GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at elske Màlaga

10 grunde til at elske Màlaga

Málaga er blevet en enormt trendy by, der tilbyder alt fra udsøgt arkitektur, solrige strande og smukke botaniske haver til fantastisk mad og et kunstdistrikt i rivende udvikling. Tag med mig her til en rundvisning i Sydspaniens hotteste by.

1. Kultur

Som en af de ældste byer i verden, med næsten 3000 års historie og en bymidte, der bugner af referencer til dens romerske, islamiske og kristne fortid, summer Màlaga simpelthen af charme.

Men byens nutid er mindst lige så spændende som dens fortid: der er nye festivaller, koncerter og udstillinger du kan udforske året rundt. I august kan du deltage i den imponerende Feria de Agosto, som er den største festival på Costa del Sol, mens du i januar-februar og december kan deltage i de to autentiske festivaller Carnaval De Málaga og Fiesta Mayor De Vediales.

2. Sprog

Befolkningen i Màlaga taler castillansk – også kendt som standard-spansk og dét spanske, som du hører i radio og TV – og byen er kendt som centrum for spansk sproglæring. Byens triltrækningskraft som destination for spansklæring kan tilskrives dens tilbagelænede atmosfære, store mangfoldighed og påvirkning af den andalusiske kultur, men accenten er også et vigtigt parameter. Den er nemlig kendt for at være udtryksfuld og humoristisk, og ligesom byen selv, helt igennem charmerende.

3. Arkitektur

Màlaga byder på en “lektion i genopfindelse” efter at have kastet regionens noget afdankede image af sig og er genopstået som moderigtig regional hovedstad. På én dag kan du slentre rundt mellem romerske amfiteatre, kirker, religiøse monumenter og storslåede katedraler, for så at falde over moderne monumenter som La Rosaleda Stadion og havnen. Nogle af byens største seværdigheder inkluderer det Romerske Teater, La Manquita, Gibralfaro og La Alcazaba, et bygningsværk fra det 11. århundrede, hvorfra du har udsigt over Màlaga fra en fantastisk bjergtop.

4. Kunst

Màlaga kaldes ikke ”Museernes by” for ingenting: med 20 museer dedikeret til alt fra historiske genstande til religiøs og moderne kunst. De mest berømte museer er Picasso Museet i Màlaga  og  Pablo Picasso’s fødested. Der er også Soho Art District, et kreativt område, som summer af alternativ kultur og liv, og har original street art fra nogle af de mest berømte gadekunstnere i verden.

5. Flamenco

Denne flamboyante tradititionelle dans opstod i regionen for næsten 500 år siden. Flamenco er indbegrebet af den Andalusiske ånd, og Màlaga er et af de steder, hvor du kan overvære denne ældgamle tradition i dens reneste og mest lidenskabelige form.

6. Køkkenet

Mad- og vin-entusiaster har det godt i Màlaga. Langs de marmor-belagte gader, som summer af middelhavsstemning, bliver du budt velkommen af traditionelle tapasbarer på hvert et hjørne. De lokale specialiteter er blandt andet skaldyr, traditionel gazpacho-suppe, multe (en  lækker, hvid fisk!) og skønne sardiner, såvel som lokal vin serveret direkte fra tønden.

7. Vejret og strandene

Med en gennemsnitstemperatur på 21°C og omkring 320 solskinsdage om året, er Màlaga en destination, du kan besøge året rundt. Og hvad skal du stille op med al den sol? Tage til stranden selvfølgelig! Byen og de omkringliggende områder kan prale af adskillige uimodståelige strande, for eksempel Playa Puerto Banùs og Cabopino.

8. Befolkningen

Malagueños, som de lokale kaldes, er kendt for at være ekstremt venlige og afslappede. Malagueños tager ikke sig selv for alvorligt, og de forstår at nyde livets simple glæder – at sidde på en tapasbar ved solnedgang og hyggesnakke med et par gamle venner.

9. Botaniske haver og naturlige parker

Málaga er hjemsted for nogle virkelig imponerende botaniske haver og parker. Særligt to af dem er et besøg værd: Jardín Botánico de la Concepción, en botanisk have bygger i 1855 og Jardín del Retiro, en kæmpestor og frodig have udenfor bycentrum, kendt som en af de mest storslåede i hele Spanien.

10. Nattelivet

Malagueños ved, hvordan man fester, og de fleste byture ender med “churros” til morgenmad (du kender dem måske som lune spanskrør?). Du kan bogstavelig talt mærke, hvordan byen kommer til live, når solen går ned, og aftenerne ude i byen kan enten være afslappende og laid back, eller larmende, intense og lidt crazy. Du finder de fleste klubber i den gamle bydel eller langs med kysten, eller på skjulte tagterasser med livemusik og imponerende udsigt.

Lær spansk med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op