Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

De 10 mest fantastiske road trips i Storbritannien og Irland

De 10 mest fantastiske road trips i Storbritannien og Irland

Storbritannien og Irland er fyldt med flotte hjørner, der kan udforskes. At bo eller studere i England eller Irland er den perfekte mulighed for at bruge forlængede weekender eller ferier på at køre rundt på de britiske øer. Lav en playliste (evt. EF’s Spotify), saml en masse snacks og kør ud på én af disse betagende road trips rundt omkring England og Irland:

1. Yorkshire Dales, Buttertubs Pass, England

Yorkshires mange snoede veje, hårnålesving og uendelige heder giver den perfekte mulighed for at øve sin én-vejbane-kørsel. Du bliver måske fanget bag en traktor eller to på vejen til Buttertubs Pass, som ligger i hjertet af Yorkshire Dales. En hård stigning kendt fra første etape af Tour de France i 2014, og hjem for de berømte 20 meter dybe huller i vejen, som landmænd sænkede deres smør i for at holde det koldt på vej til de lokale markeder. Gør et stop ved Wensleydale Creamery på vejen, og smag de bedste oste i Dales!

2. Burrowdale to Buttermere, Lake District, England

Som en UNESCO verdensarv er Lake District et paradis for naturelskere. Når du udforsker denne smukke del af England, som spreder sig over næsten 2500 km2, vil du opdage billedskønne søer, høje bakker og de smukkeste solnedgange i England. Prøv at køre fra sø til sø og slå lejr i Buttermere, hvor du kan tage en kajak over Ullswater søen, eller vandre op ad Scafell Pike – det højeste bjerg i England.

3. Black Mountain Pass, Brecon Beacons, Wales

Denne lidt over 32 km lange vej går gennem dalene i Wales fra Gwaun-cae-Gurwan til Llandovery over smalle broer, der løfter dig over bjergfloder, mellem stenvægge og over det legendariske Black Mountain. Hold øje med omstrejfende får, og vær sikker på, dine bremser virker på denne fantastiske tur!

4. Abergwesyn Pass, Powys, Wales

Endnu en smuk road trip i Wales er denne 32 km lange strækning, der forbinder Abergwesym og Tregar – som også kaldes The Devil’s Staircase. Og der er en god grund til dette kælenavn: En smal ensporet, næste vertikal kaltretur gennem snoet skov er ikke for sarte sjæle. Udfordringen bliver belønnet med flere kilometer dale, hvor du kun har får som selskab. Men husk, der er en stejl nedstigning på den anden side af bjerget.

5. Cheddar Gorge, Somerset, England

Cheddar Gorge, en kløft af kalksten i Mendip Hills i nærheden af landsbyen Cheddar i Somerset, tiltrækker en halv million besøgende hvert år, som rejser til grotterne i Cheddar. Tag en køretur gennem kløften, hvor over 150 meter næsten-vertikale kløftoverflader, som skyder op over vejene og hvor geder klatrer på bjergsiden. En tidlig morgentur kan klart anbefales for at undgå travlhed blandt alle turisterne.

6. Cotswolds, England

Cotswolds er karakteriseret ved bølgende bakker, postkort-værdige, stråtækte, middelalderlige landsbyer, smukke slotte, og hjem, der får dig til at føle, du er på settet af Downtown Abbey. Besøg Castle Combe, Stroud, Blenheim Palace og den lille landsby Bourton-on-the-water. Costwolds lægger hus til mange festivaler og begivenheder, så tjek hvad der sker, inden du planlægger din tur.

7. Cornwall, Devon, England

Cornwall, i den sydvestlige del af England, er perfekt til en road trip. Rustikke kyststrækninger med sandstrande, gemte havne og hyggelige terum gør en tur gennem dette område til en absolut fornøjelse. Der er en masse flotte udsigter over kysten, så der er ikke én perfekt rute eller distance til denne tur. Bare sørg for, du stopper i Lands End, den gemte bugt Cadqwith og den traditionelle fiskerby Port Isaac. Og husk at smag noget Cornish cream te med en scone, mens du er der.

8. North Coast 500, Highlands Skotland

Hvis du er lidt ambitiøs og vil rejse lidt længere, har Skotland nogle af de smukkeste landskaber i Europa. The North Coast 500 ruten tilbyder mere end 800 km, hvor man kan udforske så meget af Skotland, som man kan holde til. Rejs på de snoede veje fra Inverness til John O’Groats og tilbage sydover igen. Besøg destillerier, kør forbi rustikke slotte, opdag isolerede strande og spot noget vildt naturliv på vejen. Hvis du ikke har så meget tid, vælg et par steder så som Cairngorms!

9. The Wild Atlantic Way, Donegal, Leitrim, Sligo, Mayo, Galway, Clare, Limerick, Kerry og Cork, Irland

Udforsk ni regioner i Irland på en 2500 km lang tur langs den smukke vestkyst. Se billedskønne øer på en inspirerende rute, der inkluderer fem nationalparker, talrige strande, klostre, slotte og fyrtårne. Hvis det er dårligt vejr, så bare tag det roligt – der er berømte bryggerier, museer og kunstgallerier, der bare venter på at blive opdaget.

10. Snowdonia National Park, Wales

Hvis man laver en Y-form på kortet, begynder denne ukonventionelle rute i den lille by Betws-y-Coed (google Pont-y-Pair broen) og slutter gennem den episke Snowdonia National Park til Llanberis. Her kan du se det fantastisk bjerg Mt. Snowdon stikke op gennem tågen i lidt over 1 kilometers højde. Tag derefter tilbage sydpå forbi Harlechs middelalderslot til Barmouth, hvor den fantastisk udsigt over Cardigan Bay venter.

Studér engelsk i England med EFLæs mer eher

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser