GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan ændrer du din akademiske fremtid ved at studere i udlandet

Sådan ændrer du din akademiske fremtid ved at studere i udlandet

Nye steder, ny mad, nye ansigter – at studere i udlandet appellerer til vores nysgerrighed og sans for eventyr. Mange mennesker siger, at de har den fedeste oplevelse i udlandet – og at det forandrer dem på mere end én måde. Med hvad med din akademiske ydeevne? Der må helt sikkert være nogle fordele på det område også.

Hvad end det er at få bedre karakterer, finde mere motivation eller skabe klarere mål, så kan det at studere i udlandet ændre din akademiske fremtid og få dig på vej mod lige præcis det, du vil – sådan gør du:

1. Du genfinder din motivation

At studere i udlandet ændrer din hverdag og din kendte rutine. Det hjælper dig med at se ting fra et nyt perspektiv. Du siger farvel til det almindelige og hej til en frisk start. Du vil tackle hvad end, der kommer din vej på skolen eller universitetet med ny nysgerrighed og motivation. Du vil måske opdage, at du sætter pris på noget, der plejede at kede dig, eller måske tilmelde dig et overraskende fag eller linje. At komme ud af sin komfortzone får dig til at sætte endnu mere pris på det, når du kommer hjem.

2. Du bliver mere flydende på et nyt sprog

Selvom udveksling, som involverer at flytte til et andet land og et andet universitet i nogle måneder, er meget populært, er der en nemmere måde at opleve fordelene ved at studere i udlandet på (og ja, det er vores specialitet). Du kan passe et sprogkursus ind i en ferie i løbet af året, eller hvis du dropper ud af universitetet.

Og uanset hvilket sprog du studerer i udlandet, vil der være en klar forskel i klasselokalet. Du vil tilføje nye ord til dit ordforråd, få styr på, hvordan man udtaler ordene, og du vil være mere komfortabel med at byde ind i samtaler med dine klassekammerater. Du vil føle dig vellykket, når du ved, at du er blevet bedre til en vigtig evne, og hvem elsker ikke den følelse? Måske vil du endda studere endnu et sprog eller blive endnu bedre til et eksisterende sprog med et andet sprogkursus.

3. Du kan bedre holde styr på dine studier

Når du har boet i udlandet, kan du klare alt. Tænk over det – alt er nyt, når du ankommer, lige fra offentlig transport til valuta og kulturelle normer. Du har fundet fodfæste og tilpasset dig. Hen ad vejen vil ud udvikle værdifulde evner såsom selvsikkerhed, time management, opfindsomhed, disciplin og endda kreativitet. Disse evner hopper ned i din livsoplevelsesrygsæk og rejser hjem med dig. Vær klar til nemt at organisere din to-do liste, tage initiativet i gruppeprojekter, tænke mere kreativt omkring svære problemstillinger og forberede dig til eksaminer med finesse.

4. Du skaber vigtige forbindelser

Folk siger ”det er ikke hvad du kender, men hvem du kender” af en grund. Nye venner, værtsfamiliemedlemmer, mentorer og undervisere kan blive en inspirationskilde for dig i dine fremtidige akademiske eventyr. Måske får du en praktikplads gennem én du kender, eller studerer i en by du aldrig ville have tænkte på ellers. Skab et netværk med de mennesker, du møder – du ved aldrig, hvor det fører hen.

5. Du er mere attraktiv til praktikpladser og legater

At studere i udlandet viser folk, at du er åben og nysgerrig på verden. Det er en investering i dig selv og din fremtid, som skiller dig ud fra andre. Når du ansøger om en praktikplads eller et legat, kan du dele dine oplevelser, som både udfordrede dig og gavnede dig. Det er måske ikke et automatisk ”ja”, men det giver dig kæmpe pluspoint.

6. Du får klarhed omkring dine mål

Det er okay ikke at kende det næste skridt. Livet er ikke ment til at udfolde sig på en lige linje, og det drejer sig også om den akademiske tidslinje. Der er ikke noget som at rejse til udlandet og få lidt klarhed og opdage, hvem du er, og hvad du vil. Nogle gange har vi alle sammen brug for lidt ændringer for at få vores motivation i gang igen. Tag noget tid til at nedskrive dine mål både før og efter din tur. Sammenlign dem og se, hvad der har ændret sig.

7. Du udvider dit verdenssyn

Det er spændende at bo i en fremmed kultur, men det er også udfordrende. Du lærer at kommunikere på tværs af forskellige kulturer, opdage kreative måder at løse problemer på, og du udsætter dig selv for nye måder at tænke på. Der er intet som at møde mennesker, som udfordrer dig til at tænke ud af boksen. Du vil vende hjem med en større påskønnelse af dem omkring dig. Måske vil du endda stille spørgsmålstegn ved dine egne overbevisninger.

8. Du bestemmer dig for at stræbe efter en højere uddannelse

At studere i udlandet kan udvide dine uddannelsesmæssige horisonter og ikke kun på den korte bane. Undersøgelser bliver ved med at vise, at elever, der studerer i udlandet, er mere tilbøjelige til at få en kandidatuddannelse. Det giver mening. Din oplevelse i udlandet er livsændrende. Det inspirerer dig måske til at stræbe efter flere akademiske eventyr. Intet siger ”jeg elsker uddannelse” mere end en lang uddannelse.

Studér i udlandet med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op