GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

8 tips til at blive helt okay med small talk

8 tips til at blive helt okay med small talk

I begyndelsen af næsten alting – fra venskaber til forhold og karrierer – er der small talk. At vide hvordan man starter, fastholder og afslutter en afslappet samtale er en nødvendig færdighed, især i USA og Storbritannien – og det er heldigvis en færdighed, man let kan tillære sig. Vi guider dig igennem et par steps, der vil lære dig at mestre den berygtede og sommetider hånliggjorte færdighed: small talk. Fedtepoint er inkluderet.

1. Udse dig et mål

Nogle gange sidder du ved siden af dem, andre gange er du nødt til at gennemsøge rummet for at finde dem: de mennesker, der har de gode historier og snakketøjet i orden.

2. Aflæs personens kropssprog

Tal med en, der ser rar ud. Folk, der tager en lur, læser eller taler i telefon, er no-go’s. Aflæs deres kropssprog, og skab øjenkontakt. Når du har udset dig et godt mål, så gør dig klar til at sige hej. Ignorer sveden, adrenalinen og tendensen til at overtænke tingene.

3. Sig noget. Hvad som helst

Tag en dyb indånding og sig noget. Eller endnu bedre, stil et åbent spørgsmål. I er tydeligvis det samme sted på samme tidspunkt, så I må have et eller andet tilfælles. Voila! Det er den perfekte start på jeres samtale.

4. Er det noget a la det her, du mener?

Arbejde, studie eller hobbyer er klassiske og idiotsikre emner. Det samme er vejret, nyheder (ud over politik og religion), omgivelserne, mad eller komplimenter. Sørg for, at du ikke forhører, men får skabt en balance mellem at spørge ind til noget og selv fortælle noget. Spørgsmål som ”Hvad render du rundt og laver i disse dage” eller ”Hvordan fik du dig sådan et job?” virker hver gang.

5. Tilføj nu den magiske sætning

Her er en lille hemmelighed, jeg har stjålet fra forfatteren Peter Ford: Så snart ham eller hende, du taler med, fortæller dig, hvad han eller hun laver til hverdag, skal du svare: ”Wow! Det lyder virkelig svært”. BANG! Så har du opnået målet med alle samtaler: den anden person føler sig super speciel. (Her, tag nogle fedtepoint).

6. Gør meget af det hele

Husk at være høflig og lyt mere, end du taler. Skab øjenkontakt, nik og smil. Giv (ærlige) komplimenter og grin af jokes – også dem, der ikke er sjove. Prøv at huske navne, og hvad I lige har talt om, og afslut pænt med: ”Det var rart at møde dig, Oliver. Jeg skal helt sikkert have set nærmere på den hjemmeside, du fortalte om. Og held og lykke med dit marathon.” (Værsgo, flere fedtepoint).

7. Så, øhm… Vejret, hva?

Der kommer sikkert til at være stille øjeblikke, og nogle af dem vil måske også være akavet. Bare vælg et nyt emne, og bliv ved med at tale. Ingen forventer, at afslappede samtaler har de perfekte overgange. Hvis du er løbet tør for emner, så skal du ikke være bange for at gå videre.

8. Vær kortfattet. Vær glad. Vær videre

Du går helst videre, inden samtalen bliver akavet: undskyld dig selv og gå på toilettet (en klassiker!), introducér personen til en anden, eller sig at du gerne vil nå at mødes med XY, før du går. Hvis du er et sted, hvor du ikke kan gøre noget af ovenstående, så skal du måske nå at fange en bus eller et tog hjem. Uanset hvad du du gør, så husk at være høflig og charmerende! Hvis det har været en god samtale, så husk lige at udveksle kontaktoplysninger!

Øv dig på small talk i udlandetLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op