Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Sådan falder du til i en ny by

Sådan falder du til i en ny by

Tanken om at flytte til udlandet og starte et nyt liv i en ny by kan virke overvældende, men det er samtidig en super spændende mulighed for at lære, udforske og ruste dig selv med masser af brugbare life skills. Tusinder af mennesker gør det hver dag – flytter på grund af arbejde, familie eller uddannelse – og hvis de kan klare det, så kan du helt sikkert også! Særligt, når du får vores bedste tips til at flytte til en ny by som en boss.

Få nye venner

Kliché-alarm: én af de hurtigste måder at falde til på et nyt sted er at få nogle nye venner. Men hvor skal du starte? For overskuelighedens skyld får du tre trin:

Første skridt: Tal med dine nye roomies og gør en indsats for at komme i snak med dine klassekammerater, hvis du studerer i udlandet. Det er vigtigt at føle sig tilpas blandt de folk, du tilbringer tid med hver dag. Eftersom I alle er i samme situation, har I helt sikkert et par emner til fælles, som kan sætte samtalen i gang.

Andet skridt: Udvid dit netværk og meld dig ind i en klub eller join et sportshold for at møde en ny gruppe af mennesker, som du deler interesser med.

Tredje skridt: Bliv venner med nogle lokale: de kan hjælpe dig med at udforske nærområdet bedre end nogen turguide.

Føl dig hjemme

Før du rejser, kan det være en god idé at pakke et par hjemlige ting udover det helt basale. At sove i dit favorit-dynebetræk eller hænge dine dyrebare fotografier i en pæn ramme over sengen, kan være gode måder at få dit nye værelse til at føles mere hjemligt. Medbring et par poser lakrids eller andre danske specialiteter hjemmefra: de er fantastiske at kunne hive frem, når hjemveen begynder at melde sig – eller dele med din nye familie eller roomies. Måske skal du ikke medbringe karrysildene, hvis du vil gøre et godt førstehåndindtryk 😉

Få det meste ud af din kulturudveksling

At flytte til udlandet er en seriøs mulighed for at komme til bunds i en anden kultur. Dyk med hovedet først ned i et sprog ved at tale med alle på deres modersmål – dine egne sprogkundskaber vil lynhurtigt forbedre sig, og før du ved af det, bruger du de lokale vendinger og slang som om du havde boet der altid. Men den kulturelle oplevelse rækker langt udover et godt kendskab til sproget: husk at prøve alle de lokale madretter! Smag på lokale delikatesser og vælg dine favoritter til selv at fremtrylle i køkkenet.

Få fuld valuta for pengene

Hvis du flytter for en længere periode, og din nye by har en anden valuta end derhjemme, så tag i banken og opret en konto med den lokale valuta, så snart du ankommer. Processen kan være lidt langsommelig, så det er smart at starte så hurtigt som muligt. Hvis du kun flytter for et par måneder, kan et forudbetalt kort være en bedre mulighed for dig. Så kan du simpelthen bare overføre kontanter til dit kort online og bruge det som lokalt debit-kort. På den måde kan du slippe for de høje gebyrer i hæveautomater og for betaling med udenlandsk kort. Hvis du har brug for hjælp, kan dine nye kolleger eller skolens ansatte helt sikkert hjælpe dig med detaljerne.

Udforsk dine omgivelser

I din fritid kan vi anbefale, at du ikke bare hænger ud derhjemme. Tag metroen, hop på en bus, gå en tur… Kom ud og se! Start med de store turistattraktioner. Når du har set byen gennem en besøgendes øjne, kan du vælge et par steder, du har lyst til at udforske nærmere. Saml en gruppe af dine nye venner og læg en plan for at opdage alle de gemte sidegader, de skjulte caféer og uafhængige restauranter. Når du har fundet dine favoritsteder, så besøg dem så ofte du kan. På ingen tid vil de føles som dit stamsted.

Udforsk en ny by mens du studerer i udlandetLær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Livet som studerende