GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

8 steder du absolut må besøge i Berlin

8 steder du absolut må besøge i Berlin

8 steder du absolut må besøge i Berlin, er en guide til dig som gerne vil se mere af storbyen.

Vi spurgte vores studerende i Berlin om hvilke steder, du bare besøge i denne pulserende, hippe by, og her er deres svar.

Så her kommer deres bud på 8 steder du absolut må besøge i Berlin: (I vilkårlig rækkefølge…)

1. Rigsdagen

Engang var den hjertet i det tyske imperium, men først i 1999 blev denne majestætiske bygning genopbygget efter at være brændt ned i 1933. Nu er den sæde for det tyske parlament, og den rummer en massiv glaskuppel, som giver dig mulighed for at se bygningen fra dens centrum, mens du har 360 graders udsyn over dens indre – inklusive debatsalen for parlamentet.

2. Berlinmuren (East Side Gallery)

Engang var den symbol på det splittede Europa, men nu er det Berlinmurens blomstrende street art, som er blevet et internationalt symbol for sammenhold og håb. Med ikoniske billeder af figurer fra den Kolde Krig og en masse quirky kunst, er den kunsterisk tankevækkende og historisk såvel som kulturelt fascinerende.

3. Checkpoint Charlie

Efter konstruktionen af Berlinmuren blev Checkpoint Charlie en af de få grænseovergange mellem Øst- og Vestberlin. Det blev designet til at afholde østtyskerne fra at forlade deres side af byen og har derfor haft sine anspændte øjeblikke. I 1961 stod sovjettiske og amerikanske tanks ansigt mod ansigt i de smalle gader. I 1962 blev den sovjettiske spion, Frederic Pryor løsladt i en fangeudveksling, som har givet inspiration til filmen ”Spionernes Bro” (Bridge of Spies). I dag kan du stadig opleve den berygtede Café Adler, som blev brugt af allierede spioner til at overvåge sovjettiske bevægelser. Kontrolpunktet ligger der endnu, og for 3 euro kan du få en selfie med to amerikanske vagter.

4. Mindesmærke for Europas myrdede jøder

Dette symbolske monument behøver ikke megen introduktion. Til minde om Holocaust blev de 2711 betonpiller bygget på den tidligere ”dødsgrund” fra Berlinmuren. En del af monumentet er et underjordisk udstillingsrum, der også er kendt som stedet, hvor navnene på 3 million jødiske Holocaust-ofre findes.

5. Fernsehturm

Fra Fernsehturm – også kendt som tv-tårnet, eller uofficielt det mest brugbare referencepunkt. Når du er faret vild – kan du få udsigt over hele Berlin. Det er bygget i 1960erne af den østtyske regering som et bevis på styrke. Men i dag ser berlinerne det som et symbol på en genforenet hovedstad. For omkring 15-20 euro kan du få fornøjelsen af en tur op i tårnet og nyde en kop kaffe eller en drink 203 meter over byen. (og ja, 360-gradersudsigten er temmelig spektakulær).

6. Tiergarten

Tiergarten dateres tilbage til 1830erne, hvor den var jagtgrund for den tyske adel. I dag er det en kæmpe park i midten af byen. Som rummer præsidentboligen, sejrsstøtten, Bismark-mindesmærket og 210 hektar træer og skønne græsplæner.

7. Hofbrau Berlin

Beliggende nær det trafikale og kommercielle midtpunkt Alexanderplatz. Kan du på Hofbrau opleve det bayerske køkken uden at rejse til regionen. Det er designet og dekoreret som en stor ølhalle og har flere must-haves på menuen. Blandt andet svinesteg og – som du nok har gættet – øl.

8. Hipstercaféer

Berlins hipsterområder, særligt Kreuzberg og Prenzlauer Berg. Har et rigt og spændende udvalg af friske og hippe caféer, barer og restauranter (som også oftest giver god kvalitet til prisen). Du kan umuligt spise og drikke dig igennem byen uden at møde nogen, der er totalt hippe på den der underspillede, funky Berlin-måde.

Opdag Berlin med EF.Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op