GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

50 ting vi elsker ved Storbritannien (og som vi også tror, du vil elske)

50 ting vi elsker ved Storbritannien (og som vi også tror, du vil elske)

Dejlig forskelligartet og utrolig smuk – Storbritannien har en unik charme, der tiltrækker næsten enhver, der er på besøg eller er heldige nok til at kalde det hjem.

Fra det åbenlyse til det lidt skøre, her er de ting, vi elsker ved Storbritannien – i vilkårlig rækkefølge

1. Kysten

Fra gyldne sandstrande til småstensstrande og dramatiske hvide kalkklipper – kysten i Storbritannien er simpelthen fantastisk.

2. De royale

Bryllupperne, slottene, de smukke børn og The Crown. Okay, den ægte varer er nok bedre end Netflix-udgaven, men vi tager enhver bid af Windsor-herligheden, vi kan få fingrene i.

3. Sport

Tennis. Rugby. Football. Cricket. Briterne er voldsomt passionerede omkring sport, ekstremt beskyttende overfor deres egne hold og er altid klar til at holde med en underdog.

4. Te med fløde og scones med syltetøj

Behøver vi sige mere?

5. Fish’n’chips

En britisk klassiker, der nydes bedst fra avispapir langs kysten (vores hemmelige tip: landsbyen Anstruther i Skotland). Du kan se andre must-eat klassikere lige her.

6. TV-serier

Hvis du elsker The Crown, Downtown Abbey, Black Mirror, Luther, Doctor Who eller Sherlock, kan du takke den britiske tv-industri…

7. The BBC

Når nu vi snakker om det, BBC er Storbritanniens gave til (broadcasting) verden. Det er den ældste nationale broadcasting organisation i verden med et globalt publikum, der dækker begivenheder rundt omkring i verden 24/7 og producerer verdensklasse underholdning.

8. Accenten

Alle vil have en britisk accent, ikke? Den er charmerende, sofistikeret og kan komme i mange forklædninger – her er vores bud på de top dialekter, du skal kende.

9. Bankferier

Ja, op til otte ekstra fridage hvert år til alle, som ikke bliver taget fra dine årlige feriepenge (betragt dig selv som heldig, hvis du bor og arbejder i Storbritannien).

10. Musikken

The Beatles, The Rolling Stones, Queen, Amy Winehouse, Coldplay, Sam Smith, Oasis, Ed Sheeran, Adele, Muse, Mark Ronson, Calvin Harris, Ellie Goulding, Dua Lipa og Spice Girls… og vi er kun lige begyndt.

11. Diversiteten

Storbritannien er et samlepunkt og det elsker vi ved landet. Det er en kilde til historisk, kulturel og kulinarisk rigdom, og det er i fuld flor i byer som London og Manchester.

12. Excentriciteten

Storbritannien er en excentrisk, finurlig nation. Og de er også meget stolte af det.

13. The West End

Tag til West End i London og se verdenskendte, prisvindende produktioner af Les Miserables, Wicked, Mamma Mia eller Lion King. Gå derefter rundt om hjørnet til at teater i nærheden og se en fantastisk lokal drama produktion.

14. Tilgængelig kultur

Kunsten, videnskaben og kulturen er samlet på tværs af hele Storbritannien, og verdensklasse steder som det britiske museum i London er gratis at besøge for alle. Hvor fedt er det ikke?

15. Landidyl

Grønne bakker, små landsbyer med brostensveje og historiske hytter med stråtag… charmen ved britisk landidyl er ikke til at tage fejl af.

16. Historien

Selv i de mindste og mest fjerne steder kan du som regel finde en pub, en kirke, et slot eller et lille hus, der kan spores tilbage til 1600-tallet.

17. Chokolade

De opfandt Cadbury Dairy Milk, Curly Wurlies, Chocolate Freddos og M&S’s Chocolate Brownie Bites. Mums.

18. Fantastiske opfindelser

Verden ville ikke være den samme uden Storbritannien. Vi kan takke briterne for antibiotika, cement, jetmotoren, tv-et, tindåsen og internettet – bare for at nævne et par stykker. Og, nå ja, chokoladebaren, selvfølgelig.

19. Harry Potter

Kan du forestille dig en verden uden Harry Potter? Britiske mugglere bader i stolthed over at vide, at The Boy Who Lived er én af deres, men de er mere end glade for at dele ham med resten af verden.

20. Det (årlige) snekaos

Der er noget charmerende ved det kaos, der opstår på grund af sne, og som er sikret, når Storbritannien får bare den mindste sne: skolerne lukker, offentlig transport går i stå… og alle tager til den nærmeste park for at kælke.

21. Humoren

Den sarkastiske, selvforklejnende form for humor er ikke for alle (her er vores begynderguide), men det har også skabt ikoniske komedieserier (Fawlty Towers, The Office, Little Britain) og nogle af de bedste komikere i branchen (Eddie Izzard, Ricky Gervais, Jimmy Carr, Russel Brand, Michael McIntyre).

22. Køerne

Briter elsker struktur, når det kommer til at vente, til det bliver deres tur. Det er sødt, egentlig, hvor høflige de er (og hvor skørt ordet ”queue” i sig selv er).

23. London

Mange mennesker elsker London, og af god grund. Der er ikke helt lig den glæde og varietet, som denne by tilbyder, og den top moderne kultur, som den har. Når det kommer til verdensbyer, er det utrolig nemt at komme væk, når det bliver lidt for meget – bare hop på toget og tag ud på landet.

24. Road trips

Apropos… der er meget mere at udforske end bare London – fra charmerende (mindre) byer som Brighton, Bournemouth, Eastbourne, Oxford og Cambridge, til fantastiske naturscener, som kun kan ses fra vejen.

