GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Disse sprog vil forbedre dine karrieremuligheder

Disse sprog vil forbedre dine karrieremuligheder

Gode sprogkundskaber kan blive den bedste gave, du har givet dig selv længere. At kunne tale, forklare sig og forhandle på et andet sprog gør dig mere attraktiv for arbejdsgiverne. Det gør dig mere selvsikker og kan samtidig føre til en højere løn i sidste ende. Hvis du bliver bedre til dit fremmedsprog ved at studere i udlandet, kan du også få en masse bløde egenskaber oveni. Som for eksempel personale- og ledelses-kundskaber, som arbejdsgivere også kigger efter. Lang historie kort: Når du kender et andet sprog (og en anden kultur) godt, vil det gavne dig personligt såvel som professionelt. Lige meget hvilket land eller hvilken industri du arbejder i. Sprog vil forbedre dine karrieremuligheder er vores guide til dig som vil give dig bedre karrieremuligheder.

Vælg det rette sprog

Du har to valg. Du kan lære et sprog som mange mennesker taler – som for eksempel engelsk. Og derved have en bred pallette af jobs og lande, der har brug for din ekspertise. I så fald vil du måske få en del konkurrence og derfor får du brug for at finde frem til, hvad der gør dig speciel. Alternativt kan du fokusere på at blive god til et sprog, der er knap så udbredt. Hvilket kan være lidt mere risky og besværligt, men samtidig (bogstaveligt talt) kan betale sig. Fordi du virkelig kan skille dig ud med en specifik kundskab, som der ikke  er mange, der har.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert svar, når du beslutter dig for, om du vil blive god til spansk eller islandsk. Det vigtigste skridt er, at du vælger at lære et andet sprog – og helst et, der interesserer dig. Så du bliver ved med at være nysgerrig og engageret. Selvom der ikke er nogle regler, når det kommer til at vælge dit sprog. Så er der helt sikkert akademiske felter, hvor det ene kan være mere brugbart end det andet.

Engelsk

Det er et globalt lingua franca. Hvis du vil arbejde i udlandet, behøver du ikke kunne tale engelsk, men det er helt sikkert en rigtig god idé. Hvis du kan – lige meget hvilken karriere du stræber efter. Det er også et vigtigt sprog i det akademiske miljø, og det kan give dig adgang til universiteter, viden og nye uddannelsesmuligheder verden over. Sidst men ikke mindst kan engelsk hjælpe dig, når du rejser og er en del af alt, der er relateret til populærkultur. Livet handler jo trods alt ikke kun om arbejde. Engelsk er virkelig et sprog vil forbedre dine karrieremuligheder.

Fransk

Fransk er det officielle sprog i 29 lande og er talt af over 220 millioner mennesker. Hvoraf de fleste bor i Vesteuropa og Afrika. Det er virksomhedssprog i flere internationale organisationer som for eksempel FN, UNESCO, NATO, FIFA og WHO. De Olympiske Lege bruger også fransk som en af deres officielle sprog og EU har valgt det som en af deres officielle sprog. Hvis du jagter en karriere inden for diplomati, internationale relationer eller vil arbejde på projekter i eller med Afrika. Så er det et must at være flydende i fransk. Og i en hel anden boldgade, må vi ikke glemme, at fransk også er sproget i den eksklusive del af modebranchen.

Spansk

Med over 300 millioner indfødte sprogbrugere vil du ikke bare nyde, at du ofte kan få brugt dine sprogkundskaber på smukke destinationer verden over (under en storbyferie i Barcelona eller på surfingtur til Costa Rica), men du vil også kunne nyde godt af en masse forskellige professionelle karrieremuligheder, når du kan tale godt spansk. Ligesom fransk er spansk også et af de officielle sprog i en masse internationale organisationer, og det er en af de mest brugte sprog på internettet. Hvis du har planer om at arbejde inden for mediciner-faget eller lave socialt arbejde, kan spansk også være et rigtig godt valg. Da det også er det andenmest normale sprog i USA, vil det være en stor hjælp, hvis du gerne vil arbejde i Nordamerika.

Tysk

Der er omkring 100 millioner indfødte sprogbrugere i tysk, hvilket gør Deutsch til det mest talte modersmål i Europa. Tysklands økonomi er den største og tungeste i Europa og den fjerdestørste i hele verden: Hvis du vil være en del af sprogets succes, vil det være en oplagt mulighed at kombinere dine tyskstudier med en karriere inden for naturvidenskaben, finansverdenen, litteratur- og forlagsbranchen eller ingeniørarbejde.

Mandarin

Kina kan prale af at have en af verdens største økonomier, hvilket betyder masser af business- og arbejdsmuligheder. Der vil også være masser af mennesker at øve sig på: Mandarin er modersmål for over 800 millioner i Kina og Taiwan, og sproget er også bredt brugt i Indonesien, Hong Kong, Thailand, Malaysia, Singapore, Brunei, Mongoliet og Filippinerne. Lang historie kort: Du kan tale om vejret og din profession med alle slags mennesker i Asien. Mandarin som dit andetsprog er en rigtig god kombination med businessfag eller studier af turisme, og det kan helt sikkert også forbedre dit CV markant, hvis du vil arbejde inden for iværksætteri eller produktion.

Italiensk

At kunne italiensk kan forbedre dine muligheder, hvis du ønsker en karriere  inden for kunst, mode, design, (klassisk) musik, luksusvarer eller alt, der har med kulinariske herligheder at gøre. Det er alt sammen lækre emner, som du kan tale om med over 70 millioner indfødte sprogbrugere. Plus, tænk lige på alt det gelato, du kan bestille, uden en accent.

Japansk

På trods af landets størrelse er Japan en af verdens største og mest innovative økonomier . Især er japanerne kendt for deres forbrugerelektronik- og bilindustri. Alt, der har at gøre med produktion, ingeniørarbejde eller udviklingsarbejde går godt sammen med gode japanskkundskaber. Da landet eksporterer og importerer en masse varer, er der rig mulighed for at arbejde sammen med japanske selskaber – og imponer dem med dine japanske skills. Sprog vil forbedre dine karrieremuligheder uanset hvilket du kommer til at bruge og lære.

Lær et nyt sprog og forbedre dit CV!Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op