Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 ting du bør vide, inden du flytter til Brisbane

10 ting du bør vide, inden du flytter til Brisbane

Brisbane har været en magnet for studerende og expats i noget tid. Man hvad er det fede ved det? Jamen, ikke meget: der er bare fuldt med grønne områder, markeder i weekenden og ligger lige ned til strande i verdensklasse. Her er ti ting, du skal vide, før du flytter til Brisbane.

1. Milde vintre

Med sit subtropiske klima er vinteren næsten ikke eksisterende i Brisbane. Når du bor i Brissie, har du det fint med en trøje (”jumper” for Aussies) eller en let jakke. Sommeren er dog en helt anden historie: varm og fugtig. Du bør bestemt planlægge at tilbringe din Brisbane sommer tæt på en pool eller på stranden. For at forblive kølig og undgå den barske Queensland sol, skal du sørge for at have masser af solcreme på, en langærmet skjorte, en bred hat og solbriller.

2. God størrelse for en by

Mens Brisbanes befolkning svæver omkring 2,5 millioner mærket, er selve byen faktisk meget stor geografisk. Ulempen er, at når man krydser byen, skal man planlægge forude, især når man bruger den offentlige transport. Fordelen? Der er en fornemmelse af plads og en afslappet atmosfære, der er ikke den ”for travlt til at tage sig af det” vibe, som du kan finde i andre storbyer.

3. Få dit go-kort

Apropos offentlig transport, så er Translink Brisbanes integrerede system med busser, tog og færger. For at bruge det, skal du bruge et genopladeligt go-kort og tap on og off din TransLink tjeneste i Greater Brisbane og de nærliggende regioner som Ipswich, Gold Coast og Sunshine Coast. Opfyld dit go-kort nemt online, over telefonen, på togstationer, busstationer eller hos over 1.500 detailhandlere i regionen.

4. Tryk på knappen for at forlade toget

Brisbanes togsystem er fantastisk, men der er en ting, som nybegyndere synes er underligt. Man skal trykke på en knap inde i toget for at komme ud. Underligt, hva? Du kan altid genkende førstegangsbrugerne af toget på, hvordan de står pligtopfyldende ved de lukkede døre, forvirrede over, hvorfor de ikke åbner. Godt, du aldrig bliver narret ligesom dem.

5. Det er hovedstaden i en stor stat

Brisbane er hovedstaden i Queensland, en australsk stat, der er mere end 4,5 gange større end Tyskland. Så husk, hvis du tænker på at rejse længere væk i Queensland, så planlæg at have god tid. Som reference er Great Barrier Reef mere end 1.100 kilometer væk, og Sydney er mere end 1.000 kilometer væk.

6. Weekendophold i massevis

Når det er sagt, så er der masser af steder at se tæt på. Brisbane er bekvemt placeret mellem to strækninger i verdensklasse – Sunshine Coast mod nord og Gold Coast mod syd – så de lokale er forkælet, når det kommer til weekendture til stranden. Men havet er ikke alt. Der er bjerge (tænk på Lamington National Park, Glass House Mountains, Tambourine Mountain) og maleriske byer (Maleny, Montville, Mount Nebo, Stanthorpe) og øer (Fraser, Stradbroke, Bribie, Moreton) at udforske.

7. Grøn plads

Brisbanes forstadsbyer er fyldt med parker fyldte med gamle Moreton Bay Figs, udsigt over Brisbane flod og masser af græsplæner og haver til picnic. Fra CBD kan du gå, cykle eller tage en færge til New Farm Park, QUT Gardens Park, Roma Street Parklands og South Bank Parklands. Der findes mange flere muligheder i byen med (virkelig fantastiske) legeredskaber og møntdrevne grills til en sjov dag udendørs.

8. Hvor er Skippy?

Selvom det er almindeligt, at besøgende forventer at se ’roos hoppe ned i byens gader uden en bekymring i livet, så er det ikke altid sådan – medmindre du bor i en ydre forstad, der grænser op til et bushland område. Vil du se australske dyr? Der er dyrereservater både i og i nærheden af Brisbane, hvor du kan få mere end nok tid med kænguruer, wallabies, koalaer og andet ikonisk australsk dyreliv. Prøv Brisbanes Lone Pine Koala Sanctuary, Sunshine Coasts Australia Zoo (gjort berømt af Steve Irwin) eller Gold Coasts Currumbin Sanctuary.

9. Hep på Maroons

The State of Origin er en årlig Queenland versus New South Wales Rugby League kamp, og en institution for begge stater. Maroons (Queensland) og Blues (NSW) står over for tre kampe, der spilles på tværs af begge stater; hvis man vinder, så får man glæden af berømmelse, ære og man bliver hyldet af fans i over et år. Som nybegynder i Brisbane vil du helt klart støtte Maroona – så kom ind i Maroon ånden!

10. Markedsshopping

Flere og flere lokale i Brisbane vælger at købe deres friske råvarer på weekendmarkederne. Deltag i dem (med dine stofposer og genanvendelige kaffekop selvfølgelig!) for at hente gårdspladsens gode tilbud. Rocklea Markets, Carseldine Farmers og Artinsan Market, Northey Street Organic Markets, Milton Markets, Global Food Markets og Nundah Farmers Markets er bare en forsmag på, hvad du kan finde.

Tag med EF til BrisbaneBestil din gratis brochure her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser