GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

6 af verdens bedste byer for kunstelskere

6 af verdens bedste byer for kunstelskere

Kunst og kreative udtryk er en del af vores kultur. Selv så langt tilbage som vores ældste forfædre malede, skulpturerede og skabte - over hele kloden er der fundet ældgamle billeder på væggene i huler, nogle malet for over 40.000 år siden. Kunst giver os mulighed for at kommunikere ud over ord og talesprog. Den kan få dig til at føle ting, tænke på nye måder og kan inspirere dig til at skabe noget selv.

Man behøver bestemt ikke at være kunstner for at sætte pris på kunst, og man behøver heller ikke at besøge afsidesliggende grotter for at opleve den. Mange storbyer er fantastiske til at tilbringe dage tæt på nogle ikoniske kunstværker og udforske nationale kunstgallerier og moderne installationer. Så, kunstelskere - uanset om du vil besøge eller studere i en ny by, har vi udvalgt nogle af de bedste steder rundt om i verden, hvor du kan få stillet din kreative appetit.

1. Paris

I århundreder har Paris været synonym for kunst. Med Haussmanns smukke gader og gotisk arkitektur er byen i sig selv et kunstværk, som det er let at blive inspireret af. Nogle af de store banebrydende kunstnere, som Monet, Dalí, van Gogh og Picasso, tilbragte tid her, og Paris' mange gallerier udstiller deres værker.

Her finder du Louvre - en international kunstgalleri-berømthed fyldt med malerier, skulpturer og antikviteter. Det er også hjemsted for Da Vincis ikoniske portræt af Mona Lisa, der føles mindre i virkeligheden.

2. New York

New York har en uimodståelig energi, der inspirerer malere, skulptører, forfattere, digtere, modedesignere og skuespillere. Der er kunst af alle slags rundt om hvert hjørne. Broadway-musicals spiller side om side med uafhængige teaterforestillinger og gademusikanter.

Gå på opdagelse som en turist på Metropolitan Museum of Art (USA's største museum) og føl dig som en lokal på mindre gallerier; tag til Pop International for popkunst (tænk Warhol), Staley-Wise Gallery for kunstfotografi og Shin Gallery for værker fra marginaliserede samtidskunstnere. Nogle kvarterer er endda gallerier - Parkchester i The Bronx har over 1.000 farverige terrakottaskulpturer på bygningernes vægge.

3. Tokyo

Japan har en rig kunsthistorie, og Tokyo er blevet en topdestination for kunst med sin blanding af traditionel japansk kultur og over-modernisme. Sumida Hokusai Museum hylder den japanske ukiyo-e-kunstner Hokusai, der skabte malerier og træsnit som f.eks. hans berømte Den Store Bølge ud for Kanagawa.

Dramatiske skulpturer og kunstinstallationer sætter kulør på Tokyos offentlige rum, og innovative kunstoplevelser (tænk: digitale gallerier og lysskulpturer) gnubber skuldre med klassiske gallerier som Museum of Contemporary Art. Der er endda kunst i maden - hold øje med håndmalede søde sager og sushikreationer.

4. Amsterdam

Selvom den er lille sammenlignet med andre europæiske hovedstæder, er denne smukke by et must for kunstelskere. I det 17. århundrede satte hollandske malere som Rembrandt Amsterdam på kortet som et kunstnerisk knudepunkt.

I dag kan man stadig se mange mesterværker; Vincent van Gogh-museet har mange originale kunstværker, og Rijksmuseum og Stedelijk Museum har samlinger i verdensklasse. I 1980'erne boede grupper af kunstnere sammen i forladte bygninger, kendt som besatte huse, hvilket skabte en blomstrende kreativ scene for moderne malere og kunstnere.

5. Berlin

Berlin har en stærk kultur for en moderne kreativ udtryksform: gadekunst. Mange af byens bygninger og mure er dækket af farverige, komiske og politiske vægmalerier. Nogle af de mest berømte er på selve Berlinmuren; tag til East Side Gallery, hvor enorme værker er malet langs den længste tilbageværende del af muren og forvandler det historiske monument, der repræsenterer opdeling, til en inspirerende, udendørs fejring af kreativitet og frihed.

Der er også masser af graffiti i Haus Schwarzenberg gyden og i bydelene Kreuzberg og Friedrichshain. Andre store byer med gadekunst er Melbourne, San Francisco og Banksys hjemby Bristol.

6. London

Der findes et stort antal museer, teatre og gallerier i verdensklasse i London, som fejrer næsten alle bevægelser, stilarter og emner. Fra renæssance-, romantiske og impressionistiske malerier til moderne kunst, samtidskunst og modekunst - der er noget for enhver smag.

Tate Modern og Tate Britain, National Portrait Gallery og National Gallery, Serpentine Gallery, Wallace Collection og V&A er alle gratis at besøge. Byens mange udstillinger opdateres regelmæssigt, så der er masser at udforske. Byen er også hjemsted for prestigefyldte kunstskoler, der tiltrækker kreative studerende fra hele verden, og den er vært for flere store årlige kunstmesser.

Dyk ned i en anden kulturStuder i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op