GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan skriver du den perfekte jobansøgning

Sådan skriver du den perfekte jobansøgning

Sidder du og bryder din hjerne med, hvordan du kommer godt igennem hele jobsøgningsprocessen, så du til sidst ender i dit drømmejob? Det handler i bund og grund alt sammen om at få skrevet den perfekte jobansøgning, så du kan vinde kampen over de mange andre ansøgere. Og det kan vi hjælpe dig med.

Det helt basale

Hold dig til at skrive maksimum tre afsnit med tre-fire sætninger i hver. Hvis du sender ansøgningen af sted via email, bør du kopiere teksten direkte ind i mailfeltet i stedet for at vedhæfte den som en selvstændig fil. Så kan arbejdsgiveren nemlig læse den med det samme, når han eller hun åbner mailen. Husk at bruge tid på korrekturlæsning og sørg for at bruge stavekontrollen, når nu din professionelle karriere afhænger af det.

Åbningshilsen er vigtig

Vær en ægte Sherlock Holmes og find ud af, hvad navnet på arbejdsgiveren er, selvom dette måske ikke nødvendigvis lige fremgår af opslaget. Der er ikke noget værre end en generel ”Til rette vedkommende”-indledning.

Første afsnit: Vær uimodståelig

En ansøgning skal bestemt ikke gemme det bedste til sidst. Tværtimod er den første sætning ofte afgørende for, om arbejdsgiveren vil fatte interesse for dig. Brug derfor ikke tid på at skrive det åbenlyse som det første (som for eksempel dit navn, eller at du ansøger om jobbet ”XYZ”). Kom uden om den almindelige, kedelige indledning og slå i stedet benene væk under arbejdsgiveren med en sætning om, hvordan du selvfølgelig vil være den perfekte for jobbet.

Andet afsnit: Tid til at shine

Glem janteloven. Du er helt speciel. Og nu er det tid til at bevise det. Fremhæv dine resultater, vis dine færdigheder frem og reklamer for din ekspertise inden for området. Lad være med at bruge tid på at gentage dit CV, men fortæl i stedet en historie, når nu du kan bruge hele sætninger her. Skriv i en venlig og behagelig tone, som viser din entusiasme og personlighed. Og vær modig, men ydmyg.

Trejde afsnit: Lav din research

Husk at lave din baggrundsresearch, så du kan gøre din ansøgning så personlig som muligt. Læs om virksomheden, afdelingen og det specifikke job på internettet, inklusiv tweets og ansattes LinkedIn-profiler. Så kan du nemt vise, at du er en passioneret ekspert og ikke bare copy-paste‘r en generel ansøgning ud til flere.

Afslut (rigtig) skarpt

Afslut ansøgningen med et brag og understreg, hvorfor jobbet og dig passer lige så godt sammen som stegt flæsk og persillesovs.

De sidste formaliteter

Selvfølgelig ser du også frem til at kunne fortælle dem mere under en samtale og vil gladeligt sende mere information om dig selv hvis nødvendligt.

Bedste hilsner fra,

Husk nu også at sætte dit navn på ansøgningen til allersidst.

Forbedre din ansøgning med gode sprogkundskaber med EF.Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op