Engelske ordlister

Engelsk har et stort ordforråd med anslået 250.000 forskellige ord og tre gange så mange betydninger. Men de fleste engelsklærere vil fortælle dig, at du vil kunne forstå 90 til 95% af aviser, bøger, film og samtaler på engelsk, hvis du lærer de 3000 mest almindelige ord. Med et ordforråd på den størrelse vil du nemt kunne lære ud fra konteksten og udvide dit ordforråd med tiden. Det vigtige er at lære de rigtige ord, så du hurtigt lærer at forstå og ikke spilder tiden. 

Lær de mest almindelige ord først

En af de mest effektive måder at vælge, hvilke engelske man skal begynde med at lære, er at starte med de mest almindelige ord først. Linkene herunder giver dig nogle korte lister, som du kan starte med, hvis du er nybegynder. Brug en ordbog eller andre online ressourcer til at slå de ord op, som du ikke kender betydningen af. Flashcards, enten på papir eller online, er stadig en af de mest effektive måder at lære nye ord på. Nøglen til at lære nye engelske ord på er at øve sig.

Lær nye ord på en logisk måde

Når du kan de korte ordlister ovenfor, kan du gå videre med de mere omfattende herunder. Husk, at selvom en, der har engelsk som modersmål, har et ordforråd på 20.000 ord eller mere, så er det nok at lære 3.000 ord for at forstå det meste af dagligdags samtaler på engelsk og skrive, så længe du arbejder med den rigtige ordliste. Listerne herunder er baseret på ordenes hyppighed, så du kan ikke finde ord som "tiger", "skirt", eller "spaghetti", selvom de ofte er at finde på ordlister til nybegyndere, er det slet ikke så nyttige. Fokuser på at lære de mest almindelige ord først for at lære engelsk hurtigere og mere effektivt, i stedet for at lære en tilfældig samling af ord, som du sandsynligvis alligevel ikke vil få brug for.