GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Otte fede måder at opleve verden

Otte fede måder at opleve verden

Har du lyst til at bruge noget tid i udlandet, men er lidt i tvivl om, hvad du skal lave? Lige meget om du netop er blevet færdig med din uddannelse, om du har ferie, eller om du bare har lyst til at tage en pause fra livet i Danmark. Så er der en løsning til dig, som vil opleve verden. Her er vores forslag:

1. Den klassiske: Sprogkursus i udlandet

På din drømmedestination kan du blive flydende i det sprog, du altid gerne har villet lære. Fra London til Paris, Barcelona, New York eller Tokyo – du kan udforske verden ét sprog ad gangen. Langt de fleste af sprogkurserne kan formes lige efter dine behov. Indhold, intensitet og længde er nemlig fuldstændig op til dig. Afhængig af dit skema kan du bruge din fritid på at udforske området, have det sjovt med dine nye venner på forskellige aktiviteter eller øve dig op til en sprogtest som for eksempel Cambridge Exam eller TOEFL.

2. Karriere-kickstarteren: Praktik i udlandet

At tage på et praktikophold i udlandet kan være en rigtig god måde at kickstarte drømmekarrieren på. Det er nemlig både en øjenåbner og en smart måde at få prøvet forskellige karrieretyper af. Du kan nemt vise fremtidige arbejdsgivere, hvor selvstændig og åben du er, få mere erhvervserfaring og selvfølgelig også forbedre dine sprogkundskaber. Åh, og så må vi jo ikke glemme, at det helt sikkert også giver en fornyet selvtillid og et dejligt stort netværk af nye venner og fremtidige kolleger fra hele verden.

3. Pause fra uni-livet: Et semester i udlandet

Efter et år eller to på universitetet kan et semester i udlandet være en rigtig god måde at spice både dit studie og CV op på. At opleve verden, er kun en god ting! Du vil kunne tage masser af kurser inden for dit felt, samtidig med at du kan blive klog på livet på et andet universitet og i et andet land – og endda møde nye lokale og internationale venner.

4. Den lange løsning: Bachelor eller kandidat i udlandet

Hvis du brænder for at studere i udlandet over en længere periode, kan du jo overveje at tage hele din bachelor eller kandidat i et andet land. I Storbritannien tager en kandidat mellem et og to år. Og med en uddannelse i udlandet kan du samtidig finpudse dit fremmedsprog til perfektion.

5. Familiefordybelse: Au pair-programmer

Hvis du har lyst til at fordybe dig i en helt ny kultur, er det også en mulighed at bo hos en lokal familie og tager dig af deres børn som familiens au pair. Alt, det kræver, er, at du er mellem 18-26 år og kan bevise, at du har erfaring som babysitter, pædagog eller lærerstuderende. Et au pair-ophold kan virkelig gavne dig, hvis du ønsker en karriere inden for uddannelsesområdet. Og det er en supergod måde at bruge tid i udlandet på – uden at skulle betale for mange penge for det. Kost og logi er nemlig sædvanligvis inkluderet.

6. Den eventyrlystne vej: Work and travel

Hvis du er den eventyrlystne type og vil opleve verden. Så vil det at få et midlertidigt eller sæsonbestemt job i et nyt land være en god løsning. Det er en af de mest autentiske og spændende måder at udforske et nyt land på. Men det vil kræve lidt mere planlægning og fleksibilitet. At bo på et hostel eller i en RV, mens du arbejder som medhjælper på en gård, som assistent på et kontor eller som tjener på en restaurant, er ikke alles kop te, men du vil i hvert fald kunne udforske det lokale samfund. Og hvis du ikke kan lide stedet eller dit job, kan du jo altid bare rykke videre til den næste by.

7. Den sæsonbestemte tur: Sprogrejse i udlandet

Sommerskoler er en virkelig god mulighed for at få en smagsprøve på kollegie- eller uni-livet i et andet land. Du vil bruge din sommerferie på at gå i skole i et andet land, møde studerende fra hele verden og udforske et nyt land. Sommerskoler er en vildt god måde at tage på en ferie, hvor du kan lære en masse, samtidig med at du har fritid til at tage på ture og oplevelser i området.

8. At gøre en forskel: Frivilligt arbejde

Hvis du vil opleve verden, mens du gør noget godt, kan du overveje at lave frivilligt arbejde. Lige meget hvilket felt du interesserer dig for eller arbejder med. Så er der altid organisationer, der har brug for din arbejdskraft og indsats. Mens du hjælper andre, vil du lære en masse om dig selv. Du vil komme til at kende en ny kultur og udvikle dine sprogkundskaber. At lave frivilligt arbejde er altså en gave, du både giver andre og dig selv.

At rejse til udlandet er altid en god idé lige meget, hvordan dine planer ser ud, eller hvordan du vælger at gøre det. Du kan få værdifulde erfaringer, booste dine sprogkundskaber, få nye venner og udvide din horisont – at bruge tid i udlandet kan kort sagt ændre dit liv.

Oplev verden med EFLær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op