsende og expats. Mens mine-boomet fra nullerne er slut, tiltrækker byen nu med sin naturlige skønhed, voksende madscene og de nærliggende vindale. Tænker du på at tage derhen for en længere periode? Her er 10 ting, du bør vide, inden du flytter til Perth.

1. Håndterbar størrelse

Med en befolkning på lige over to millioner er Perth ikke en voldsom stor by. Der er en større fornemmelse af fællesskab, som kommer fra de mindre byer, ligesom der er en påskønnelse for plads og en afslappet natur. I Perth vil du ikke finde den travle storby-følelse eller være i fare for at bumpe ind i folk midt i myldretiden.

2. Fjern by

Med al den plads kommer man ikke uden om, at Perth ligger lang væk fra resten af Australiens storbyer. Meget berømt er byen tættere på Indonesien, end den er på Brisbane – og det ses på de overkommenlige direkte fly, du kan booke fra Perth til mange asiatiske byer, såvel som Johannesburg og London.

3. Roligere weekend stemning

Perth er ikke en 24/7 type by. I løbet af ugen kan de lokale godt lide at holde det enkelt; blive hjemme med familien eller nyde et roligt måltid med venner. Forvent ikke at se byen vibrere mandag til fredag. Kom i Perth-stemning og brug tiden på at hænge ud med dine nye venner.

4. Spar op på forhånd

Det er rigtigt, at Perth er mere overkommeligt end Sydney, på trods af at turister ofte kommentere på, hvor dyrt Australien er generelt. Lav din research, inden du ankommer, og spar nok penge op til hele dit ophold (eller i hvert fald de første par måneder, hvis flyttet er permanent).

5. Integreret offentlig transport

Perths offentlige transportsystem hedder Transperth, og er et komplet sammenkoblet system af toge, busser og færger. Selvom det ikke kører lige så ofte som andre store transportsystemer, som for eksempel London, er det stadig pålideligt at bruge. Hent dit SmartRider kort – et genanvendeligt kort, du kan genopfylde med kredit og bruge til at checke ind og ud, når du rejser. Der er et startgebyr på kortet, men det vil du have sparet igen på ingen tid.

6. Udforsk Western Australia

Brug tiden på at udforske én af landets mest ukendte stater. Australiens besøgende er hurtige til at rejse østpå. Men Western Australia har i sandhed nogle forbavsende oplevelser i vente: fra den lange Bibbulmun Track, som løber 1000 kilometer fra Kalamunda til Albany, til nordens Karijni National Park og fodring af delfiner ved Monkey Mia Reserve.

7. Varmere vejr

Ny ankommende til Perth fra den nordlige halvkugle synes ofte godt om dette vejr. Forvent et mellemøstligt klima med varme, tørre somre og milde vintre. På den anden side kan oplevelsen af en varm jul også være et chok for expats. Tricket er at følge med strømmen og nyde julen på australsk: tænk på en masse skaldyr og vin med brus, som alt sammen bliver nydt udendørs. Vi synes, det er helt fantastisk.

8. Gå udenfor

Når vi snakker om udenfor, er Perth meget bekvemt beliggende lige ved flere vandreruter, naturstier, vandfald og svømmehuller. Så pak dine vandrestøvler og dit badetøj! For en weekend dagsvandretur skal du prøve Perth Hills, Serpentine National Park, Yanchep National Park, Bells Rapid Walk Trail, Herdsman Lake, Noble Falls og Lesmurdie Falls.

9. Strandsikkerhed

Før du kan løbe frit mod en af Perths smukke strande, bør du tage et øjeblik og repetere strandsikkerheden. Svøm altid på overvågede strande, og sørg for at svømme nær kysten og mellem flagene. Hvis du svømmer for langt ud eller ikke er mellem flagene, vil du risikere at blive fanget i en stærk strøm. Hvis det sker, skal du ikke prøve at svømme mod strømmen: i stedet skal du flyde og række hænderne i vejret for at vise livredderne, at du har brug for hjælp.

10. Vær solsmart

Nu vi snakker om at være udenfor – hvad end du gør, husk at den australske sol kan gøre meget skade på din hud. Det er godt, at det er nemt at holde sig på den rigtige side af UV-strålerne ved at følge de tre S-er. Har du aldrig hørt om dem? Skygge. Hold dig i skyggen mellem kl. 11 og 15. Solhat/-tøj. Hvis du ikke har mulighed for at være i skyggen, kan du iføre dig langærmet T-shirt. Solcreme. Smør solcreme på den del af kroppen, som ikke er dækket af tøj.

Tag med EF til Perth og studér engelskBestil en gratis brochure

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser