GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

12 tips til at forberede dig på at studere i udlandet

12 tips til at forberede dig på at studere i udlandet

Det er et uforglemmeligt eventyr at studere i udlandet. Punktum. Men før du kan blive dygtig i det sprog, du har valgt, fordybe dig i den lokale livstil og skabe minder for livet, skal du blive klar til at rejse til et andet land – og jeg mener ikke bare ved at finde dit pas og din kuffert.

1. Få styr på finansieringen

Før du gør noget andet, skal du sikre dig, at du har råd til at betale for turen – dette inkluderer også de lommepenge, du skal bruge, mens du er udenlands. Som tommelfingerregel kommer du nok til at bruge flere penge, end du havde forventet. Oftest er det bedst at have nogle kontanter i den rette værdienhed, men også et dankort til større udgifter og længere ture. Informer din bank om, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være der – på den måde undgår du, at de spærrer dit kort, når du går amok i shopping.

2. Organisering og transport fra lufthavnen

Hvis du vil gøre dit liv nemmere, kan du lade din studie- og sprogvejleder organisere transporten fra lufthavnen til det sted, du skal bo, eller til skolen. Hvis du foretrækker at finde din egen chauffør eller tage offentlig transport, bør du undersøge de forskellige muligheder på forhånd – du kan spare en masse tid og energi, specielt efter en lang flyvetur. Når du er kommet helt på plads på din destination, så husk, at du også skal transporteres tilbage til lufthavnen før din hjemrejse.

3. Få styr på dine forsikringer

Din studie- og sprogvejleder er også en god person at tale om rejseforsikring med. Så udnyt deres viden. Du bør også kontakte dit forsikringsselskab og høre, om de har et specielt tilbud til at forsikre dig, mens du er udenlands.

4. Kopier vigtige dokumenter

Hav digitale og printede kopier af alle dine vigtige dokumenter – pas, forsikring, bank-informationer – og opbevar dem på forskellige steder. Det er bedst at efterlade en kopi hjemme hos din familie eller venner og have en digital og printet kopi med dig. Den digitale version bør være et sikkert sted, men også være let tilgængelig som en email eller i Skyen.

5. Undersøg dit hjem væk fra hjemmet

At lære om det land du skal til, og hvad du kan lave og se, er nok det bedste ved at forberede dig til turen.  Enten kan du købe rejseguider eller bare google løs og se, hvad dit nye hjem væk fra hjemmet har at byde på. Selvom det vil være meget sjovere at se i virkeligheden, kan et overblik hjælpe dig til at planlægge ture og ekskursioner for at få mest muligt ud af dit ophold i udlandet. Glem ikke at læse op på skikke, vaner og traditioner, som kan hjælpe dig til hurtigt at føle dig som en lokal.

6. Pak (duh!)

Først tjek reglerne for kufferters vægt og størrelse hos det flyselskab, du skal flyve med. Dernæst læs vores  blogindlæg for at sikre dig, at det bliver lige så nemt at pakke som at klø sig i nakken. Det vil være essentielt at pakke en adapter og et sæt skiftetøj i håndbagagen, hvis din kuffert skulle blive forsinket. Hvis du skal være et sted i mere end nogle få dage, så køb toiletsager på destinationen og medbring kun rejsestørrelser til det første bad, efter du er landet. Sæt et mærkat med dit navn på alting, når det er pakket ud.

7. Lær nogle få ord på det lokale sprog

Siden du læser dette på vores blog, er det nok ret sikkert at antage, at du skal studere et sprog i udlandet. Men hvorfor ikke forberede dig lidt før? Det vil være meget nemmere at rejse, hvis du er vant til lyden af det nye sprog og endda kender nogle få sætninger på det lokale sprog. (Lange flyveture er perfekte til at opfriske lidt basale gloser.)

8. Få alle nødvendige recepter

Hvis du regelmæssigt tager medicin på recept eller bruger kontaktlinser, skal du sørge for enten at have nok til hele rejsen eller en recept, du kan bruge i udlandet. (Check med din forsikring vedrørende dækning.)

9. Skriv vigtige numre ned

I mobiltelefonernes tid behøver vi næsten ikke huske nogle telefonnumre – eller passwords for den sags skyld. Hvis du rejser udenlands, skal du måske have en ny telefon eller logge ind på en computer på skolen: Sørg for, at du kan huske eller har nedskrevet nogle få vigtige telefonnumre og passwords (eller hints til passwords), så du kan ringe og logge ind uden panik.

10. Lav en plan for din mobiltelefon

Afhængig af hvor længe du skal være udenlands, er det værd at få en SIM-kort på din destination. Før afrejse bør du tjekke med dit telefonselskab, hvad roaming koster, samt en plan for data, så du ikke får en stor mobilregning, når du igen er hjemme. Du kan benytte (gratis) wifi mange steder – såsom på skolen, din bopæl og muligvis også på offentlige steder – men det vil måske også være rart at være til at få fat på, når du ikke er tæt på en internetforbindelse.

11. Sig hej til din værtsfamilie

Hvis du skal bo hos en værtsfamilie eller sammen med værelseskammerater, og du har deres kontaktinformation: Introducer dig selv før din afrejse! De er sikkert lige så nysgerrige på dig, som du er på dem. Så det vil være en sød gestus at sige hej. Alle elsker gaver, så hvorfor ikke score nogle flere brownie points (fedtepoint) og giv dem en lille souvenir fra dit hjemland, som også vil fungere som den perfekte ice breaker?

12. Glæd dig

Det er så meget at tænke på og gøre, inden du skal studere i udlandet. Specielt hvis det er din første tur. Men uanset hvor mange gange du ompakker din kuffert, så glem ikke at være spændt på det uforglemmelige eventyr, du skal til at begynde – dette er præcis, hvad glædesdanse er opfundet til!

Udforsk dine muligheder for at studere i udlandetLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op