GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 gemte perler i Dublin

10 gemte perler i Dublin

For at få en autentisk irsk oplevelse kan du bytte de klassiske turiststeder i Dublin – såsom Guiness Storehouse og Grafton Street – ud med vores valg af de bedste mindre kendte perler, som byen tilbyder.

1. Marshs Library

Enhver besøgende til Dublin tager en tur til The Library på Trinity College – det er et smukt syn, men det er ikke ligefrem en gemt perle. I stedet skal du tage til Marshs Library for en mere off-the-beaten-track historisk biblioteksoplevelse. Denne bygning fra det 18. århundrede bliver ofte ignoreret af turister til fordel for dens nabo, St Patricks Cathedral, men over 2000 sjældne bøger og manuskripter bor på de gamle egetræsboghylder. Der er ofte også forelæsninger og udstillinger.

2. Mumier i St Michans Kirke

Udefra ser denne kirke rimelig kedelig ud sammenlignet med nogle af Dublins elegante historiske bygninger, men indenfor bliver det først interessant. Snesevis af kister ligger i en krypt under kirken, som alle er hjem for en mumie. Nogle af kisterne i krypten er ved at gå i stykker, så hvis du følger den smalle stentrappe ned i kælderen, kan du få et glimt af de velbevarede lig.

3. Iveagh Gardens

For at finde et grønt sted i byen, hvor man kan slappe af, skal man tage til Iveagh Gardens. Haven var engang Earl af Clonmells græsplæne, men efter en historie med skiftende ejerskab, blev haven givet til staten af Guinness familien og dermed gjort offentlig i 1991. Labyrinten, den sunkne have, rosehaven, den amerikanske have og de flotte springvand blev restaureret og bevaret. Den er foretrukket af de lokale, fordi den er mindre populær hos turister, som flokkes til den nærliggende St Stephens Green. Derfor er du mere tilbøjelig til at kunne nyde lidt ro og afslapning her.

4. Vintage Cocktail Club

Temple Bar er stedet, man tager hen for at få en drink og en god aften i byen. Når solen begynder at gå ned, fyldes byen med live musik og klirring af ølglas. Men ikke mange lokale og endnu færre turister kender til den hemmelig klub, Vintage Cocktail Club. Denne super cool gemte bar i forbudsstil ligger bag en sort dør med bogstaverne ’VCC’ på døren ved Crown Alley 15.

5. Lucys Lounge Vintage Clothing

I hjertet af det populære Temple Bar område er Lucys Lounge et sted, man skal besøge som fan af vintagetøj eller lidt skøre ting og sager – selv det at kigge i en Alice i Eventyrland-inspireret butik er en oplevelse! Den er meget mere end den gennemsnitlige genbrugsbutik. Her er rummene fyldt med vintagetøj og ting til hjemmet. De tilbyder også gratis sy-timer!

6. The Hungry Tree

London plane træer er længe blevet plantet i større byer, fordi de vokser godt i forurenede områder og kan hjælpe med luftkvaliteten. På Irlands ældste juraskole, King’s Inns, står der en 80 år gammel art, som har vokset sig så stor, at den omfavner en gammel jernbænk. Den indvikler langsomt sædet i bark og får det til at se ud som om, at det gamle træ spiser bænken! Det er sjovt at besøge, men det er nok bedst ikke at sætte sig ned.

7. Georges Street Arcade

Den fortryllende Georges Street Arcade tilbyder en sand kulturel shopping oplevelse. På det lukkede Victorianske marked er der ikke to butikker, der sælger det samme. Arkaden er dyppet i historie; det er Irlands første shoppingcenter, det længste marked i Europa, og det har været åbent siden 1881. Lokale forhandlere får stedet til at løbe rundt med deres varer i alt fra smykker og souvenirs til tøj og musik. Samtidig får de lokale madboder stedet til at dufte rigtig lækkert.

8. St Valentine

Selvom Dublin er pakket med fascinerende historiske bygninger, museer og kirker, skiller Whitefriar Street Church sig ud. Det er et afslappende sted i hjertet af en travl by, og skiller sig ud ved at være hjem for St. Valentines jordiske rester. Dem, der har hørt om, hvad der gemmer sig i kirken, kommer dertil for at få en velsignelse før de bliver gift, eller helt enkelt for at få lidt hjælp fra kærlighedshelgen.

9. Phoenix Park Tea Rooms

I stedet for at få din koffein i byen, skal du tage ud til Victorian Tea Rooms i Phoenix Park for at få en kop kaffe og en stort stykke kage, mens du nyder udsigten. Snacks er bagt på stedet dagligt (og de er en masse veganske, glutenfri og mælkefrie muligheder!), og de kan nydes indenfor i den smukke tidssvarende bygning eller i parken.

10. Besøg Napoleons tandbørste

De ting, der er på udstilling på Heritage Centre of the Royal College of Physicians of Ireland er et besøg værd. Researchcentrene fokuserer på den medicinske historie i Irland, og samlingen er fyldt med en masse usædvanlige og skøre ting – herunder Napoleon Bonapartes tandbørste og en vifte af historiske medicinske instrumenter, som vil gøre dig meget taknemlig for moderne medicin.

Læs også, hvorfor Irland er verdens bedste sted at studere her.

Studér engelsk i Irland med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op