GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Dublin

10 grunde til at elske Dublin

Bare navnet på den irske by giver associationer til historie, store grønne bakker, fantastiske gader og uendelige mængder af Guinness. Ved østkysten, finder du Irlands hovedstad, Dublin, som er en populær feriedestination i Europa, og det er ingen overraskelse.

Her er 10 grunde til at elske Dublin.

1. Historien

Byens historie er helt utrolig! Dublin er en middelalderby, som først blev overtaget af vikingerne. Bare når du går en tur igennem de historiske gader, bliver ens fantasi sat igang om, hvilke hemmeligheder de gamle mursten gemmer på. For en mere dybegående forståelse af deres historie, skal du besøge Natural Museum of Ireland. Her kan du gå på opdagelse i moselig (det menes, at de har været ofret), vikinge skeletter og overdådige bronze- og jernår celtic smykker.

2. Den irske befolkning

De store smil, deres glade øjne og deres skrøne fortællinger. Rejsende fra andre lande vil måske snakke om den ”venlige befolkning”, der bor i lokalområdet, men når du først har mødt irerne i deres hjemland, så ved du præcis, hvad venlig betyder. I kort version: Dubliners er en fornøjelse.

3. Musikken

Den traditionelle irske musik garanterer, at du kommer i en dyb kærlighedsstemning, selvom du måske ikke var forberedt på det. Med en dyb historie, talent og tekster, der rammer, er en rejse til Dublin ikke fuldendt, indtil du har brugt en lang hyggelig aften med at lytte til de lokale spille ud på de sene timer i natten. Du ender måske med at trille en tåre – men det er en del af charmen!

4. Spar penge på transport

Glem bilen eller at finde en taxa. I Dublin har du kun brug for et par gode sko at gå langt i. Gå på nettet, og du finder sider med gratis guidede gåture med temaer lige fra litteratur, historie og pubs rundt i byen. Er du ikke fan af at fumle rundt med store kort og rejsebøger? Så kan du også finde podcast, der er egnet til guidede gåture i Dublin. Pak let: Byen er fyldt med cafeer, restauranter og pubs til at holde energien oppe på jeres gåtur, hvilket fører os videre til…

5. Guinness

Der er mange teorier om, hvorfor Guinness smager bedre i Irland. Men det lader til at bunde i populariteten af øllen: De lokale pubs får hurtigere solgt ud af deres tønder, så øllen er altid helt frisk og tappene er altid helt rene (en Guinness repræsentant sørger for det). Plus en Dubliner ved lige præcis, hvordan de skal servere deres mørke øl. Derudover er det også en disciplin at få den rette temperatur, det rette glas og være tålmodig i de 120 sekunder, når der skal skabes det helt perfekte skum på toppen.

6. Mad i udvikling

Kunne du ikke forstille dig ”Dublin” og ”Gourmet” i den samme sætning? Så er det tid til at ændre den tanke! Takket være en voksende anerkendelse af områdets naturlige råvarer (østers, kammuslinger, rejser, kød direkte fra gården og special oste) og traditionelt mad (prøv soda bread med smør, ”boxty” kartoffel pandekager eller sort og hvid budding). Madscenen i Dubling vokser og vokser, og byen kan tilbyde alt lige fra romatiske restauranter til smarte og instagramvenlige restauranter – byen har virkelig fået fingeren på pulsen.

7. Irsk smør

Wow, det er bare så… lækkert! Det er næsten en fejl at smage irsk smør, for når du først har smagt det, kan alt andet smør ikke hamle op. Måske det har noget at gøre med det meget grønne græs, som køerne spiserne året rundt? Men efter at have smagt irsk smør, vil dit største ønske være, at dit supermarked får irsk smør i deres mejeriafdeling.

8.  Se søpapegøjer

Stol på os! Tag en færge til ”Ireland’s Eye” – en ø lige ud fra Howth. Udover søpapegøje (selvom vi godt ved, at du især tog til øen for at se dem), kan du også se gråsæler og flere forskellige arter af havfugle, såsom alkefugle og skarver.

9. Slap af ved havet

I Dublin er havet aldrig langt væk. At bytte byen ud med kysten kan du gøre super nemt ved at hoppe på et DART tog. Så kan du ellers bare lade dine tanker flyve afsted eller lytte til musik, mens du kører en 53 kilometer naturskøn rute, som forbinder kystbyerne. Stå af for at gå på opdagelse i fiskelandsbyen, en tur på klipperne i Howth, oplev havnebyen Dún Laoghaire, en vandretur ved strandpromenaden i Killiney Hill, en tur til den luksuriøse by Dalkey, få luft i håret ved havnen ved Sandycore eller Bay Side Strand – hvor vi garanterer dig, at du kommer til at samle flotte muslinger, der dækker stranden.

10. Gå en tur på ’Wicklow Way’

Hvis du er fan af lange gåture, så gør dine vandrestøvler klar inden Dublin! Byen er nemlig startpunktet for dem 131 kilometer lange gåtur ’Wicklow Way’, Turen er selv-guided, hvor du går i vildt terrain. Gåturen tager mellem 5 til 7 dage, hvor turen vil føre dig igennem bjerge, landeveje, bakker, gamle stier, skove, søer og ruiner, hvor du ender i Clonegal. Har du lyst til gå Wicklow Way? Kom forberedt med vandtæt udstyr – man ved nemlig aldrig, hvordan vejret kommer til at være i den del af Irland!

Studér engelsk i Irland med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op