25. The Rock

Okay, vi har dækket nogle af de store stjerner inden for musikken allerede, men historien for britisk rock fortjener også at blive nævnt. Kan du forestille dig rock uden bidrag fra bands som The Beatles, The Rolling Stones, Stone Roses, Pink Floyd, Black Sabbath, Led Zeppelin, Joy Division, The Smiths, Blur, Queen, The Cure, The Who, Oasis eller Radiohead? Det tror jeg ikke.

26. ”Come Dine with Me”

Britisk tv på sit absolut højeste. Fire fremmede mødes for at lave mad til hinanden og bedømme måltiderne sidst på aftenen. Vinderen får 1000 britiske pund i præmie. Kommentarerne er fantastiske (og et perfekt eksempel på britisk sarkasme i aktion).

27. En god ”builder’s brew”

Kendt som ”builder’s brew” fordi bygningsarbejderne som regel laver den bedste. Sæt kedlen over, tepose i koppen, varmt vand i, lidt mælk, to sukkerknalder, og du er færdig. Tilføj lidt ekstra ’oomph’ ved at tage en småkage og dyp i teen (dyp den ikke for længe, ellers vil den gå i stykekr).

28. Afternoon tea

En lidt finere udgave af te, men ikke mindre britisk. Kunstneriske sandwichs, kager og scones, der bliver skyllet ned med en stor mængde te og måske et glas champagne eller to. Alt dette sker kl. fire om eftermiddagen. Ret flot, ikke?

29. Den fulde English Breakfast

Apropos godter… der er en grund til, at den her er så berømt. Der er ingen bedre måde at starte dagen på, end med denne.

30. Cornish pasties

Den mest tilfredsstillende dessert, der er, og den varierer rundt omkring i Storbritannien (du kan få den lille kage proppet med alt fra kød til karry).

31. Deres kærlighed for ordet ’undskyld’

Briterne undskylder for alt, også når der ikke er noget at undskylde for. De er SÅ høflige.

32. Snowdonia National Park

Kold, skyet og regnfuld 90% af tiden, hvilket gør det meget mere specielt, når du fanger det på en solrig dag. Og fik vi nævnt, at der er utrolig smukt.

33. David Attenborough

En national skat (selvom han selv hader det udtryk). Mr. Attenborough har beriget generationer af briter med naturprogrammer, som når et globalt publikum, som Blue Planet og Planet Earth serierne. Han sagde for nyligt dette, der gav os gåsehud:

“We are at a unique stage in our history. Never before have we had such an awareness of what we are doing to the planet, and never before have we had the power to do something about it. Surely, we have a responsibility to care for our blue planet. The future of humanity, and indeed all life on Earth, now depends on us.”

34. Curry Mile i Manchester

Den største koncentration af asiatiske restauranter i Storbritannien, og uden tvivl hjem for den fineste karry i verden. Træd til siden, Indien.

35. Røde telefonbokse

Ud over hele Instagram af en god grund. De bliver ikke brugt mere, men de er stadig ikoniske.

36. London bussen

Et andet ikon, der stadig bliver brugt. At sidde på første række øverst i en dobbeltdækker er den fedeste måde at opleve London på.

37. London seværdighederne

Big Ben, Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral, Buckingham Palace og London Eye. I sandhed ikoner, og du kan se dem alle på én dag, hvis du skynder dig.

38. Søndagsfrokost på en pub

En søndagssteg med dine venner på en traditionel pub et sted langs Themsen. Det bliver ikke meget mere britisk end det.

39. Walkers chips

Kun en brite kunne opfinde en chipssmag kaldet ”Rejecocktail”, og synes det er en god ide (og det er det).

40. ”Mind the gap”

Den famøse sætning i undergrunden. Og noget nogen helt klart burde bruge i en rapsang.

41. Portobello Road

Den berømte gade i Notting Hill nabolaget i London var Insta-værdig, før Instagram blev opfundet, med candyfloss-farvede huse, hippe butikker, cool caféer og verdens største antikmarked.

42. Den Store Britiske Bagedyst

En tv-serie, hvor amatørbagere kæmper mod hinanden om at lave den bedste kage i verden. Lyder det kedeligt? Det er det bestemt ikke. Det er yderst charmerende og skørt nok spændende.

43. New Forest ponyer

5000 halv-vilde ponyer bor i et uberørt område et par timer uden for London. Lyder det magisk? Bare en smule.

44. Borough Market

”Dagligdagsshopping en søndag morgen”-paradiset for beboere i London. Fantastisk mad, fed stemning og nogle af de mest cool steder at spise, drikke og snakke hele weekenden. Et absolut must i den britiske hovedstad.

45. Pub quizzer

Efter den frokost på pubben vi nævnte tidligere, kan du slå dig ned til en pub quiz med dine venner og undre dig over, hvorfor alle andre lader til at vide mere end dig.

46. Roen

”Keep calm and carry on” er ikke bare et slogan på en plakat. Det opsummerer essensen af briternes syn på livet: tag det stille og roligt uanset hvad livet smider i hovedet på dig.

47. Minien

En ond lille køremaskine. Og et sandt stilikon.

48. Lake District

Ægte ro midt i nogle af de flotteste landskaber i hele Storbritannien. Det er den lange køretur værd, selv hvis du er i den sydlige del af England.

49. Hipster himlen

Brighton er et af de mest cool og hippe kystbyer i hele verden. Og gennemført original også.

50. Verdensklasse universiteter

Oxford, Cambridge, Imperial, King’s College, The London School of Economics, UCL, Durham, Warwick… de klogeste studerende i verden kan godt lide at kalde Storbritannien for deres hjem – her kan du se, hvordan du kan blive én af dem.

Studér engelsk i Storbritannien med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op