Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Fem feriedestinationer, hvor det også er skønt at bo

Fem feriedestinationer, hvor det også er skønt at bo

Har du tænkt over hvilke feriedestinationer, hvor det også er skønt at bo? Tænker du nogensinde “Hold da op, jeg kunne virkelig godt vende mig til livet her”, når du er på ferie? Drømmer du om at have havudsigt hver dag hele året rundt? Vi forstår dig godt. Der er masser af byer, der er tiltrækkende på to måder: Idylliske omgivelser fyldt med spændende muligheder, der frister rejsende på ferie, men også alt det andet en by behøver for at tillokke bliv-lidt-længere flokken.

Fantastiske byer er bestemt ikke kun til ferier – vi har udvalgt fem af de bedste feriedestinationer, hvor det også er skønt at bo. Advarsel: Dette indlæg vil få dig til at række ud efter dit pas (og muligvis også sige dit job op).

1. San Diego, USA

Hvis du søger sol, sand og surfing, er San Diego på USA’s vestkyst det perfekte sted holde ferie og slappe i nogle uger. Men hvem siger, at en afslappet livsstil kun er til ferier? San Diego har alt, du behøver til et stress-frit liv. Slut dig til rækkerne af de solbrune sydcaliforniere til deres stand-up paddle board yogatimer, tag ind til centrum og vælg kalorielet, autentisk mexicansk mad og bestig bjerge eller udforsk vinmarker i dine weekender. Plus de gode vindforhold året rundt betyder, at du vil perfektionere din surf-evner på ingen tid. Fish tacos for life!

2. Miami, USA

Gør de fedeste strand-spots til dine lokale steder, og find dig tilrette blandt de stilfulde indbyggere i Miami. Med endeløse slentreture på stranden, fabelagtige shopping-muligheder og hvad der virker til at være hundredvis af moderne barer, kan du leve et liv med solrig fritid hele året rundt i Miami. Miami er det perfekte sted, hvis du er ivrig efter at fylde dit pas med stempler: Med en international lufthavn lige ude foran din dør er Caribien og Sydamerika let tilgængelige, og selv resten af USA er bare en kort flyvetur væk; du kunne spise brunch i New York efter bare tre timer…

3. Vancouver, Canada

Hvis Vancouver tilbyder besøgende en aktiv ferie, så tilbyder den indbyggerne en super sund og god-for-dig livsstil. Hold dit adrenalin-niveau tilfreds med de endeløse, spændende sports- og udendørsaktiviteter, der tilbydes hele året rundt – lige fra at stå på ski og downhill mountainbiking til vandring, kajaksport, sejlads og hvalsafari. De lokale er utroligt venlige (klassisk Canada), så du ved, du får en varm velkomst, selv hvis du er den nye dreng i klassen. Uanset om du bliver i Vancouver i nogle måneder, et år eller længere endnu, vil din krop og dit sind takke dig.

4. Sydney, Australien

En meget kulturinteresseret person er altid beskæftiget i Sydney; med en pakket event-kalender i Operahuset og en ung, blomstrende kunst- og musikscene er der altid noget fedt at tage sig til. Der er jobmuligheder i massevis i en variation af kreative, innovative og fremsynede industrier. Med strande i verdensklasse, som bare er et stenkast fra dit kontor, kan du gå direkte fra arbejde til havet for at få mest muligt ud af de varme aftener. Du kan endda slutte dig til morgenmenneskerne og fange et par bølger inden arbejde eller skole. Denne klipklapper-hele-året-rundt-by er også paradis for madinteresserede mennesker, da flere selvstændige restauranter dukker frem hver måned. Hvis du er vild med asiatisk-fusion kogekunst, er dette stedet for dig.

5. Auckland, New Zealand

Det kan ikke benægtes: New Zealand er det BEDSTE sted at komme tilbage i naturen. Når du har strejfet rundt på havnen i Auckland og besøgt caféerne og barerne. Så kan du bruge dagene på at udforske det forbløffende smukke landskab på både de nordlige og sydlige øer. Vulkanske toppunkter kan bedst nås til fods, mens den vidunderlige kystlinje nærmest tigger om at blive betragtet i kajak. Det vrimler med muligheder for camping (og glamping), og du er aldrig langt fra et afsides spot og en seriøs mulighed for at tjekke lidt ud fra hverdagen. Hvis du ønsker et liv med mindfulness og velvære – eller bare ønsker at være indehaver af et smukt Instagram feed – er der intet bedre sted at starte på en frisk.

person holding silver compass

Prøv at bo i udlandet med EFLær mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser