GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Vigtigheden ved et internationalt netværk

Vigtigheden ved et internationalt netværk

Traditionelt set refererer “at netværke” til at opbygge en base af kontakter i den professionelle verden, men i dag har netværkene udviklet sig til almindelige bekendtskaber og endda venner. At udvide dit netværk kan være så simpelt som at snakke med folk du arbejder med, blive venner med din studiegruppe, hvis du studerer, og holde kontakten med din vennegruppe, selvom du bliver ældre.

Dit netværk bliver internationalt, når du opretter forbindelse til personer i udlandet, eller når dine forbindelser flytter til en anden by eller land. Udvikling af et mangfoldigt internationalt netværk kan tage lidt mere tid og kræfter, men tro mig, at lære folk fra andre kulturer at kende, og opretholde en stærk kontaktbase rundt omkring i verden kan komme dig til gode. Listen over fordelene er uendelig, men læs med og få et par stykker af dem.

For endnu flere grunde til at rejse

En af de nemmeste måder at udvide dit internationale netværk på er, at studere i udlandet; ikke nok med at dine medstuderende kommer fra forskellige lande, men I tager også i vidt forskellige retninger, når studiet er færdiggjort. Dine nye kontakter kan lokaliseres i hvilket som helst af de fire verdenshjørner. Hvilken bedre undskyldning er der for at rejse, end at mødes med dine venner fra dit udlandsophold? Med et internationalt netværk vil du have nogle at bo hos mens du rejser, som er klar med en guide til de bedste spots i byen, og selvfølgelig også folk, som vil besøge dig i din egen hjemby.

For uendelige læringsmuligheder

En af de bedste måder at “connecte” på er, at dele en oplevelse sammen. Generelt skal der mere til end bare at bytte visitkort, hvis man skal lære hinanden at kende. Prøv et madkursus, tag ud at hike eller lær et nyt sprog sammen. Læringen behøver heller ikke at stoppe, når i har skabt forbindelser; med et internationalt netværk af venner vil du altid interagere med – og lære af – forskellige kulturer. Opnå kulinariske færdigheder ved at lave deres yndlingsretter hjemmefra, hold dine sprogfærdigheder ved lige ved at skrive regelmæssigt med dine venner og lad dine øjne være åbne for forskellige syn på livet.

For en international supportgruppe

Hvis du skulle flytte til en ny by, ville det så ikke være rart at vide, at du i det mindste ville møde et bekendt ansigt når du kom frem? Din gamle udvekslingskammerat kunne være den, som stod klar til at hente dig. Tænker du på et karriereskift eller at tage et job i et andet land? Klassekammeraten fra dit studie i udladet kan tilbyde dig uvurderlig rådgivning om deres industri, arbejdsgiver og endda om byen, de har opbygget et liv i. Dit supportnetværk kan spænde over alle områder i dit liv og flere kontinenter.

For fremtidige forretningsmuligheder

At møde nye mennesker, at sørge for at du er klædt ordentligt på, og ikke gøre dig selv til grin… Professionel networking kan være skræmmende. Men det behøver det ikke at være. Ikke al networking finder sted i fyldte konferencelokaler, hvor der udveksles visitkort og small talk (det kan du i øvrigt øve dig i her). Ofte følger dine venner, klassekammerater og tidligere kolleger karriereveje, som du finder interessante eller har relevante forbindelser til dig i deres netværk.

Du ved aldrig, hvornår en person du taler med måske kender til en mulighed, du aldrig ville finde online, eller være i stand til at forbinde dig med en anden person, der vil være i stand til at tilbyde dig en oplevelse – eller endda et job. Hvis du er i tvivl om hvilken retning i livet du skal tage, kan kontakten med dine gamle forbindelser bruges til at jage en lignende karrierevej. Men glem ikke også at give igen: En dag står du måske i en position, hvor du har muligheden for at hjælpe nogen i dit netværk.

Hvad venter du på? Get mingling – og hold kontakten!

Vil du udvide dit internationale netværk?Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op