GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 10 bedste byer for vegetarer (og andre miljøbevidste madører)

De 10 bedste byer for vegetarer (og andre miljøbevidste madører)

Med flere og flere mennesker, der forsøger at nedbringe deres kødforbrug, både af etiske og miljømæssige årsager, er vegetarisme en bevægelse, der er kommet for at blive. Tiden, hvor disse ‘planteædere’ blev spist af med en portion dampede grøntsager og himmelvendte øjne er for længst forbi. I dag er hele verden – og særligt visse byer – overstrøet med restauranter, bagerier og caféer, som serverer lækre, grønne delikatesser.

Uanset, om du er inkarneret plantespiser eller et miljøbevidst madøre, så får du her 10 byer (i vilkårlig rækkefølge), hvor du skal opleve det bedste af det vegetariske køkken.

1. Los Angeles

Når det kommer til helsetrends, kan du regne med LA som pionerer. I en by, der er fyldt til renden med sundhedsbevidste mennesker, har vegetarisme længe været indbygget i det overdådige udvalg på de talrige restauranter og caféer. Fra de friske retter på Vestation til jord-til-bord-konceptet på The Green Temple, er Englenes By et paradis for ethvert madøre.

2. New York

Det burde ikke komme som en overraskelse, at The Big Apple ligger rimelig højt på de grønne hitlister. Byen har op imod 25000 restauranter, hvoraf mange har en overflod af vegetariske retter på kortet. Ladybird, Dirt Candy og Superiority Burger er tre bud på vegetariske spisesteder, du skal notere dig.

3. San Fransisco

En tredje amerikansk by, som er på forkant med udviklingen på vegetar-fronten er San Fransisco. Udover utallige vegetarrestauranter som den berømte Nourish café, Greens restaurant og det japanske køkken severet på Cha-Ya, kan du også finde den high-tech vegetar-automat Eatsa i SF.

4. Seattle

På linje med dens vegetarvenlige amerikanske søster-byer, har Seattle også steppet op på den vegetariske scene de sidste par år, og rummer nu en bred vifte af restauranter spredt ud over byen. Tag til Plum Bistro og Veggie Grill for lækre, enkle vegetarretter.

5. Berlin

Tysklands hovedstad har mere at tilbyde end en kunst- og modescene – det er tilfældigvis også vegetar-himlen! Ud af de mange plantebaserede restauranter, der findes i Berlin, er Kopps blandt de mest berømte. Grundlagt af en kødspiser, der tog det som en udfordring at skabe succesfulde, plantebaserede spiseoplevelser, et det blevet en favorit for mange lokale vegetarer og veganere.

6. Toronto

Toronto har gennemgået en hurtig og jævn stigning af plantebaserede valgmuligheder i de seneste år. Mens mange steder nu serverer vegetarisk mad, kan byen også tilbyde mange veganske spisemuligheder, der vil tilfredsstille enhver grøntsagselsker. Med en vegansk menu, der slår et slag for et bæredygtigt miljø, sigter Planta mod at skabe en innovativ spiseoplevelse med ingredienser af højeste kvalitet. Kupfert & Kim sætter også stort fokus på plantebaserede retter, med et mål om at reducere madspild og affald.

7. Singapore

Det lyder måske paradokosalt, men Løvernes By bugner af vegetariske restauranter med retter fra alverdens lande. Besøg Loving Hut for dagens frisklavede retter og Herbivore, en japansk restaurant med lækker, traditionel mad med et moderne tvist.

8. London

London er uden tvivl kongen af vegetarmad i England. Takket være byens fantastiske mangfoldighed, strækker vegetar-etablissementerne sig over en række af stilarter og smagsvarianter. Hvis du er til buffet, så prøv Ethos, men er du mere til små retter, du kan dele med dine venner, så sørg for at besøge Bühler & Co.

9. Paris

At få fingrene i vegetar-mad i et land, der er kendt for tunge kød-retter plejede at være en udfordring. Dog har Frankrig gradvist tilpasset sig et mad-landskab i konstant forandring, og er nu hjem til mere end tusind vegetariske restauranter, med Paris i førertrøjen. Hank Restaurant har mange plantebaserede retter, og ikke at forglemme fantastiske vegetarburgere.

10. Sydney

Et studie fra 2016 viste, at mere end 2 millioner australiere er vegetarer. Det lyder til, at australierne virkelig har taget den kødfri livsstil til sig, og det store vegetariske udbud i Sydney er bevis på dét. Hvis du beslutter dig for at besøge denne smukke by, så sørg for at tjekke de vegetariske spisesteder Bodhi og  Mother Chu’s ud.

Lær engelsk I udlandet med EF (og stil din vegetariske sult)Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op