GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Skil dig ud fra mængden med disse 5 sprog

Skil dig ud fra mængden med disse 5 sprog

Har du tænkt over hvordan du kan skil dig ud fra mængden? Når det kommer til at skulle lære et nyt sprog, falder valget oftest på engelsk – og det er ikke helt grund – engelsk er nemlig det globale sprog inden for diplomati, handel og kultur. Derudover bliver sproget på nuværende tidspunkt talt af cirka 1,5 milliarder mennesker. Men ud over engelsk, hvilke andre sprog kan så hjælpe dig med at komme frem i verden?

Her er 5 sprog, du skal lære, hvis du gerne vil skille dig ud fra mængden (du kan sagtens nøjes med et sprog på listen, men det kunne være lidt sejt, at kunne tale alle 5).

1. Portugisisk

Der er mere end 200 millioner, der har portugisisk som modersmål, og sproget bliver talt i mere end 11 lande og regioner, inklusiv et par afrikanske nationer, Goa (Indien) og selvfølgelig Portugal og Brasilien. Brasilien var sidste år værtsland for både VM og De Olympiske lege, så derfor kan man vidst roligt sige, at denne Sydamerikanske gigant bliver vigtigere og vigtigere.

For kløgtige polyglotter kan det være et strategisk klogt skridt, at lære brasiliansk-portugisisk, hvis man ønsker at blive ansat i Latinamerika (husk lige på varmen, maden og sambaen). Mangler du inspiration? Portugisisk er ikke voldsomt svært at lære, specielt ikke, hvis du allerede taler et romansk sprog. Portugisisk bliver også tit valgt fra, når det kommer til at lære et nyt sprog, så der er mindre konkurrence, og det giver dig mere plads til at billiere.

2. Mandarin kinesisk

Verdens største økonomi siden 2016, Kina, er en vigtig handelspartner for mange lande i hele verden. Hvis du er fra USA, Asien, Europa eller Australien – hvis du egentlig bare er menneske fra planeten Jorden, så har du med garanti allerede lagt mærke til, hvordan Kina er blevet vigtigere og vigtigere på den diplomatiske scene og i handelsverdenen. Ud over landets kolossale produktionsevner, så har landet også et utroligt stort befolkningstal, hvilket har gjort Kina til en vigtig køber af importerede varer fra resten af verden.

Og landets købsbeslutninger gør dem til en vigtig stakeholder, når det kommer til ændringer, specielt når det kommer til grøn energi. Hvis du gerne vil arbejde i Asien, vil det være en klar fordel at lære kinesisk – det vil tilføje en uvurderlig værdi til din ansøgning, og så vil du i teorien kunne tale med 1 ud af 6 personer i verden (der er næsten 1 milliard, der har kinesisk som modersmål!) på deres eget sprog!

Husk på at selvom der er mange ord, der er svære at udtale, så har mandarin kinesisk relativt simple grammatiske strukturer – der er ingen ord, der kan gradbøjes, og der er ikke forskel på de forskellige køn eller numre; en bonus  for alle, der er ved at lære et nyt sprog.

3. Fransk

Fransk er stadig et godt valg for den strategiske sprogstuderende. Frankrig er en af Europas største turist-magneter, hvilket gør sproget til et godt valg, hvis du gerne vil arbejde med turisme, være tour guide, hotelmanager eller noget andet inden for den industri. Fransk er blandet andet det officielle sprog i FN, i Den Internationale Olympiske Komité og internationale retssystemer, hvilket gør at jer der studerer politisk videnskab eller gerne vil arbejde med diplomati, vil have en klar fordel hvis I mestrer det franske sprog.

Derudover så taler store dele af Subsahariske Afrika fransk, hvilket åbner endnu flere døre for fransktalende. Hvis du allerede kan tale engelsk eller spansk, så vil dine fransk studier blive meget lettere, da er der stor lighed mellem disse sprog.

4. Spansk

Selvom spansk næppe vil hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden i USA (hvor 12% af befolkningen taler spansk), så må du endelig ikke se det som et unødvendigt andetsprog. Spansk er det officielle sprog i 21 lande, og der er så mange, der har sproget som modersmål, at spansk indtager en andenpladsen på listen over de mest udbredte sprog i hele verden.

Det er også et af de officielle sprog i EU, World Trade Organization (WTO), og North American Free Trade Agreement. Og burde helt sikkert være en del af alle fremtidige diplomaters og politikeres CV. Det vil også gavne dig, der studerer turisme eller bare godt kan lide at rejse. Udover at dine rejser til Central- og Sydamerika vil blive meget lettere, hvis du kan tale spansk. Så er spansk også godt som et ”go-to-sprog” i Europa, da mange europærer taler det som deres andet- eller tredjesprog.

5. Tysk

Tysk – også det officielle sprog i Østrig, Schweiz, Luxembourg og Liechtenstein. Løber med prisen som det mest udbredte sprog i Europa. Der er nemlig 18% af den europæiske befolkning, der har tysk som deres modersmål. Det er tydeligt, at tysk ligger i den tunge vægtklasse i den europæiske økonomi. Og en kæmpestor eksportør af alt fra biler til medicinalvarer. Flere steder i verden lærer man også allerede tysk i folkeskolen. Faktisk så studerer 68% af japanske studerende tysk.

Fra et mere mageligt perspektiv, så er tyskerne blandt verdens mest ivrige turister. Det er egentlig ikke noget under, at tyskerne er de fødte globetrottere. Hvis man tager deres indkomstniveau og mange feriedage med i betragtningen. Og derfor går store dele af deres indkomst direkte ned i kassen for udenlands turisme. Hvilket giver mange muligheder for tysktalende verden over. Har du brug for en anden grund? Schweiz, hvor der også tales tysk, har en af de bedste levestandarder i verden.

Lær et nyt sprog med EF!Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op