GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan bliver du mere attraktiv på arbejdsmarkedet: 5 tips

Sådan bliver du mere attraktiv på arbejdsmarkedet: 5 tips

At have en god uddannelse er ikke nok til at få sit drømmejob i nutidens konkurrerende jobmarked. Du bliver nødt til at have den rigtige blanding af uddannelse, erfaring og andre kundskaber – såsom sprogkundskaber – for at skille dig ud.

Her er nogle forslag til, hvordan du gør dig selv mere attraktiv på jobmarkedet:

1. Forbedr dine sprogkundskaber

At lære et nyt sprog er en imponerende tilføjelse til dit CV. Ikke alene demonstrerer det, at du er nysgerrig på verden, men også at du forpligter dig til at blive bedre og udvider dine kundskaber. Det er også en færdighed, der kan skaffe dig en højere løn.

Et af de mest efterspurgte sprog er engelsk på grund af dets globale dominans og vigtighed i globale virksomheder, diplomatik og uddannelse. Men der er masser af andre ”eftertragtede” sprog: Disse inkluderer arabisk, mandarin, spansk og tysk, som millioner af mennesker har som modersmål, og som vægter højt på den geopolitiske og økonomiske globale scene.

2. Få tværkulturel erfaring

Hvad end det er at arbejde eller studere i et andet land, så hjælper det dig med at vokse som person at have en større forståelse og erfaring af at bo i et fremmed land. Du vil have mødt andre udfordringer, end hvis du var blevet hjemme, hvilket gør dig mere omstillingsparat og kreativ i forhold til, hvordan du løser problemer og angriber uforudsete situationer. Alle disse er essentielle færdigheder på jobmarkedet i dag.

Studier viser også, at folk, der har boet i et andet land, har større chance for at have ”en større forståelse af sig selv”, så du er i en bedre position i forhold til at vide, hvad du vil med din karriere. Dette betyder, at du er mere tilbøjelig til at ansøge stillinger, du rent faktisk er interesseret i (læs: fantastisk for arbejdsgivere!).

3. Tag en videregående uddannelse

I mange felter forhøjer det din indkomst og dine chancer for at få et job meget, hvis du har en videregående uddannelse. Områder som finans, økonomi og politik ansætter ofte kun folk, der har en uddannelse. Så det er vigtigt at finde en uddannelse, der er rigtig for dig. Og det er ikke bare den uddannelse, du får dig, som en arbejdsgiver elsker. Det er også det, at du bevist, du arbejder hårdt, løser problemer og kan tænke selv.

Har du allerede en videregående uddannelse? Din uddannelse behøver ikke at slutte dér. Med mere uddannelse (online eller i virkeligheden – mulighederne i dag er mange) bliver du ved med at udvide dine færdigheder.

4. Netværk, netværk, netværk

Talemåden ”det er det ikke dét, du kender, men hvem du kender” er lidt rigtigt: En god uddannelse og den rigtige livserfaring er essentiel, men når det kommer til at få den rigtige jobmulighed (og have en ”indgangsvinkel”) handler det om, hvem du kender. At netværke, selvom det kan føles som en pligt, er en vigtig del af at gøre din kontaktliste længere.

Tag til netværksevents, meld dig til konferencer og hav høflige, venlige samtaler med alle, du møder (der er flere tips her: Sådan skaber du netværk som en boss). Husk at holde kontakten med de mest interessante kontakter, selv hvis du ikke er på udkig efter et nyt job lige nu. Du ved aldrig hvem, der en dag synes, du er den rigtige til et job og bringer dit navn på banen. Eller hvem der kan tilbyde dig noget arbejdserfaring.

5. Få relevant arbejdserfaring

Hvordan får du dit første job, når alle jobs kræver tidligere erfaring og forståelse? Sikr dig noget arbejdserfaring eller en praktikplads. Søg lidt rundt (brug dit netværk!) for at finde nogle muligheder for at komme i praktik indenfor dit ønskede fag. Du skal måske give noget af din tid gratis og arbejde dig op fra bunden, men at hente kaffe, arkivere eller køre de sociale medier for et relevant firma er første skridt på vejen.

Med noget arbejdserfaring på dit CV vil du være mere kvalificeret til en fuldtidsstilling end mange andre kandidater, som kommer direkte fra universitetet. Plus du får en rigtig god ide om, om denne karrierevej er rigtig for dig, før du binder dig til et fast job.

Lær et sprog i udlandet med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op