GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan spiser du, som spanierne spiser

Sådan spiser du, som spanierne spiser

Noget af det bedste ved at besøge Spanien er madkulturen. De friske middelhavsingredienser gør retter som paella så gode, at de kopieres over hele verden. Og selvom mad tages alvorligt, er holdningen til det at spise så afslappet, at man kan falde omkuld. Dette er stedet, hvor man sætter tempoet ned og nyder det lækre køkken.

Med langt mere end tre typiske måltider om dagen er spanierne aldrig langt fra deres næste gastronomiske oplevelse. Her er vores guide til at spise dig gennem dagen som spanierne.

2 x morgenmad

At spise ikke bare én, men to morgener er ret almindeligt i mange dele af Spanien. Start med en kop kaffe og et lille stykke wienerbrød, når du står op, og sæt tid af midt på formiddagen til en mere omfattende morgenmad, måske med ristet brød med tomater og olivenolie.

Apropos olivenolie...

Krydderier som ketchup, sennep og mayonnaise er ikke så udbredte i Spanien - ligesom Italien er dette land kongeriget for god olivenolie. Forskere mener endda, at indtagelse af lidt olivenolie hver dag vil hjælpe dig med at leve et langt og sundt liv, så hop om bord!

Fyld op til frokost

Frokosten (comida) starter kl. 14, og er dagens største måltid og kan bestå af flere retter. Det er her, du har den bedste mulighed for at smage nogle af Spaniens klassiske retter, som risbaseret skaldyrspaella, linsesupper og kraftige kødgryderetter. I weekenden bliver folk ofte siddende ved bordene i timevis under frokosten og sludrer, længe efter at de er færdige med at spise.

Eftermiddagssnack

Midt på eftermiddagen er den bedste tid for snacks i Spanien, og det er den perfekte undskyldning for at prøve den gode café, du fik øje på forleden. Ofte er det en slags kage, frugttærte eller en churro - stegt dej dyppet i sukker og smeltet chokolade - som nydes med kaffe og spises sammen med en ven. Det handler lige så meget om at tilfredsstille sin søde tand, som det handler om at være social og tilbringe et øjeblik med sine venner.

Kaffe-kulturen

Kaffe er en stor del af eftermiddagssnack-ritualet, men nydes også til morgenmad og som afslutning på større måltider, serveret efter desserten. Ved, hvad du skal bestille: En "café con leche" er en kaffe med mælk, og en "café solo" er en kaffe uden mælk.

Prøv tapas

Tapas er små retter som oliven, saltet kød, oste eller krydrede stegte kartofler, som ofte spises på barer med en drink først på aftenen. Hver bar og region har forskellige (lækre) specialiteter.

Ofte fungerer disse mini-måltider som en appetitvækker, inden man går ud og spiser. Men det er også sjovt at bruge en aften på at bevæge sig mellem barer og langsomt mæske sig i disse små retter i stedet for at sætte sig ned og spise et helt aftensmåltid.

Forbered dig på at spise sent

Aftensmaden (cena) i Spanien finder sted senere end i noget andet land i Europa; de lokale sætter sig til bords for at spise aftensmad omkring kl. 21.30. Det er ofte et lettere måltid, så du vil måske se salater, kartoffelomeletter (tortilla de patatas), stegte kartofler (patatas bravas) eller saltet kød på menuen.

Mange restauranter åbner dørene tidligere for turister, men hvis du sørger for at spise sent mindst én gang, får du den fulde oplevelse af at spise som spanierne.

Oplev Spaniens kulturStuder i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op