GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 fun facts om italienere

5 fun facts om italienere

Hvis du overvejer at lære italiensk eller besøge Italien, er der nogle ting, som du helt sikkert skal vide om italienere. Der er mange dele af kulturen, som er kendt rundt om i verden – vores mad, musik og kaffe er ikke gået nogens næse forbi. Dog er der også mange sjove skørheder og manøvre i vores kultur, som du måske ikke er klar over endnu.

Lad os dykke ned i alt det italienske – tillad mig at dele fem fun facts om italienere, som måske hjælper dig med at forstå kulturen endnu bedre!

1. Kaffe efter frokost er et must

Italienere starter som regel dagen med cappuccino, efterfulgt af en espresso efter frokost og nogle gange en kaffe efter aftensmaden. Kaffe bliver som regel nydt stående i en bar – dels fordi mængden ofte er et lille shot espresso, som tager mindre end et minut at drikke – eller forberedt derhjemme med en Moka pot. En ting du helt sikkert skal vide er, at i Italien er der altid plads til kaffe!

2. Du kan bruge håndgestikulationer til at kommunikere

Vil du starte en samtale med en italiener, men du har ikke helt styr på sproget endnu? Bare rolig. Du kan læne dig mindre op ad ordforrådet og prøve at tale med dine hænder – italienere vil sandsynligvis forstå dig alligevel. Italiensk handler om håndtegnene, men sørg for at lære hvor og hvornår, du skal bruge dem. Ikke er alle håndtegn er uskyldige i Italien, og du vil ikke havne i en akavet situation!

3. Sig aldrig nej til mad fra italienske bedstemødre

Den værste forbrydelse, du kan begå i Italien, er at sige nej til et hjemmelavet måltid fra en italiensk bedstemor. Familien (la famiglia) er det vigtigste aspekt af en italieners liv, og bedsteforældre er meget respekteret. Specielt maden lavet af italienske bedstemødre er set som hellig. Så når du bliver inviteret til middag hos italienere, og bliver spurgt om du er mæt, er svaret altid ”nej”.

4. Ananaspizza eksisterer ikke i Italien

Ananas på pizza er noget, der virkelig kan dele vandene. I Italien er der ikke nogen diskussion: ananas er en frugt – ikke pizzatopping. For italienere er frugt på pizza ikke acceptabelt. Det er mest fordi, ananas ikke er et italiensk produkt, men også fordi pizzatopping kun er acceptabelt, hvis det ikke smager for voldsomt – hvilket ikke er tilfældet med denne frugt!

5. Gå aldrig udenfor med vådt hår

Hvis du virkelig vil se en italiener miste fatningen, skal du gå udenfor med vådt hår. Hvis du går udenfor uden at tørre dit hår i Italien, vil du risikere at få et ”colpo d’aria” – eller bogstavelig talt et ”kraftigt vindpust”. Det siges, at det kan give alt fra ondt i nakken til dårlig fordøjelse. I Italien er et temperaturskifte generelt set som noget dårligt for dit helbred, så når italienere bliver syge, giver de som regel vinden skylden.

Studér italiensk i Italien med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op