GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan skriver du et CV: En begyndervejledning til at starte din karriere

Sådan skriver du et CV: En begyndervejledning til at starte din karriere

For elever som er i starten af deres karriere kan det føles skræmmende at skrive et CV for første gang, men det er et nødvendigt skridt til en dag at lande sit drømmejob. Et curriculum vitae (også kendt som et CV eller resume) er i bund og grund et marketingværktøj, der viser dine færdigheder, erfaring og uddannelse til potentielle arbejdsgivere, og det er vigtigt at gøre det så stærkt som muligt for at hjælpe dig med at skille dig ud.

Selvom din erhvervserfaring har været begrænset indtil videre, så er der masser af måder at booste dine kundeemner og blive bemærket på dagens arbejdsmarked. Her er nogle tips til at lave et effektivt CV, som du kan være stolt af.

1. Lede med uddannelse

Når du lige starter din karriere, er det sandsynligt, at dit CV vil være lidt kort ift. arbejdserfaring. Fokuser i stedet på det, du allerede har opnået - før uddannelseserfaring og inddrag eventuelle relevante akademiske præstationer og højdepunkter.

2. Inkluder praktikophold og frivillige roller

Praktikophold og frivillige roller viser, at du har et fundament at bygge din karriere på, selvom rollerne ikke var inden for dit ønskede felt. Frivilligt arbejde (uanset varigheden) beviser dit engagement i sager, der er vigtige for dig.

3. Hold det kortfattet

Selvom det er vigtigt at inkludere alle relevante oplysninger på dit CV, så er det også vigtigt at holde det kortfattet og præcist. Sigt efter et CV på en — højst to sider — og fokuser på den mest relevante information.

4. Tilpas dit CV til hver jobansøgning

Skræddersy dit CV til at fremhæve de færdigheder og erfaringer, der er mest relevante for det job, du søger, ved at tilpasse dit CV til hver jobansøgning. Det tager lidt ekstra tid, men det er det værd, hvis potentielle arbejdsgivere kan se en åbenlys sammenhæng mellem jobspecifikationen og din baggrund og erfaring.

5. Brug bullet points og rene designelementer

I stedet for blot at angive dine ansvarsområder under din arbejdserfaring, så skal du bruge rene designelementer. Prøv at implementere punktopstillinger for at skitsere specifikke resultater og ansvarsområder på en organiseret måde. Det er også vigtigt at holde orden i tingene - sørg for at undgå et rodet CV uden struktur.

6. Handlingsverber til at demonstrere resultater

Når du bruger handlingsverber til at beskrive dine præstationer (for eksempel: "koordineret", "assisteret", "skabt"), hjælper det med at formidle præcis, hvad dit bidrag var til specifikke præstationer.

7. Tal om dine resultater

Hvis du allerede har en smule erhvervserfaring, så skal du inkludere eventuelle resultater du har opnået på dit CV for at vise, hvordan dine ansvarsområder påvirkede dit arbejdes bundlinje. Sætninger som "Koordineret digital kampagne til støtte for en salgsstigning på 20%" viser, at dine bidrag har haft en positiv indvirkning, så vær ikke bange for at hævde dine præstationer med stolthed.

8. Korrektur, korrektur, korrektur.

Det er vigtigt at tjekke dit CV (igen og igen) for stave -og grammatikfejl for at vise, at du har et skarpt øje for detaljer. Selv små fejl kan være et rødt flag for arbejdsgiverne.

9. Promover din internationale erfaring

Hvis du har studeret i udlandet eller gennemført kulturelle udvekslingsprogrammer internationalt, skal du sørge for at inkludere, hvor du har studeret og hvad du har gjort dig af erfaringer. Arbejdsgivere søger i stigende grad kandidater med international erfaring. At kunne kommunikere på flere sprog og kulturer kan åbne døre til nye forretningsmuligheder og forbedre kommunikationen med kunder og kollegaer.

10. Del dine sprogkundskaber

Husk at inkludere dine sprogcertifikater og enhver international udvekslingserfaring. Angiv dine sprogcertifikater, såsom EF Standard English Test (EF SET) eller Cambridge ESOL eksamensbevis for at demonstrere din evne til at tale engelsk.

Nu hvor du er bevæbnet med disse tips, er du godt på vej til at opbygge et stærkt og konkurrencedygtigt CV, mens du påbegynder din karriererejse. Her skal du tage det første skridt mod dit drømmejob!

Boost dine karrieremuligheder med et sprogkursus i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op